Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION
CWC PRO Masterclass BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION
Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος
O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει γύρω από το πιο διάσημο sandwich του κόσμου, το burger. Τα τελευταία χρόνια, το κλασικό αμερικάνικο smashed burger έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού. Πόσες παραλλαγές όμως υπάρχουν? Ποιά η λογική, οι τεχνικές, αλλά και τα σωστά βήματα για το πιο γευστικό smashed burger κάθε φορά. Μαζί και διάσημες συνταγές για κοτόπουλο που μπορούν να το πλαισιώσουν.
Συγκεκριμένα θα δούμε
- 2 διαφορετικές ζύμες για ψωμιά (brioche, classic burger bun,)
- θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού
- τρόποι ψησίματος και καρυκεύματος
- θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον αμερικανικό Νότο
- θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και 3 διαφορετικές βασικές σάλτσες - dressings
- θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
- θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
- χειροποίητες πίκλες
Αναλυτικά όλες οι συνταγές
- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού. Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας. Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε. Που και πώς ψήνουμε
- Καραμελωμένα κρεμμύδια με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη
- Χειροποίητες πίκλες, και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά
- Φρεσκοτηγανητές πατάτες, στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα
- Coleslaw - με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο
Τα burger μας
- Classic Smashed Cheeseburger - Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
- Oklahoma Fried Onion Burger - Tα κρεμμύδια καραμελώνουν και ψήνονται μαζί με τον κιμά σε ένα τρομερό αποτέλεσμα
- Deep Fried Burger- Δεν υπήρχαν πάντα πλατό να ψηθούν τα μπιφτέκια και έτσι τηγανίζονταν απευθείας σε λάδι.
- Butter Burger - Ψωμάκι, βούτυρο και αρκετό βούτυρο σε μία πολύ διάσημη συνταγή από το Wisconsin που προστατεύεται με νόμο.
- Marty’s Combo - μπιφτέκι smashed και ψητό λουκάνικο hot dog σε ένα εμβληματικό συνδυασμό
- Chili Burger - βήμα βήμα φτιάχνουμε το απόλυτο chili con carne και το συνδυάζουμε με ενα κλασικό smashed cheeseburger
- Bernice - άλλο ένα ‘παραδοσιακό’ cheeseburger έρχεται από το Κονέκτικατ όπου συνδυάζονται 4 φέτες τυρί πάνω στο πλατό μέχρι να γίνουν τραγανές και να διπλωθούν μέσα στο burger.
- Fritas - τα κουβανέζικα smashed burgers από το Miami που έρχονται γεμάτα με πολύ λεπτά chips πατάτας σε διάφορες παραλλαγές
- Loose Meat Burger - μοσχαρίσιος κιμάς και ψιλοκομμένα κρεμμύδια σιγοψήνονται πάνω στο πλατό και συνδυάζονται με ψητά πράσινα chili και emmental
- Maple Bacon Burger - τραγανό bacon και καραμελωμένα κρεμμύδια με maple syrup
Not Beef Burgers
- Smashed Προβατίνα Burger - με κιμά προβατίνας και κασέρι
- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αυγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
- Smashed Vegan Burger - με κιμά σόγιας, φυτικό τυρί και ψωμάκι από ελαιόλαδο
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805536
LAST
Βασίλης Σπόρος
Yes