MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ

CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ

CWC PRO MasterClass  Chef Σταμάτης Μισομικές

"Η παράδοση μέσα από την καινοτομία"

Στο MasterClass της CWC PRO ο Chef Σταμάτης Μισομικές θα μοιραστεί τις υψηλού επίπεδου γνώσεις του που δίκαια τον έφερε στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό  International Institute of Gastronomy ,Arts & Tourism το έτος  2016 και τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό του San Pellegrino

Χρησιμοποιώντας τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας προσδίδει υφές και χρώματα απαράμιλλα, και αναδεικνύει τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα μέσα από τις μοναδικές παρουσιάσεις και τους πειραματισμούς του.

Ο Σταμάτης Μισομικές είναι chef4ης γενιάς, μεγαλωμένος σε μια «γαστρονομική» οικογένεια έμαθε από πολύ μικρός τις βασικές τεχνικές της γαστρονομίας.

Είναι απόφοιτος της σχόλης “Lemonde” και σε ηλικία 20 ετών απέκτησε την πρώτη του εμπειρία σε Michelin εστιατόρια, στο Moto* του Σικάγο.

Ακολούθησαν τα εστιατόρια Alinea*** (Σικάγο), Maaemo*** (Όσλο), Ecco**(St. Moritz), Stubli**(Pontresina) και DePastorale**(Αμβέρσα).

Τα τελευταία 4 χρόνια έχει αναλάβει το Noble gourmet restaurant στην Ρόδο όπου και ασχολείται με την καταγραφή και την καινοτομία της Ροδίτικης Γαστρονομίας.

Εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο ανακηρύχθηκε European Young Chef 2016, τον τίτλο του παρέδωσε ο διεθνής φήμης chef Joan Roca ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

O Σταμάτης ήταν στην ομάδα των επίλεκτων Ελλήνων chef που οργάνωσαν για πρώτη φορά ένα event στο James Beard Foundation, το «σπίτι της γαστρονομίας» στην Αμερική.

Ως Regional Ambassador στο International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism, εκπροσωπεί την Ελλάδα προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, τις  παραδοσιακές συνταγές και την κουλτούρα μας στο εξωτερικό.

Ξεκίνησε τα προγράμματα masterclass στην μεγαλύτερη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Βαρκελώνη και συνεχίζει στην Ελλάδα.

 

Συνταγές Πιάτα/Υλικά/Τεχνικές

 

Πιάτο 1: Σουπιόρυζο

Υλικά: Σουπιά, μελάνι, τυρί Σύνορο, bisque γαρίδας

Τεχνικές: sous-vide, σφαιροποίησης

 

Πιάτο 2: Πιταρούδια

Υλικά: Ρεβύθι, τομάτα, κουνουπίδι, αρμπαρόριζα

Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, δανδέλα σφουγγάρι

 

Πιάτο 3: Στεφάνι

Υλικά: Ιβίσκος, τριαντάφυλλο, βιολέτες, γιασεμί, κουμκουάτ

Τεχνικές: Infusions, Υγρού αζώτου

 

Πιάτο 4: Σαλάς

Υλικά: Πατάτα, μελιτζάνα, φοινόκιο, θαλασσινά, σμύνερη

Τεχνικές: Ζύμωση, εκχύλιση, κάπνισμα

 

Πιάτο 5: Πεσκανδρίτσα

Υλικά: Πεσκανδρίτσα, κάπαρη, λαγόχορτο, κρεμμύδι

Τεχνικές: Αποξήρανσης, Fossilize

 

Πιάτο 6: Κακαβιά

Υλικά: Πετρόψαρα, καλαμάρι, αυγολέμονο

Τεχνικές: Ζωμος εκχύλισης, εφαρμογή Pacojet, εφαρμογή thermomix

 

Πιάτο 7: Μύδια αχνιστά

Υλικά: Μύδια, ούζο, πράσο, αμύγδαλο

Τεχνικές: Ζελατινοποίησης, αχνίσματος

 

Πιάτο 8: Σπινιάλο

Υλικά: Φούσκα, πίνα, ξυλλάγγουρο

Τεχνικές: Ζύμωσης, συντήρησης, infusion


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC MasterClass με τον Chef Σταμάτη Μισομικέ καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806169

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Σταμάτης Μισομικές

  • Ημερομηνία: 12/03/2018

  • Ώρα έναρξης: 18:00.

  • Διάρκεια σεμιναρίου: 4:00 Ώρες.


Cooking Workshop Member Club
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Δια χειρός Γιάννη Παρίκου  LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class με τον Chef  Γιάννη Παρίκο Δια χειρός Γιάννη Παρίκου LEVEL HIGH END GOURMET Στο Master Class αυτό,ο Chef  Γιάννης Παρίκος με το... Περισσότερα


Σεμινάριο Herve Deville Autumn Bliss French Gourmet Cuisine<br/>LEVEL HIGH-END GOURMET

Σεμινάριο Μαγειρικής Autumn Bliss, French Gourmet Cuisine International MasterClass CWC PRO Herve Deville LEVEL HIGH-END GOURMET Στο International CWC PRO Master class με καλεσμένο τον... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Ανατολίτικα και σιροπιαστά Γλυκά

Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Ανατολίτικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.   Σε αυτό το σεμινάριο MasterClass o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τα μυστικά του... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης

Σεμινάριο Μαγειρικής, Η Κουζίνα της Τοσκάνης International MasterClass CWC PRO Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi CWC PRO MasterClass  Η Κουζίνα της Τοσκάνης Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Μελετώντας την σύγχρονη υψηλή Γαστρονομία μέσα από σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικά στησίματα Στη δεύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη   Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο French Pastry by Philippe Bertrand MOF CWC PRO

Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής French PastryInternational MasterClass CWC PRO Philippe Bertrand MOF   Ο Pastry Chef Philippe Bertrand ένας από τους μεγαλύτερους... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια