Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ

CWC PRO MasterClass Chef Σταμάτης Μισομικές
"Η παράδοση μέσα από την καινοτομία"
Στο MasterClass της CWC PRO ο Chef Σταμάτης Μισομικές θα μοιραστεί τις υψηλού επίπεδου γνώσεις του που δίκαια τον έφερε στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό International Institute of Gastronomy ,Arts & Tourism το έτος 2016 και τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του San Pellegrino
Χρησιμοποιώντας τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας προσδίδει υφές και χρώματα απαράμιλλα, και αναδεικνύει τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα μέσα από τις μοναδικές παρουσιάσεις και τους πειραματισμούς του.
Ο Σταμάτης Μισομικές είναι chef4ης γενιάς, μεγαλωμένος σε μια «γαστρονομική» οικογένεια έμαθε από πολύ μικρός τις βασικές τεχνικές της γαστρονομίας.
Είναι απόφοιτος της σχόλης “Lemonde” και σε ηλικία 20 ετών απέκτησε την πρώτη του εμπειρία σε Michelin εστιατόρια, στο Moto* του Σικάγο.
Ακολούθησαν τα εστιατόρια Alinea*** (Σικάγο), Maaemo*** (Όσλο), Ecco**(St. Moritz), Stubli**(Pontresina) και DePastorale**(Αμβέρσα).
Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αναλάβει το Noble gourmet restaurant στην Ρόδο όπου και ασχολείται με την καταγραφή και την καινοτομία της Ροδίτικης Γαστρονομίας.
Εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο ανακηρύχθηκε European Young Chef 2016, τον τίτλο του παρέδωσε ο διεθνής φήμης chef Joan Roca ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
O Σταμάτης ήταν στην ομάδα των επίλεκτων Ελλήνων chef που οργάνωσαν για πρώτη φορά ένα event στο James Beard Foundation, το «σπίτι της γαστρονομίας» στην Αμερική.
Ως Regional Ambassador στο International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, εκπροσωπεί την Ελλάδα προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, τις παραδοσιακές συνταγές και την κουλτούρα μας στο εξωτερικό.
Ξεκίνησε τα προγράμματα masterclass στην μεγαλύτερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Βαρκελώνη και συνεχίζει στην Ελλάδα.
Συνταγές Πιάτα/Υλικά/Τεχνικές
Πιάτο 1: Σουπιόρυζο
Υλικά: Σουπιά, μελάνι, τυρί Σύνορο, bisque γαρίδας
Τεχνικές: sous-vide, σφαιροποίησης
Πιάτο 2: Πιταρούδια
Υλικά: Ρεβύθι, τομάτα, κουνουπίδι, αρμπαρόριζα
Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, δανδέλα σφουγγάρι
Πιάτο 3: Στεφάνι
Υλικά: Ιβίσκος, τριαντάφυλλο, βιολέτες, γιασεμί, κουμκουάτ
Τεχνικές: Infusions, Υγρού αζώτου
Πιάτο 4: Σαλάς
Υλικά: Πατάτα, μελιτζάνα, φοινόκιο, θαλασσινά, σμύνερη
Τεχνικές: Ζύμωση, εκχύλιση, κάπνισμα
Πιάτο 5: Πεσκανδρίτσα
Υλικά: Πεσκανδρίτσα, κάπαρη, λαγόχορτο, κρεμμύδι
Τεχνικές: Αποξήρανσης, Fossilize
Πιάτο 6: Κακαβιά
Υλικά: Πετρόψαρα, καλαμάρι, αυγολέμονο
Τεχνικές: Ζωμος εκχύλισης, εφαρμογή Pacojet, εφαρμογή thermomix
Πιάτο 7: Μύδια αχνιστά
Υλικά: Μύδια, ούζο, πράσο, αμύγδαλο
Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, αχνίσματος
Πιάτο 8: Σπινιάλο
Υλικά: Φούσκα, πίνα, ξυλλάγγουρο
Τεχνικές: Ζύμωσης, συντήρησης, infusion
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728014341
1
Σταμάτης Μισομικές
No