HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite.
Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν κρασί, μπύρες, αλλά και αποστάγματα όπως και whitespirits.
H φιλοσοφία των tapas ή pinxtos όπως τα αποκαλούν, στη χώρα των βάσκων, ξεκίνησε από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.
Σε μερικά μπαρ και εστιατόρια στην Ισπανία και σε ολόκληρο τον κόσμο, τα τάπας έχουν εξελιχθεί σε μια πιο εξελιγμένη κουζίνα. Τα ταπάκια μπορούν να συνδυαστούν για να κάνουν ένα πλήρες γεύμα. Σε ορισμένες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, τέτοια σνακ είναι γνωστά ως bocas. Σε μέρη του Μεξικού, παρόμοια πιάτα ονομάζονται botanas.
Σ’ αυτό το σεμινάριο 30 Tapas ,meze & other bites ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα μοιραστεί τις γνώσεις του με επαγγελματίες και σπουδαστές της CWC PRO για:
- TAPAS ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΡΑΣΊ, ΜΠΎΡΕΣ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ WHITESPIRITS
Θα δούμε μοντέρνους συνδυασμούς υλικών σε μικρές μπουκιές που συνοδεύουν όλα τα είδη των ποτών.
- ΕΞΥΠΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑPΑS
Δημιουργούμε ευφάνταστες βάσεις για σνακ πέρα από τις συνηθισμένες με διάφορα υλικά που βρίσκουμε πολύ εύκολα.
- ΜΙΚΡΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΙΝΝΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
«Εκμεταλλευόμαστε» τους θησαυρούς που μας χαρίζει ο βυθός και μαγειρεύουμε μικρές συνθέσεις από θαλασσινά και με τα συνοδευτικά τους.
- GREEK TAPAS
Φτιάχνουμε tapas με ελληνικά προϊόντα από όλες τις γωνιές της χώρας μας.
- VEGETARIAN TAPAS
Αντικαθιστούμε τη ζωϊκή πρωτεΐνη με φυτική και έχουμε εξίσου ένα γευστικό αποτέλεσμα.
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ MEZEΣ ΣΕ ΜΟΝΤΈΡΝΟ ΣΤΥΛ ΤΑPAS
Κρατάμε τις παραδοσιακές γεύσεις που όλοι γνωρίζουμε, αλλάζουμε τις υφές και δημιουργούμε μοντέρνους μεζέδες.
- ΚΡΥΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΣΕ ΣΦΗΝΑΚΙΑ
Χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά και φτιάχνουμε δροσερές σούπες που
- ΝΤΙΠΑΚΙΑ ΚΑΙ SALSAS
Φτιάχνουμε ντιπάκια σάλτσες που πλαισιώνουν διάφορα ταπάς
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Spanish tortilla
- Croquetas de jamon
- Γαρίδες al ajillo
- Χταπόδι gallego
- Γούνες Παριανές
- Φωλιές τομάτας
- Αλμυρά cupcakes
- Χοχλιοί μπουμπουριστοί
- Τυρόλι με λιαστή ντομάτα και δυόσμο
- Ουρίτσες με μαγιονέζα εσπεριδοειδών
- Φέτα τσιτσιριστή
- Ρολάκια χουρμά με γραβιέρα Νάξου και prosciutto
- Γυαλιστερές με τηγανιτό πάνκο και βασιλικό
- Μοντέρνος κολοκυθοκεφτές
- Βολ ο βαν με θαλασσινά
- Γλυκοπατάτα με πάστα ελιάς και τηγανιτή ρίγανη
- Παντζάρι με κατίκι Δομοκού και κάπαρη
- Ντακάκι χαρούπι με πέστο ρόκας και αμύγδαλο
- Αντιναχτές πατάτες με μπούκοβο και κόλιανδρο
- Αρνάκι με αμπελόφυλλο
- Αλμυρά καταϊφάκια
- Κρύα σούπα αρακά με chips απάκι
- Σούπα καρότο με σαντιγύ θυμάρι
- Σούπα αγγούρι με γαρίδα
- Ταλατούρι
- Chimichuri
- Ντιπάκι αβοκάντο με ρόδι
- Salsa ντομάτα
- Μαρμελάδα εσαλότ
- Μαγιονέζα jalapeno
Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη τέχνη της μαγειρικής. Φοίτησε στη σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ ΕΠΑ.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Το 2012 με πάθος και ανήσυχο πνεύμα μετακόμισε στο Παρίσι με όνειρο και στόχο την υψηλή γαστρονομία. Εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο με 2*αστέρια Μichelin “L’ atelier de Joël Robuchon etoile” όπου εκεί είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει τις γνώσεις του σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσει εμπειρίες από τον κόσμο της Ηigh End Gourmet Γαστρονομίας.
Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος είναι Chef Instructor στα Ταχύρυθμα Προγράμματα Μαγειρικής Τέχνης της CWC PRO.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809632
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No