MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

CWC PRO Master Class High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

Στο CWC RPO MasterClass ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο όπου η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μεταμορφώνεται αριστουργηματικά σε έργο τέχνης High end Gourmet μέσα από την μάτια και το ταλέντο του chef .Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως οι νέες τεχνικές και η σωστή επιλογή και χρήση της πρώτης ύλης μπορούν να μεταλλάξουν μια παραδοσιακή συνταγή σε ένα μοντέρνο εκλεπτυσμένο πιάτο υψηλών προδιαγραφών.

O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.

Ως  Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται  στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο.

Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται  τα τελευταία 12 χρόνια.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).

Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.

 

Συνταγές

“Γεμιστά”

Ζεστό “Ταρτάρ” και κρύος αφρός γεμιστά | Κροκέτα ρυζιού με πούδρα βοτάνων | Πατάτα κονφί |  Λάδι απο βότανα | Κατσικίσιο γιαούρτι

(Τεχνικές: Xρήση Siphon, Puffrice, Πήξιμο γιαουρτιού)

 

Γιουβαρλάκια σκορπίνας

Γιουβαρλάκιασκορπίνας| Crispy πέτσα | Σκυριανήκακαβιά | Λαχανικά | Αφρόςούζο

(Τεχνικές: Φιλεταρισμα σκορπίνας, Crispyπέτσα ψαριού, Αφρός με τη χρήση λεκιθίνης)

 

Αυγό με στάκα

Αυγό 62,5°C | Κρέμα γλυκού σκόρδου με στάκα | Άγρια μανιτάρια | Crispy πράσο

(Τεχνικές: Αυγό βρασμένο στους 62,5°Cγια 1 ώρα, Χρήση ανθόγαλου (στάκας) απο πρόβειο γάλα)

 

Αρνί με Ιμάμ

Αρνίσιος λαιμός sous-vide | Τσακώνικη μελιτζάνα | Κρεμμύδι Ιμάμ | Τσίπς κρεμμυδιού | Jus αρνιού

(Τεχνικές:Brine αρνίσιου λαιμού, θερμοκρασίες και χρόνοι sous-vide, Jus από άψητα κόκκαλα)

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806871

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα

Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα. Με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη Στο MasterClass της CWC PRO o πρωτοπόρος στο είδος αυτό,  Λάζαρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macarons

CWC PRO MasterClass Macarons Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Macarons με τον Γιάννη Γιάχο ( Executive Pastry Chef Instructor CWC PRO ,Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια