Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Eλληνική Comfort Cuisine signature dishes Ρίζες

Eλληνική Comfort Cuisine με φιλοσοφία και signature dishes από το εστιατόριο ‘Ρίζες’
Με τον chef Δεληθανάση Παναγιώτη
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO o Chef patron του εστιατορίου ‘Ρίζες’ στη Νικήτη Χαλκιδικής, Δεληθανάσης Παναγιώτης, μας μυεί στην φιλοσοφία του για Eλληνική Comfort Cuisine και μας παρουσιάζει ένα μοναδικό μενού με signature dishes που σερβίρει στο εστιατόριο του το οποίο βασίζεται σε τοπικά προϊόντα, και προϊόντα εποχής.
Οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες και σπουδαστές του σεμιναρίου θα εμπνευστούν από τα πιάτα του Chef και τις τεχνικές του και θα μπορέσουν να αναδείξουν δικές τους ιδέες στα εστιατόρια που εργάζονται.

Συνταγές:
- Pickled μανιτάρια.
θα μάθουμε να κάνουμε πίκλες από μανιτάρι και που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μαύρο σκόρδο.
Τι θα χρειαστεί να προσέξουμε στο κάπνισμα της μελιτζάνας και με ποιόν τρόπο επιτυγχάνουμε την σωστή υφή.
- Τυροκαυτερή με καπνιστή πάπρικα.
Ένα πιάτο που το γνωρίζουμε όλοι αλλά με δημιουργικό twist.
- Αθηναϊκή με αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
θα μάθουμε πώς ένα κλασικό πιάτο παίρνει τη μορφή του δημιουργικού.
- Πιπεριές Φλωρίνης με πηχτόγαλο Χανίων.
Συνδυάζουμε τοπικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας.
- Καπνιστό χέλι με αγγουράκι τουρσί και πικάντικο ταραμά.
- Ψητά κολοκυθάκια με φινόκιο.
Εκμεταλλευόμαστε τα λαχανικά του καλοκαιριού και αναδεικνύουμε τη γεύση τους.
- Τηγανητές μπάμιες με σύγκλινο και γιαούρτι.
- Χτένια φρικασέ.
Θα δούμε το φρικασέ από μια άλλη οπτική με διαφορετικό χαρακτήρα.
- Μπάτζος τηγανητός με κρέμα λεμόνι.
Πώς κάνουμε το σωστό τηγάνισμα σε τυριά και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε με διάφορες υφές.
- Σαλάτα με χόρτα και ψητή ντομάτα.
Τι θα πρέπει να προσέξουμε στα χόρτα εποχής και πως τα παρουσιάζουμε.
- Ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας.
Μαθαίνουμε την τεχνική του risotto και δοκιμάζουμε με καρπάτσιο τσιπούρας.
- Κριθαράκι με σουπιές και δαμάσκηνα.
- Χοιρινή πανσέτα με πουρέ από πατάτες φούρνου.
Αργομαγειρέυουμε την πανσέτα και αλλάζουμε υφή σε μια πολύ γνώριμη γαρνιτούρα.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806047
1
Δεληθανάσης Παναγιώτης
No