Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την CWC PRO οι συμμετέχοντες θα έχουν την... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου
Στο CWC PRO MasterClass o chef Θάνος Φέσκος θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές από το από το δημιουργικό του menu.
Ο Θάνος Φέσκος Assistant Head Chef του Geranium ( Τρία αστέρια Michelin ) είναι ένας από τους ανερχόμενους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό.
Ο Θάνος σπούδασε οικονομικά και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εργαζόταν σε κουζίνες μέχρι που ήρθε η στιγμή να κάνει τη στρατιωτική του θητεία ..Εκεί του γεννήθηκε η έμπνευση ακούγοντας τα θετικά σχόλια από τους συναδέλφους του .
Έμελλε αυτή του η απόφαση να του ανοίξει νέους δρόμους !
Ανακαλύπτοντας τα πάθη του ήταν η στιγμή που αποφάσισε να τελειοποιήσει την τέχνη της μαγειρικής.
Οι μαγειρικές σπουδές και ορισμένες θέσεις εργασίας στα τοπικά εστιατόρια τελείωσαν με πρακτική άσκηση σε ένα εστιατόριο που στόχευε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin.
Τότε σε ένα διαγωνισμό γλυπτικής σοκολάτας κέρδισε και την 3η θέση παγκοσμίως.
Μετά από ένα ταξίδι στην Ευρώπη και την Αμερική όπου και έλαβε σημαντικές εργασιακές εμπειρίες σε αρκετά βραβευμένα εστιατόρια, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να εργαστεί σε εστιατόριο που έχει βραβευτεί με αστέρια Michelin και αφού έστειλε πολλές αιτήσεις πήρε την πρώτη του δουλειά στο Geranium της Κοπεγχάγης όπου παρέμεινε για τρία χρόνια δουλεύοντας σε διάφορα πόστα της κουζίνας, συμπεριλαμβανομένου και του ζαχαροπλαστείου.
Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εστιατόριο Hytra, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην προσφορά του Rasmus Kofoed να επιστρέψει στο Geranium ( Τρία αστέρια Michelin )ως Assistant Head Chef όπου είναι μέχρι τώρα.
Περιεχόμενο Μasterclass:
Μενού με αναβαθμισμένες τεχνικές που εξυπηρετούν 350 κουβέρ και λύσεις για την τέλεια εφαρμογή του.
Τάρτα σπανακόρυζο:
Τεχνικές:
- Κρέμα, πολύ ωραία τάρτα και πώς να διαχειριστούμε τα βότανα
Μανιταρόσουπα
Τεχνικές:
- Νερό μανιταριών, infussions, πλούσια γεύση, αυγού ορτυκιού
Λαυράκι, καπνιστό ζωμό, καρδιά αρνιού ωρίμανσης:
Τεχνικές:
- Ωρίμανση, κάπνισμα, φυσικό κάπνισμα, αρωματισμένα έλαια
Mπακαλιάρος "scordalia"
Τεχνικές:
- Συνδυασμός πιάτου, σε ένα στοιχείο, βρώσιμα λουλούδια
Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες:
Τεχνικές:
- Αφροί, sous vide, blow toarching, leathers, τέλεια sauce.
Αμυγδαλωτό αχλάδι:
Τεχνικές:
- Χρησιμοποιώντας άγλυκα υλικά σε επιδόρπια, υγρό Άζωτο
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806598