Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες)

CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής


Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) με πιστοποίηση Quality Training Label ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Quality-Training-Label

Μάθε την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας από τον Master του είδους, τον καταξιωμένο Φίλιππο Μπαντή, που εξειδικεύεται στην παρασκευή χειροποίητης παραδοσιακής Μπουγάτσας

Ένα μοναδικό σεμινάριο για την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας για τους αυριανούς πετυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του επισιτισμού στα εργαστήρια της αρτοζαχαροπλαστικής της CWCPRO από τον Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος έχοντας τεράστια εμπειρία στην παρασκευή του φύλλου μπουγάτσας αποφάσισε να διδάξει στους νέους αρτοζαχαροπλάστες τα μυστικά της τέχνης του αερόφυλλου για την παρασκευή Μπουγάτσας.


Με την ενεργή συμμετοχή τους και την καθοδήγηση τους από τον pastrychef θα εμπλουτιστούν με την κατάλληλη γνώση που θα τους βοηθήσει στα μελλοντικά τους βήματα. Γιατί για να είσαι ανταγωνιστικός και για να κάνεις τη διαφορά πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα.

Η γνώση της τεχνικής του φύλλου αέρος και της μπουγάτσας είναι χρήσιμη σε όλους τους σπουδαστές αλλά και τους επαγγελματίες αρτοζαχαροπλάστες που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό έχοντας γνώση μίας τέχνης πολύ χρήσιμης με μεγάλη ζήτηση από τα εργαστήρια παραγωγής μπουγάτσας, τις βιοτεχνίες αλλά και τις πιο μεγάλες μονάδες παρασκευής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ,σε σπουδαστές αλλά επίσης και σε ερασιτέχνες λάτρεις της κουζίνας μαθαίνοντας τεχνικές και γεμίσεις με απλό και κατανοητό τρόπο έτσι ώστε να μεταφέρουν την γνώση που θα αποκτήσουν στο σπίτι και στην οικογένεια τους.

ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΕΡΟΦΥΛΛΟΥ -ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Πρόγραμμα μαθημάτων

1η μέρα

Γνωριμία – θεωρία

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία γλυκιάς γέμισης κρέμας

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Άνοιγμα φύλλου από εκπαιδευτή

Συνέχιση προετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Άνοιγμα φύλλου από μαθητές

Καθαριότητα

2η μέρα

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία αλμυρής γέμισης τυριού

Προετοιμασία (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – Θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική μπουγάτσα)

Καθαριότητα

3η μέρα

Ζύμωμα

Προετοιμασία γέμισης κιμά

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική αλλά και μισές μπουγάτσες)

Καθαριότητα

4η μέρα

Ζύμωμα

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι

Ετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι-τυρί

Ετοιμασία ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου ( στριφτές, ατομικές και δύο μερίδων μπουγάτσες)

Καθαριότητα

5η μέρα

Οι μαθητές λειτουργούν την τελευταία μέρα σαν να μπήκαν στον χώρο εργασίας τους και ξεκινούν δουλειά, σύμφωνα με όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες, πάντα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή, και φτιάχνουν ότι μπουγάτσες ή πίτες επιλέξουν.

Όλες αυτές τις μέρες θα μάθουμε τους τύπους των αλεύρων, τον σωστό τρόπο δουλειάς μέσα σε ένα εργαστήριο – κουζίνα, τι εργαλεία χρειαζόμαστε για την δουλειά μας, την σωστή διάταξη των μηχανημάτων – εξαρτημάτων μέσα στον χώρο εργασίας, τους σωστούς τρόπους υγιεινής, κτλ.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων συνοδεύεται από μία ιστορία που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι ξεκινάει από τόσο παλιά. Και όμως οι ΠΛΑΚΟΥΝΤΕΣ των αρχαίων Ελλήνων αποτελούν μία πρώιμη μορφή μπουγάτσας καθώς ήταν ένα είδος πίτας με διάφορα γεμίσματα. Αντίστοιχα και οι PLACENTAE όπως ονομάστηκε η συνταγή όταν μεταφέρθηκε στη Ρωμαϊκή κουζίνα. Με την ίδρυση της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι πλακούντες ριζώνουν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και παραμένουν ένα προσφιλές έδεσμα, το οποίο παρασκευάζεται από ειδικούς, κατέχει ξεχωριστή θέση στα πλούσια τραπέζια, στέλνεται και ως δώρο, αλλά και πωλείται στην αγορά από πλανόδιους .

Ακόμα και μετά την άλωση της Πόλης, η μπουγάτσα εξακολουθεί να διαπρέπει, σύμφωνα με ταξιδιωτική μαρτυρία των 16 και 17 αιώνα. Ο Ταξιδευτής Εβλιά Τσελεμπή αναφέρει ότι στην Πόλη 2 φούρνοι παρασκεύαζαν «ΚΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ», ΚΙΓΜΑΛΙ (με κιμά), ΠΕΙΝΙΡΛΙ(με τυρί) και ΣΑΝΤΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ(με άχνη). Να λοιπόν που εμφανίζεται πια η λέξη μπουγάτσα, παραφθορά της οθωμανικής «ΠΟΓΑΤΣΑ» που σημαίνει πίτα με γέμιση από κρέμα περιχυμένη με άχνη ή με γέμιση τυρί. Άλλα και όπως μας πληροφορούν τα οθωμανικά λεξικά η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής «FOCCATSIA», που σημαίνει γλυκιά πίτα. Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην Πόλη αλλά και στην ΣΜΥΡΝΗ. Οι Πολίτισες και οι Σμυρνιές νοικοκυρές, φτιάχνουν μπουγάτσα και μπουγατσάκια με διάφορα γεμίσματα για το πρωινό και το απογευματινό κολατσιό της οικογένειας και κυρίως των παιδιών, πριν και μετά το σχολείο ή το προσφέρουν με το γλυκό του κουταλιού και τον καφέ στον επισκέπτη.

Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και όλα αυτά τα χρόνια. Το 1917 ιδρύεται η συντεχνία μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια μετά, συγκεντρώνει 51 μέλη, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο. Μετά το 1922, η διάδοση της μπουγάτσας στον Ελλαδικό χώρο επιταχύνεται και η τέχνη της εξελίσσεται. Σήμερα, παρά τη μεγάλη της ιστορική διαδρομή, η μπουγάτσα εξακολουθεί να είναι ένα επιθυμητό έδεσμα με αφοσιωμένους οπαδούς και όπως φαίνεται το μέλλον της διαγράφεται τόσο πλούσιο όσο και η γεύση της.

 

Μπαντής Φίλιππος

Τεχνίτης Μπουγατσοποιός

Μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας


Οι συμμετέχοντες στο τέλος του προγράμματος λαμβάνουν πιστοποίηση Quality Training Label ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Quality-Training-Label

Παροχές: Έντυπο εγχειρίδιο οδηγιών, πρώτες ύλες για την πρακτική εξάσκηση.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772808042

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Μπαντής Φίλιππος


Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Kουζίνα Νikkei δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση

. CWC PRO MasterClass η Kουζίνα Νikkei δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση   Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του chef Δημήτρη Κατριβέση με την CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Ταχύρυθμο Πρόγραμμα... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY

BURGER ACADEMY Τα πάντα για το πιο διάσημο sandwich του κόσμου από το chef Βασίλη Σπόρο Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την... Περισσότερα


Σεμινάριο NEW YORK BRUNCH

NEW YORK BRUNCH O chef Βασίλης Σπόρος είναι ένας από τους πρωτοπόρους που έφεραν την μόδα των Brunch στην πόλη της Αθήνας έχοντας τη θέση... Περισσότερα


Σεμινάριο Art of Plating Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων

Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων Art of Plating δια χειρός Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO MasterClass αυτό ο chef του Afficionados ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

-Φτιάχνετε πίτσα στο κατάστημα σας αλλά θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο της; Έχετε την εμπειρία αλλά σας λείπουν οι... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη μέσα από δημιουργικές τεχνικές και νέες τάσεις

CWC PRO MasterClass Αλέξανδρος Τσιοτίνης Ελληνική Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη μέσα από δημιουργικές τεχνικές και νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide

Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide Οι Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide είναι μια παλιά τεχνική μαγειρέματος και... Περισσότερα


Σεμινάριο Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές

CWC PRO MasterClass Θόδωρος  Παπανικολάου “Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές” Στο CWC... Περισσότερα


Σεμινάριο Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine

CWC PRO MasterClass Μost Wanted Four Hands - Fusion Cuisine Χριστόφορος Πέσκιας & Χρόνης Δαμαλάς Στο  “Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine” Masterclass της CWC PRO οι... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα... Περισσότερα


Σεμινάριο Γαλλική δημιουργική κουζίνα  δια χειρός Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO MasterClass Γαλλική δημιουργική κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Κοσκινά Στο Masterclass αυτό ο Chef Αλέξανδρος Κοσκινάς θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας

CWC PRO MasterClass ¨Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος Στο σεμινάριο αυτό ο Chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών ποικιλιών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Διοργάνωσης Γευσιγνωσιών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου από Ελληνικές Ποικιλίες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει την... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια