MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

CWC PRO MasterClass BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2

CWC PRO MasterClass BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy 2

Με τον Chef Βασίλη Σπόρο.

Στο σεμινάριο  BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2 , o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τις γνώσεις του με τους επαγγελματίες και σπουδαστές Μαγειρεύουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα και μαθαίνουμε τεχνικές και συνταγές σε λαχανικά, ψάρι, κρέας, αλλά και επιδόρπιο.

Συγκρίνουμε την επίδραση της μαρινάδας και της άλμης ενώ μαθαίνουμε βασικές αναλογίες και συνδυασμούς τους.

Συγκρίνουμε γευστικά τη χρήση της τεχνικής sous vide, σε διάφορες κοπές κρέατος ενώ μαθαίνουμε τα μυστικά του σιγοκαπνίσματος των κρεάτων και την επίδραση που έχει η χρήση του ξύλου στις συνταγές μας.

Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε είναι.

1. 'Καμένο' Ratatouille

Ψήνουμε λαχανικά πάνω σε φλόγες και συνδυάζουμε διαφορετικές υφές για μιά μοναδική εκδοχή της διάσημης γαλλικής συνταγής Ratatouille

2. Carpaccio από καπνιστό παντζάρι, μαρμελάδα εσαλότ και κρέμα από gorgonzola

Σιγοκαπνίζουμε παντζάρια πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και τα δοκιμάζουμε στον αγαπημένο τους συνδυασμό με εσαλότ και gorgonzola.

3. Ψητά μπαρμπούνια με tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα

Μαθαίνουμε την τεχνική για την απόλυτη σιγοκαπνιστή πανσέτα και ετοιμάζουμε ένα tare με το οποίο θα συνοδέψουμε μπαρμπούνια που ψήνονται στις φλόγες.

4. Αθερίνα και καλαμάρι στις φλόγες Tiradito.

Συνδυάζουμε την πιο διάσημη συνταγή για ωμό ψάρι με αθερίνα και καλαμάρι ψητά στις φλόγες για λίγα δευτερόλεπτα.

5. Αρνίσιος λαιμός με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, κατσικίσιο τυρί και μανταρίνι

Ψήνουμε σε κάρβουνα και ξύλα τα 'υποτιμημένα' λαχανάκια Βρυξελλών και τον αρνίσιο λαιμό και τα συνδυάζουμε με το μανταρίνι και το κατσικίσιο τυρί.

6. Pork Belly Yakitori

Προετοιμάζουμε το pork belly σε άλμη 48 ωρών με το δέρμα του, ενώ μαθαίνουμε την τεχνική ψησίματος για το πιο τραγανό pork belly από το διάσημο ιαπωνικό Street Food.

7. Delmonico Hanger Steak

Ετοιμάζουμε μία από τις πιο διάσημες εκδοχές για Steak κατευθείαν από το εστιατόριο Delmonico στη Νέα Υόρκη, που ψήνεται με βοδινό λίπος και τελειώνουμε με τραγανά chips πατάτας με παρμεζάνα και μαύρη τρούφα.

8. Τάρτα με ψητά βερίκοκα, κεράσια, κρέμα βανίλιας και φιστίκια.

CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER

Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 6 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.

Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Από φέτος, θα υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: CWC PRO MasterClass BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2 καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801222

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα

Summer BBQ με δημιουργικά κρεατοσκευάσματα. Με τον R&D Chef Λάζαρο Ράπτη Στο MasterClass της CWC PRO o πρωτοπόρος στο είδος αυτό,  Λάζαρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macarons

CWC PRO MasterClass Macarons Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Macarons με τον Γιάννη Γιάχο ( Executive Pastry Chef Instructor CWC PRO ,Pastry... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια