Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής

Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής

CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες)

CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής


Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες).

Video

video CWC PRO Cooking Workshop Consulting Σεμινάρια Μαγειρικής

Video

video CWC PRO Cooking Workshop Consulting Σεμινάρια Μαγειρικής

Quality-Training-Label

Μάθε την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας από τον Master του είδους, τον καταξιωμένο Φίλιππο Μπαντή, που εξειδικεύεται στην παρασκευή χειροποίητης παραδοσιακής Μπουγάτσας

Ένα μοναδικό σεμινάριο για την Τέχνη του Αερόφυλλου Μπουγάτσας για τους αυριανούς πετυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του επισιτισμού στα εργαστήρια της αρτοζαχαροπλαστικής της CWCPRO από τον Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος έχοντας τεράστια εμπειρία στην παρασκευή του φύλλου μπουγάτσας αποφάσισε να διδάξει στους νέους αρτοζαχαροπλάστες τα μυστικά της τέχνης του αερόφυλλου για την παρασκευή Μπουγάτσας.


Με την ενεργή συμμετοχή τους και την καθοδήγηση τους από τον pastrychef θα εμπλουτιστούν με την κατάλληλη γνώση που θα τους βοηθήσει στα μελλοντικά τους βήματα. Γιατί για να είσαι ανταγωνιστικός και για να κάνεις τη διαφορά πρέπει συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα.

Η γνώση της τεχνικής του φύλλου αέρος και της μπουγάτσας είναι χρήσιμη σε όλους τους σπουδαστές αλλά και τους επαγγελματίες αρτοζαχαροπλάστες που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό έχοντας γνώση μίας τέχνης πολύ χρήσιμης με μεγάλη ζήτηση από τα εργαστήρια παραγωγής μπουγάτσας, τις βιοτεχνίες αλλά και τις πιο μεγάλες μονάδες παρασκευής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ,σε σπουδαστές αλλά επίσης και σε ερασιτέχνες λάτρεις της κουζίνας μαθαίνοντας τεχνικές και γεμίσεις με απλό και κατανοητό τρόπο έτσι ώστε να μεταφέρουν την γνώση που θα αποκτήσουν στο σπίτι και στην οικογένεια τους.

ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΑΕΡΟΦΥΛΛΟΥ -ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Πρόγραμμα μαθημάτων

1η μέρα

Γνωριμία – θεωρία

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία γλυκιάς γέμισης κρέμας

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Άνοιγμα φύλλου από εκπαιδευτή

Συνέχιση προετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Άνοιγμα φύλλου από μαθητές

Καθαριότητα

2η μέρα

Ζύμωμα μπουγάτσας

Ετοιμασία αλμυρής γέμισης τυριού

Προετοιμασία (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – Θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική μπουγάτσα)

Καθαριότητα

3η μέρα

Ζύμωμα

Προετοιμασία γέμισης κιμά

Προετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Συνέχιση ετοιμασίας γέμισης

Συνέχιση ετοιμασίας ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου (κλασική αλλά και μισές μπουγάτσες)

Καθαριότητα

4η μέρα

Ζύμωμα

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι

Ετοιμασία ζύμης (μπαλάκια)

Ετοιμασία γέμισης σπανάκι-τυρί

Ετοιμασία ζύμης (δισκάκια)

Ερωτήσεις – θεωρία

Άνοιγμα φύλλου ( στριφτές, ατομικές και δύο μερίδων μπουγάτσες)

Καθαριότητα

5η μέρα

Οι μαθητές λειτουργούν την τελευταία μέρα σαν να μπήκαν στον χώρο εργασίας τους και ξεκινούν δουλειά, σύμφωνα με όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες, πάντα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή, και φτιάχνουν ότι μπουγάτσες ή πίτες επιλέξουν.

Όλες αυτές τις μέρες θα μάθουμε τους τύπους των αλεύρων, τον σωστό τρόπο δουλειάς μέσα σε ένα εργαστήριο – κουζίνα, τι εργαλεία χρειαζόμαστε για την δουλειά μας, την σωστή διάταξη των μηχανημάτων – εξαρτημάτων μέσα στον χώρο εργασίας, τους σωστούς τρόπους υγιεινής, κτλ.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Η αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων συνοδεύεται από μία ιστορία που δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι ξεκινάει από τόσο παλιά. Και όμως οι ΠΛΑΚΟΥΝΤΕΣ των αρχαίων Ελλήνων αποτελούν μία πρώιμη μορφή μπουγάτσας καθώς ήταν ένα είδος πίτας με διάφορα γεμίσματα. Αντίστοιχα και οι PLACENTAE όπως ονομάστηκε η συνταγή όταν μεταφέρθηκε στη Ρωμαϊκή κουζίνα. Με την ίδρυση της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οι πλακούντες ριζώνουν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και παραμένουν ένα προσφιλές έδεσμα, το οποίο παρασκευάζεται από ειδικούς, κατέχει ξεχωριστή θέση στα πλούσια τραπέζια, στέλνεται και ως δώρο, αλλά και πωλείται στην αγορά από πλανόδιους .

Ακόμα και μετά την άλωση της Πόλης, η μπουγάτσα εξακολουθεί να διαπρέπει, σύμφωνα με ταξιδιωτική μαρτυρία των 16 και 17 αιώνα. Ο Ταξιδευτής Εβλιά Τσελεμπή αναφέρει ότι στην Πόλη 2 φούρνοι παρασκεύαζαν «ΚΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ», ΚΙΓΜΑΛΙ (με κιμά), ΠΕΙΝΙΡΛΙ(με τυρί) και ΣΑΝΤΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ(με άχνη). Να λοιπόν που εμφανίζεται πια η λέξη μπουγάτσα, παραφθορά της οθωμανικής «ΠΟΓΑΤΣΑ» που σημαίνει πίτα με γέμιση από κρέμα περιχυμένη με άχνη ή με γέμιση τυρί. Άλλα και όπως μας πληροφορούν τα οθωμανικά λεξικά η λέξη πογάτσα αποτελεί παραφθορά της Ιταλικής «FOCCATSIA», που σημαίνει γλυκιά πίτα. Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην Πόλη αλλά και στην ΣΜΥΡΝΗ. Οι Πολίτισες και οι Σμυρνιές νοικοκυρές, φτιάχνουν μπουγάτσα και μπουγατσάκια με διάφορα γεμίσματα για το πρωινό και το απογευματινό κολατσιό της οικογένειας και κυρίως των παιδιών, πριν και μετά το σχολείο ή το προσφέρουν με το γλυκό του κουταλιού και τον καφέ στον επισκέπτη.

Η μπουγάτσα δεν υστερεί σε δημοτικότητα και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και όλα αυτά τα χρόνια. Το 1917 ιδρύεται η συντεχνία μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης και δύο χρόνια μετά, συγκεντρώνει 51 μέλη, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο. Μετά το 1922, η διάδοση της μπουγάτσας στον Ελλαδικό χώρο επιταχύνεται και η τέχνη της εξελίσσεται. Σήμερα, παρά τη μεγάλη της ιστορική διαδρομή, η μπουγάτσα εξακολουθεί να είναι ένα επιθυμητό έδεσμα με αφοσιωμένους οπαδούς και όπως φαίνεται το μέλλον της διαγράφεται τόσο πλούσιο όσο και η γεύση της.

 

Μπαντής Φίλιππος

Τεχνίτης Μπουγατσοποιός

Μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας

Quality-Training-Label

Παροχές: Έντυπο εγχειρίδιο οδηγιών, πρώτες ύλες για την πρακτική εξάσκηση.

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772808061

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Μπαντής Φίλιππος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 19 & ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με Fine Dining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών

CWC PRO Master class “Η δημιουργική κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη με FineDining προσέγγιση Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών υλικών “ Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου

«Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου» CWC PRO Master Class Σωτήρης Ευαγγέλου Το CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque του Σωτήρη Ευαγγέλου»... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass Brunch and All About Eggs

CWC PRO Masterclass Brunch & All About Eggs chef Instructor Βασίλης Σπόρος Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux και Chef Patron του Po’ Boys BBQ Βασίλης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, CWC PRO Masterclass Burger Academy

CWC PRO Masterclass Burger Academy chef InstructorΒασίλης Σπόρος Classic Burgers & Sandwiches - Τα πιο διάσημα sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές. O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Masterclass 12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες

CWC PRO Masterclass   12 Δημιουργικές Καλοκαιρινές Σαλάτες Chef Instructor  Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us