HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

CWC PRO Master Class High End Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου
Στο CWC RPO MasterClass ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο όπου η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μεταμορφώνεται αριστουργηματικά σε έργο τέχνης High end Gourmet μέσα από την μάτια και το ταλέντο του chef .Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως οι νέες τεχνικές και η σωστή επιλογή και χρήση της πρώτης ύλης μπορούν να μεταλλάξουν μια παραδοσιακή συνταγή σε ένα μοντέρνο εκλεπτυσμένο πιάτο υψηλών προδιαγραφών.
O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Ως Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο.
Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).
Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.
Συνταγές
“Γεμιστά”
Ζεστό “Ταρτάρ” και κρύος αφρός γεμιστά | Κροκέτα ρυζιού με πούδρα βοτάνων | Πατάτα κονφί | Λάδι απο βότανα | Κατσικίσιο γιαούρτι
(Τεχνικές: Xρήση Siphon, Puffrice, Πήξιμο γιαουρτιού)
Γιουβαρλάκια σκορπίνας
Γιουβαρλάκιασκορπίνας| Crispy πέτσα | Σκυριανήκακαβιά | Λαχανικά | Αφρόςούζο
(Τεχνικές: Φιλεταρισμα σκορπίνας, Crispyπέτσα ψαριού, Αφρός με τη χρήση λεκιθίνης)
Αυγό με στάκα
Αυγό 62,5°C | Κρέμα γλυκού σκόρδου με στάκα | Άγρια μανιτάρια | Crispy πράσο
(Τεχνικές: Αυγό βρασμένο στους 62,5°Cγια 1 ώρα, Χρήση ανθόγαλου (στάκας) απο πρόβειο γάλα)
Αρνί με Ιμάμ
Αρνίσιος λαιμός sous-vide | Τσακώνικη μελιτζάνα | Κρεμμύδι Ιμάμ | Τσίπς κρεμμυδιού | Jus αρνιού
(Τεχνικές:Brine αρνίσιου λαιμού, θερμοκρασίες και χρόνοι sous-vide, Jus από άψητα κόκκαλα)
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728014872
1
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
No