HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Η Fusion Κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια

Η Fusion Κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια
CWC PRO Masterclass LEVEL HIGH END GOURMET
Στο CWC PRO Masterclass, ο εμβληματικός chef Χριστόφορος Πέσκιας θα παρουσιάσει την άποψη του για την Fusion Κουζίνα με την αριστουργηματική νοστιμιά που τον χαρακτηρίζει.
Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της Fusion κουζίνας, και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και το μενού τους, από τον κορυφαίο και αγαπημένο όλων, της Ελληνικής Γαστρονομικής κοινότητας.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά. Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.
Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.
Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή.
Σήμερα είναι ο Executive Chef στο Baltazar και στο Jakie O στη Μύκονο
Συνταγές
- Νikkei γυαλιστερές
- Quesadillas με chevre
- Whole fish Taco
- Γίγαντες Χούμους με πάστα από πιπεριά Φλωρίνης και καρύδια
- Μακαρούνες με ραγού από αρνί
- Σαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806949
1
Χριστόφορος Πέσκιας
No