MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος Κοσκινάς θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας , η οποία είναι βασισμένη στα φρέσκα υλικά και στις σύγχρονες παρουσιάσεις , μας  επιφυλάσσει εκπλήξεις με τολμηρούς συνδυασμούς υλικών, θεαματική παρουσίαση και σερβίρισμα.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το MasterClass
Ο chef  Αλέξανδρος Κοσκινάς φημίζεται για τον εξαιρετικό συνδυασμό των μεσογειακών και ελληνικών γεύσεων προσθέτοντας της γαλλική φινέτσα. Θα μοιραστεί τις καινοτόμες τεχνικές, τις μυστικές συνταγές και τη μαγειρική του φιλοσοφία, παρέχοντάς σας ανεκτίμητες γνώσεις που δεν μπορείτε να βρείτε σε βιβλία μαγειρικής.

Επεκτείνετε τη μαγειρική σας δημιουργικότητα
Εξερευνώντας τη μεσογειακή κουζίνα του chef  Αλέξανδρου Κοσκινά  θα αποκτήσετε έμπνευση και νέες ιδέες που θα πυροδοτήσουν τη μαγειρική σας δημιουργικότητα. Μάθετε πώς να συνδυάζετε διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για να δημιουργήσετε πιάτα που δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και οπτικά εντυπωσιακά.

Δικτύωση με επαγγελματίες της γαστρονομίας.
Αυτό το Master Class παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις της μαγειρικής, επαγγελματίες σεφ και σπουδαστές. Μοιραστείτε εμπειρίες, ανταλλάξτε ιδέες και δημιουργήστε ένα δίκτυο ομοϊδεατών που μοιράζονται το πάθος σας για τη μαγειρική.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ
Με την ολοκλήρωση του Master Class, θα λάβετε ένα Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ, το οποίο θα αναγνωρίζει τη συμμετοχή σας και τις νέες δεξιότητές σας. Αυτό το πιστοποιητικό θα ενισχύσει το βιογραφικό σας, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή σας για συνεχή μάθηση και μαγειρική αριστεία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ CHEF ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
Αλέξανδρος Κοσκινάς  είναι Restaurant Chef στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα σήμερα και  μαγειρεύει Ελληνική Κουζίνα με Γαλλική φινέτσα. Άφησε το στίγμα του στο εστιατόριο Tudor Hall, του ξενοδοχείου King George, ως head chef για 8 χρόνια και έχει εργασθεί ως σεφ στα πεντάστερα Athens Hilton, Athenaeum Intercontinental, Santa Marina Mykonos και Grecotel Corfu Imperial. Είναι πολυβραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους, βραβεία Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας και διακρίσεις από το Gault & Millau Hellas, FNL και Restaurant 100.

Έχοντας δασκάλους πρωτοπόρους Έλληνες αρχιμαγείρους και με επιρροές από εμβληματικούς Γάλλους δεξιοτέχνες της μαγειρικής, προβάλλει την καλή πρώτη ύλη και αναδεικνύει τα πιάτα του με ελληνικά εποχιακά βότανα σε έναν συγκερασμό Nouvelle, Υψηλής και Δημιουργικής Μοντέρνας Κουζίνας με Κερκυραϊκή καρδιά.

Σχετικά με τον Αλέξανδρο
Με καταγωγή από τον θείο του Σεφ Σπύρο, που έφτιαχνε παγωτό στις κουζίνες του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία στη δεκαετία του 1960, μετέπειτα ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατόριου Γαλλικής Κουζίνας «Σπύρος & Βασίλης» στο Κολωνάκι και αργότερα στην Κέρκυρα, ο Αλέξανδρος αγάπησε το φαγητό μαζί με τα βατραχοπόδαρα, τις πατάτες allumette και το σουφλέ au Grand Marnier, στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών!
Μεγαλωμένος και σπουδαγμένος στην Κέρκυρα μέχρι τα 29 του, ο Αλέξανδρος έγινε γνωστός και αναγνωρισμένος στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του νησιού το 2000, ακόνισε τις δεξιότητές του στο Grecotel Corfu Imperial Luxury Beach Resort μαθητεύοντας κοντά σε πρωτοπόρους Έλληνες για τρία χρόνια.
Το 2003 του έγνεψε η πρώτη του μεγάλη διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων: το Athens Hilton, τότε επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής του 2004, όπου επάνδρωσε τις Υπηρεσίες Δωματίου, το εστιατόριο Βυζαντινό και το Galaxy Bar. Ακολούθησε το Première στο Athenaeum Intercontinental το 2005. Εκεί με κορυφαίους σεφ έκαναν το εστιατόριο προορισμό Ελληνικής Κουζίνας. Το 2008 εκπαιδεύτηκε στο Café de la Paix στο Παρίσι και το 2009 στη Σχολή του Alain Ducasse σε πιάτα των ξενοδοχείων Louis XV και Plaza Athenée.
Το 2011 μαγείρεψε στο Santa Marina Mykonos, ένα Luxury Collection Marriot Hotel, αυξάνοντας τους πελάτες που επέστρεφαν, και το 2013 αφίχθηκε στο Ξενοδοχείο King George, αδελφή ιδιοκτησία της Μεγάλης Βρεταννίας Marriott-Starwood, ως επικεφαλής σεφ του Tudor Hall, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2021. Σερβίροντας Ελληνική Κουζίνα με γαλλική φινέτσα, υπό την ηγεσία του το εστιατόριο μπήκε στον Οδηγό Michelin Bib Gourmand, βραβεύτηκε με Χρυσούς Σκούφους, FNL και Restaurant 100, λαμβάνοντας επί σειρά ετών τη 2η θέση Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας, επιλέχθηκε από την Gault & Millau Hellas, και μπήκε σε πολλά ταξιδιωτικά και γαστρονομικά blogs. Όλα αυτά τοποθέτησαν τον Αλέξανδρο στην Power List των 100 πιο σημαντικών και επιδραστικών Ελλήνων σεφ του 2011-2020.
Έχει εμφανιστεί ως guest chef στα μαγειρικά show MasterChef (2023), ως κριτής στο Game of Chefs (2021), έχει συμμετάσχει στην Expotrof προβάλλοντας την αυθεντικότητα της Ελληνικής Κουζίνας και συνταγές του έχουν φιλεξενηθεί σε όλα τα μεγάλα ελληνικά γαστρονομικά περιοδικά. Αφού θήτευσε δίπλα στον Απόστολο Τραστέλη ως Σύμβουλος & Δημιουργός Μενού Εστιατορίων & Ξενοδοχείων για ενάμιση χρόνο, από τις αρχές της άνοιξης του 2023 τον βρίσκουμε στην Ταβέρνα 37 του Four Seasons Astir Palace όπου συνεχίζει να κάνει την ελληνική κουζίνα γνωστή στους χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας, δίπλα στο κύμα πλέον.
Αντλώντας έμπνευση από τον Pascal Barbot, τον Michel Bras και τον μέντορα όλων Alain Passard, και ως ένθερμος θιασώτης της Cuisine Actuelle του Joël Robuchon, ο Αλέξανδρος συνδυάζει τη μαγειρική με την τέχνη, με τη δεξιοτεχνία που απέκτησε από τις Ξενοδοχειακές κουζίνες 5 αστέρων, επανεφευρίσκοντας τη γεύση με ευφάνταστη προσέγγιση και γαλλικές τεχνικές: ένας συνδυασμός nouvelle, υψηλής και δημιουργικής μοντέρνας κουζίνας με κερκυραϊκή καρδιά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • ΑΧΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ / ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΕΛΙΝΟΥ/ ΖΩΜΟ KOMBU/ΦΥΚΙΑ-ΑΓΓΟΥΡΙ
  • ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ/ΣΑΛΑΔΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ/ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ/CHERMOULA SAUCE/ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
  • ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ/ΣΥΚΟ/ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIMEJI/ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • ΕΛΑΦΙ/ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ/ΛΑΓΟΧΟΡΤΟ/ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟ ΜΕ BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΑ
  • ΑΡΝΙ/ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ/ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΡΔΑΜΟ/ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801449

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Κοσκινάς

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION

CWC PRO Masterclass BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο TEXAS BBQ and GRILLING TECHNIQUES

CWC PRO Masterclass TEXAS BBQ & GRILLING TECHNIQUES Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος   H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη... Περισσότερα


Σεμινάριο «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία

CWC PRO Master class, Chef  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα


Σεμινάριο H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου

CWC PRO Master class  “H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου” Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Art  of Plating  4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

CWC PRO Master Class Art of Plating 4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων του Chef  Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο... Περισσότερα


Σεμινάριο FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά

CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της... Περισσότερα


Σεμινάριο H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη

H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη Στο CWC PRO MasterClass H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη

CWC PRO MasterClass "Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη" Στο Masterclass Σεμινάριο της CWC Pro, ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης αναδεικνύει τη... Περισσότερα


Σεμινάριο Mastering Jus and Sauces

CWC PRO  Master Class: Mastering Jus and SaucesChef Αλέξανδρος Κοσκινάς Ελάτε μαζί μας για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τον σεφ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου

Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου Στο Μaster Class σεμινάριο της CWCPRO o chef Χρήστος Σιδηρόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο DISFRUTAR, CONCEPTS and TECHNIQUES

DISFRUTAR, CONCEPTS & TECHNIQUES Chef EDUARD XATRUCH 3 *** Michelin star   Η Cοοking Workshop PRO παρουσιάζει τον Chef EDUARD XATRUCH, βραβευμένο με 3 αστέρια 3... Περισσότερα


Σεμινάριο Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ» "Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του... Περισσότερα


Σεμινάριο EXCTRACTIONS and DELICATE SAUCES

CWC PRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES» από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο Στο CWCPRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES», Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου

CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου» είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Νέο σεμινάριο νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου

Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF & TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο CWC PRO Μaster Class σεμινάριο o chef Γιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί,... Περισσότερα


Σεμινάριο Best of Sea Food chef Παναγιώτης Δεληθανάσης

Σεμινάριο μαγειρικής “Best of Sea Food”chef  Παναγιώτης  Δεληθανάσης Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο chef  Παναγιώτης  ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us