Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
MASTER CLASS με τον Pastry chef Αλέρτα Διονύση

Στο τρίωρο Masterclass ο διάσημος και άκρως δημιουργικός Αλέρτας Διονύσης θα μοιραστεί τα μυστικά των συνταγών του , θα μας δείξει νέες ειδικές τεχνικές, θα μας ενημερώσει για τις νέες τάσεις τις ζαχαροπλαστικής σε παγκόσμιο επίπεδο σε ενα σεμινάριο που οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και το βιογραφικό τους με τον κορυφαίο Mr. Alertas !!!
Βιογραφικό Chef Pâtissier Διονύση Αλέρτα: Όταν η εμπνευσμένη δημιουργικότητα συναντά τα πιο φίνα υλικά & σμίγει με τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, το αποτέλεσμα συνιστά τις μοναδικές δημιουργίες του Διονύση Αλέρτα. Από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, ο Διονύσης Αλέρτας δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: ατόφιες γεύσεις, αυθεντικά ισορροπημένες, που παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο σαγηνεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιλάτρεις.
Ξεκίνησε τις σπουδές του σε διαιτολογία και μαγειρική, ωστόσο τον κέρδισε η ζαχαροπλαστική μέσα από αξιόλογες συνεργασίες με τα ζαχαροπλαστεία Despoina, το La Cigale, το εστιατόριο Σπονδή (που διαθέτει δύο αστέρια Michelin), ενώ διαθέτει και αξιοζήλευτη εμπειρία πλάι στον καταξιωμένο Chef Pâtissier Gilles Marchal.
Ο Διονύσης Αλέρτας είναι o Chef Pâtissier του Δειπνοσοφιστήριον Catering (οπότε μπορείτε να γευτείτε τα γλυκά του τόσο μέσα από τις υπηρεσίες του Δειπνοσοφιστήριον Catering όσο και στα καφέ-εστιατόρια του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας), ενώ σε συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον Catering έχει το ζαχαροπλαστείο Criollo στην Κηφισιά. Ακόμη, ο Διονύσης Αλέρτας συνεργάζεται και με το Gaspar & το NJV Athens
Plaza Hotel. Ο Διονύσης Αλέρτας τον Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησε να εκδίδει τις συνταγές τους σε μια σειρά βιβλίων αποκλειστικής συνεργασίας με τις Αττικές Εκδόσεις και το 7ημέρες TV. Επίσης συνεργάζεται με το ΙΕΚ Όμηρος-Aegean College και παραδίδει σεμινάρια ζαχαροπλαστικής. Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής παραδίδει και στο MBS ¨My Business School” IEK Ρεθύμνου. Με καίριες επιρροές από τη γαλλική patisserie, ο Διονύσης Αλέρτας εμπλουτίζει τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην υψηλή ζαχαροπλαστική με ενεργή συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι της ζαχαροπλαστικής.
Δευτέρα 21/11 , 3 ώρες
19:00-22:00
Συνταγές:
1 . Mousse βανίλιας με "tayberry"
Suprême vanille με καρδιά απο Crémeux tayberry-lime , σε βάση από streusel φουντουκιού – λευκή σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα.
2 "Μισοψημενη" σοκολατα με κάστανα
Sable cacao , mi-cuit σοκολάτας με κάστανα και αφράτη ganache σοκολατας
3 Φρουτα του δάσους με σοκολατα
Sablé vanille με compote myrtille και crémeux σοκολάτας αρωματισμένο με λάιμ.Γαρνίρετε με φρέσκα φραμπουάζ
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728010197
1
Διονύσης Αλέρτας
No