HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC PRO MasterClass BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy 2
Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.
Στο σεμινάριο BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2 , o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τις γνώσεις του με τους επαγγελματίες και σπουδαστές Μαγειρεύουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα και μαθαίνουμε τεχνικές και συνταγές σε λαχανικά, ψάρι, κρέας, αλλά και επιδόρπιο.
Συγκρίνουμε την επίδραση της μαρινάδας και της άλμης ενώ μαθαίνουμε βασικές αναλογίες και συνδυασμούς τους.
Συγκρίνουμε γευστικά τη χρήση της τεχνικής sous vide, σε διάφορες κοπές κρέατος ενώ μαθαίνουμε τα μυστικά του σιγοκαπνίσματος των κρεάτων και την επίδραση που έχει η χρήση του ξύλου στις συνταγές μας.
Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε είναι.
1. 'Καμένο' Ratatouille
Ψήνουμε λαχανικά πάνω σε φλόγες και συνδυάζουμε διαφορετικές υφές για μιά μοναδική εκδοχή της διάσημης γαλλικής συνταγής Ratatouille
2. Carpaccio από καπνιστό παντζάρι, μαρμελάδα εσαλότ και κρέμα από gorgonzola
Σιγοκαπνίζουμε παντζάρια πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και τα δοκιμάζουμε στον αγαπημένο τους συνδυασμό με εσαλότ και gorgonzola.
3. Ψητά μπαρμπούνια με tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα
Μαθαίνουμε την τεχνική για την απόλυτη σιγοκαπνιστή πανσέτα και ετοιμάζουμε ένα tare με το οποίο θα συνοδέψουμε μπαρμπούνια που ψήνονται στις φλόγες.
4. Αθερίνα και καλαμάρι στις φλόγες Tiradito.
Συνδυάζουμε την πιο διάσημη συνταγή για ωμό ψάρι με αθερίνα και καλαμάρι ψητά στις φλόγες για λίγα δευτερόλεπτα.
5. Αρνίσιος λαιμός με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, κατσικίσιο τυρί και μανταρίνι
Ψήνουμε σε κάρβουνα και ξύλα τα 'υποτιμημένα' λαχανάκια Βρυξελλών και τον αρνίσιο λαιμό και τα συνδυάζουμε με το μανταρίνι και το κατσικίσιο τυρί.
6. Pork Belly Yakitori
Προετοιμάζουμε το pork belly σε άλμη 48 ωρών με το δέρμα του, ενώ μαθαίνουμε την τεχνική ψησίματος για το πιο τραγανό pork belly από το διάσημο ιαπωνικό Street Food.
7. Delmonico Hanger Steak
Ετοιμάζουμε μία από τις πιο διάσημες εκδοχές για Steak κατευθείαν από το εστιατόριο Delmonico στη Νέα Υόρκη, που ψήνεται με βοδινό λίπος και τελειώνουμε με τραγανά chips πατάτας με παρμεζάνα και μαύρη τρούφα.
8. Τάρτα με ψητά βερίκοκα, κεράσια, κρέμα βανίλιας και φιστίκια.
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803561
1
Βασίλης Σπόρος
No