Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Master class με τον Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη
Η εξέλιξη της Ελληνικής κουζίνας βασισμένη σε σύγχρονες τεχνικές .
O Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC.
Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή
Έχοντας κάνει αξιόλογες σπουδές στις σχόλες Palmier academy, ΕSCF Ferrandi ,Institute Paul Bocuse είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Le Bristol 3*michelin Paris, Noma 2* michelin Copenhague, l’Astrance 3* Michelin Paris, Spondi Αθήνα 2* michelin , Hotel Elounda Peninsula, Michel BRAS 3* Michelin,Laguiole, France κ.α..
Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.
Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.
Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του εστιατορίου του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.
Δημιουργική Ελληνική κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη .Η εξέλιξη της Ελληνικής κουζίνας βασισμένη σε σύγχρονες τεχνικές
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυγά με χόρτα και πατάτες (τεχνικές: μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία , αλμυρά σιφόν , τεχνικές τσιπς
Ελληνική παέγια (συνδυασμός Α΄υλών, επιθετικό μαγείρεμα προϊόντος
Λαιμός Αρνιού με υφές από κολοκύθι ( πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ένα υλικό με πολλές παρασκευές, μαγείρεμα σε κενό αέρος, σιφόν hollandaise)
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Η εξέλιξη της Ελληνικής κουζίνας βασισμένη σε σύγχρονες τεχνικές με τoν Chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772807502
1
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
No