HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο
Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch στην Αθήνα τα τελευταία 8 χρόνια, θα μας παρουσιάσει 20 συνταγές απαραίτητες για το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Brunch - Menu από όλο τον κόσμο.
Με απλές συνταγές και επίδειξη σε όλες τις τεχνικές, θα μας μάθει τα μυστικά για τα πιο γνωστά πιάτα με αβγά για σταθερό και κάθε φορά επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε
- Εggs Benedict
- Eggs Benedict Royale
- Eggs Florentine
Και οι Τεχνικές
- Αβγά Ποσέ
- Αβγό στους 63οC
- Αβγό στους 75οC
- Hollandaise Sauce
- English Muffins
Το πιο διάσημο πιάτο που σερβίρεται στο brunch. Θα δούμε από την αρχή τη ζύμη και το σωστό ψήσιμο για τα English Muffins, το μυστικό για μια σταθερά πετυχημένη Hollandaise, ενώ θα δοκιμάσουμε 3 τεχνικές για ποσάρισμα αβγών, η μία εκ των οποίων είναι το περιβόητο αβγό των 63οC. Θα μιλήσουμε και για τις παραλλαγές του πιάτου με καπνιστό ζαμπόν, Royal με καππνιστό σολομό και Florentine με σπανάκι saute.
Pancakes γλυκά και αλμυρά
- Pancakes με αυθεντικό Maple Syrup και βούτυρο
- Pancakes με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και κόκκινα φρούτα
- Pancakes με Crispy Bacon, τηγανητό αβγό και Maple Syrup
Τεχνικές
- Αβγά τηγανητά (sunny side up)
- Αβγά over easy
- Ψήσιμο pancakes
- Χειροποίητη πραλίνα Φουντουκιού
Θα δείξουμε το μίγμα αλλά και το σωστό ψήσιμο για τα pancakes. Θα φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα φουντουκιού και θα δοκιμάσουμε διάφορους συνδυασμούς για γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα.
Belgian Waffles γλυκές και αλμυρές
- Waffles με άχνη ζάχαρη και κόκκινα φρούτα
- Waffles με crispy buttermilk fried chicken, bacon και maple syrup
Τεχνικές
- Buttermilk Fried Chicken
Θα δείξουμε το μίγμα, αλλά και το σωστό ψήσιμο για waffles και 2 γνωστούς τρόπους σερβιρίσματος, έναν κλασικό με την άχνη ζάχαρη και ένα διαβόητο, αγαπημένο στον αμερικανικό Νότο με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, bacon και σιρόπι σφενδάμου.
Scotch Eggs
H διάσημη σε όλο τον κόσμο συνταγή που ξεκίνησε από το πολυκατάστημα Fortnum and Mason συνδυάζει το κρέας από λουκάνικο με ένα μελάτο αβγό και την πιο τραγανή κρούστα που έχετε φανταστεί.
Shakshuka
Τεχνικές
- -Αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας
Το κατεξοχήν ανατολίτικο πιάτο για πρωινό, που προετοιμάζεται με μία πικάντικη σάλτσα τομάτας αρωματισμένη με harissa και Ras El Hanout (ο βασιλιάς των μπαχαρικών) και τελειώνει με λιωμένο κατσικίσιο τυρί και φρέσκο κόλιανδρο.
Huevos Rancheros
- Με salsa fresca kai avocado
- Mε chili con carne
Τι καλύτερο για την εισαγωγή στη Μεξικάνικη κουζίνα από ένα πλούσιο πιάτο για πρωινό, με αβγά ποσέ σε σάλτσα τομάτας με ψητές πιπεριές chili, σερβιρισμένα πάνω σε τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού σε 2 εκδοχές, τη veggie με salsa freca και avocado και την έξτρα πικάντικη με chili con carne.
Omelette Farcie
- με καπνιστό σολομό
Τεχνικές
- Ομελέτα
- Scrambled Eggs
Το πιάτο που έχει αναδείξει στη Νέα Υόρκη ο Chef Daniel Boulud, ακούγεται απλό, αλλά σίγουρα δεν είναι. Ομέλετα γεμιστή με καπνιστό σολομό και αβγά scrambled και για να βγει τέλειο, χρειάζεται απόλυτος έλεγχος και γνώση στις τεχνικές της ομελέτας και των αβγών scrambled.
Spanish Tortilla
H πιο απλή συνταγή, ουσιαστικά για ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια, μετατρέπεται σε ένα μαγικό και ιδιαίτερο πιάτο για όσους το έχουν δοκιμάσει, αν ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα και με τα κατάλληλα υλικά.
Philly Cheesesteak Sandwich
Ένα αυθεντικό cheesesteak sandwich με flap steak, provolone, καραμελωμένα κρεμμύδια και πιπεριές, το απόλυτο sandwich που δεν πρέπει να λείπει από κανένα brunch menu.
Meatloaf Burger
To πιο εναλλακτικό Burger που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική κουλτούρα, συνδυάζει ένα ρολό κιμά με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, γεμιστό με μια πολύχρωμη ομελέτα που κόβεται σε φέτες και κλείνεται σε αφράτο ψωμάκι brioche.
NY Cheesecake
Το Cheesecake στην πιο ολοκληρωμένη του εκδοχή, αφράτο και ψητό στο φούρνο.
Cinnamon Rolls
Αφράτα και φρεσκοψημένα, ακροβατούν ανάμεσα σε επιδόρπιο ή γεύμα από μόνα τους και είναι το καλύτερο συνοδευτικό σε ένα Brunch menu.
Cocktails
-Sriracha Bloody Mary
-Bellini
Κλείνουμε φυσικά με λίγο αλκοόλ το μενού μας με μια πικάντικη παραλλαγή για Bloody Mary με Sriracha, αλλά και την πιο αρωματική εκδοχή για Mimoza, το Bellini με πουρέ από ροδάκινα.
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 8 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux και του πασίγνωστου Brunch του, ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ και στο μαγείρεμα αποκλειστικά με ξύλα και κάρβουνα. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας καθημερινά ενώ μεταφέρει το smoker του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Είναι συνεργάτης της Cooking Worshop από το 2018, ενώ παράλληλα διδάσκει μαγειρική τέχνη σε επίδοξους νέους μάγειρες
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772807331
1
Βασίλης Σπόρος
No