HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian
Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να εξερευνήσουμε μια ελαφρύτερη, εστιασμένη σε χορτοφάγους κουζίνα, είναι η αναζήτηση για μεγαλύτερη "φυσικότητα" και σεβασμό προς το περιβάλλον.
Οι πελάτες που αναζητούν ένα πιάτο χωρίς κρέας για λόγους υγείας, ηθικής ή απλά επειδή ακούγονται νόστιμα από το μενού, είναι πολύ σημαντικοί στα εστιατόρια σήμερα. Υπάρχει πλούσια έμπνευση που μπορεί να βρεθεί στις παγκόσμιες και περιφερειακές κουζίνες που κάνουν εφευρετική χρήση των προϊόντων, των οσπρίων, των ξηρών καρπών, των λαχανικών, των βοτάνων και των μπαχαρικών.
Ο Chef Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος θα εμπνεύσει τους σπουδαστές και επαγγελματίες να αντλήσουν ιδέες για vegetarian συνταγές με Ελληνικές πρώτες ύλες παρασκευασμένες με σύγχρονες τεχνικές και δοσμένες με ένα μοντέρνο τρόπο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
“Λαχανοντολμάς” μανιταριών
Άγρια Ελληνικά μανιτάρια, λάχανο savoy, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, κονσομέ μανιταριών και king oyster sous vide
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό ραβιόλι, κονσομέ χωρίς πρωτεϊνη, sousvide λαχανικά, πικλάρισμα
“Κάτω απο τη γή”
Πατάτα, σελινόριζα και παντζάρι, με μαύρη τρούφα, custardΣαν Μιχάλη, πικάντικα μανιτάρια και “χώμα” παντζάρι-αμύγδαλο
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Εικονικό “χώμα”, αλμυρή custard, “ριζότο” με βάση ρίζες
Χορτόπιτα2
Άγρια χόρτα, φύλλο ελαιολάδου, κροκέτα με τραχανά, homemade κατσικίσιο γιαούρτι
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Πήξιμο αιγοπρόβειο γιαούρτι, πούδρα maltosec, κροκέτα με βάση τον τραχανά
Ταξίδι στην Ελλάδα (amuse bouche)
ΤΕΧΝΙΚΕΣ:
Zεστό σιφόν, σφαιροποίηση, ζελατινοποίηση πέρλες agar
O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Ως Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος και 2 αστέρια FNL BRA Awards & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was οπού προσφάτως έλαβε τη διάκριση Michelin Plate απο τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.
Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται τα τελευταία 13 χρόνια.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).
Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806808
1
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
No