HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
BURGER ACADEMY

BURGER ACADEMY
Τα πάντα για το πιο διάσημο sandwich του κόσμου από το chef Βασίλη Σπόρο
Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε 4 τέσσερις ώρες να δούνε και να μάθουν :
- 3 διαφορετικές ζύμες για ψωμιά
- θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
- θα μάθουμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από Ramen noodles.
- θα σιγοκαπνίσουμε το απόλυτο βοδινό brisket και θα δούμε βήμα βήμα το σωστό τρόπο για καπνιστό Pulled Pork.
- θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον αμερικανικό Νότο.
- θα δούμε ένα διαφορετικό Vegan Burger, με υφή και όψη κανονικού.
- θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και 3 διαφορετικές βασικές σάλτσες.
- θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα.
- θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
Αναλυτικά όλες οι συνταγές
- Ζύμη για χωριάτικο burger bun
- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Συνδυάζουμε 5 διαφορετικές κοπές και δημιουργούμε 3 μίγματα, ανάλογα με το βαθμό ψησίματος και το είδος του burger. Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε. Που και πώς ψήνουμε σχάρα - πλατό - ξυλόφουρνο.
- Ramen Burger - με bun από ramen noodles
- Smoked Brisket και Pulled Pork. Σιγοκαπνίζουμε brisket και χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε 2 διάσημα εναλλακτικά burger.
- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
- Vegan Burger. Συνδυάζοντας πρωτείνη σόγιας δημιούργουμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοίαζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προιόντος
- Καραμελωμένα κρεμμύδια με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη
- Χειροποίητες πίκλες, και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά
- Φρεσκοτηγανητές πατάτες, στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα
- Coleslaw - με παραδιασιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805150
1
Βασίλης Σπόρος
No