MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

SLOW SMOKED BBQ & GRILL

SLOW SMOKED BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο

Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs! Τεχνικές ψησίματος και καπνίσματος για κρέατα, ψάρια και λαχανικά.
Χρησιμοποιούμε αυθεντικό BBQ smoker και ξυλόφουρνο τύπου josper ενώ μαγειρεύουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα. Συγκρίνουμε την επίδραση της μαρινάδας και της άλμης ενώ μαθαίνουμε βασικές αναλογίες και συνδυασμούς τους. Συγκρίνουμε γευστικά τη χρήση της τεχνικής sous vide, σε διάφορες κοπές κρέατος ενώ μαθαίνουμε τα μυστικά του σιγοκαπνίσματος των κρεάτων και την επίδραση που έχει η χρήση του ξύλου στις συνταγές μας. Ταυτόχρονα θα μιλήσουμε για τεχνικές και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, βοδινό brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το ψημένο κρέας. Επίσης τη σημασία του σωστά 'καμμενου' σε φρούτα και λαχανικά. Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε είναι.

1. Mutabal
Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι.

2. 'Καμένο' Ratatouille
Ψήνουμε λαχανικά πάνω σε φλόγες και συνδυάζουμε διαφορετικές υφές για μιά μοναδική εκδοχή της διάσημης γαλλικής συνταγής Ratatouille

3. Smoked Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon στο offset smoker. Eτοιμάζουμε το δικό μας rub μπαχαρικών με αμέτρητες εφαρμογές και δοκιμάζουμε μια ‘επαναστατική’ συνταγή για coleslaw.

4. Ramen Bowl με βοδινή ουρά και μάγουλα σε Dutch Oven
Σιγομαγειρεύουμε βοδινή ουρα και μάγουλα σε Dutch Oven στα κάρβουνα. Ετοιμάζουμε ένα λιπαρό ζωμό με τα κόκκαλα, sake και mirin και σερβίρουμε με ramen noodles και αβγό ποσέ.

5. Ψητά μπαρμπούνια με tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα και πουρέ από καλαμπόκι
Μαθαίνουμε την τεχνική για την απόλυτη σιγοκαπνιστή πανσέτα που ψήνουμε στο smokr και ετοιμάζουμε ένα tare με το οποίο θα συνοδέψουμε μπαρμπούνια που ψήνονται στις φλόγες.

6. Texas Style Smoked Brisket με Chipotle BBQ sauce
H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή bbq sauce. Τί είναι το Texas Rub και πως αξιολογείται ένα σωστά ψημένο brisket.

7. Grilling Steaks/ Delmonico Steak
Tomahawk, Hanger Steak, New York Strip

Ψήνουμε σε ξύλα και κάρβουνα τρία διαφορετικά steak, δοκιμάζουμε την επίδραση της άλμης, της μαρινάδας και του sous vide στη γεύση και την υφή του κρέατος μετά το ψήσιμο. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος. Μαθαίνουμε να κόβουμε σωστά το ψημένο κρέας για να το σερβίρουμε. Τα παρουσιάζουμε μέσα από το πιο διάσημο πιάτο για Steak της Νέα Υόρκης, το Delmonico Steak.

8. Αρνίσιος λαιμός με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, κατσικίσιο τυρί και μανταρίνι
Ψήνουμε σε κάρβουνα και ξύλα τα 'υποτιμημένα' λαχανάκια Βρυξελλών και τον αρνίσιο λαιμό και τα συνδυάζουμε με το μανταρίνι και το κατσικίσιο τυρί.

9. Επιδόρπιο

  1. 'Καμμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου
  2. Τάρτα με ψητά βερίκοκα, κεράσια, κρέμα βανίλιας και φυστίκια

Ψήνουμε τα φρούτα πάνω σε φλόγες και καλά αναμμένα κάρβουνα και ανακαλύπτουμε την γευστική επίδραση του ‘καμμένου’ στις συνταγές μας.


CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου.  Είναι Chef patron του PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, και τα τελευταία 7 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του.  Aνακάλυψε το αυθεντικό barbeque στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker.

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << SLOW SMOKED BBQ & GRILL >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806805

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION

CWC PRO Masterclass BURGER ACADEMY - SMASHED BURGER EDITION Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο TEXAS BBQ and GRILLING TECHNIQUES

CWC PRO Masterclass TEXAS BBQ & GRILLING TECHNIQUES Chef Instructor ΒασίληςΣπόρος   H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη... Περισσότερα


Σεμινάριο «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία

CWC PRO Master class, Chef  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα


Σεμινάριο H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου

CWC PRO Master class  “H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου” Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Art  of Plating  4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

CWC PRO Master Class Art of Plating 4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων του Chef  Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο... Περισσότερα


Σεμινάριο FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά

CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της... Περισσότερα


Σεμινάριο H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη

H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη Στο CWC PRO MasterClass H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη

CWC PRO MasterClass "Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη" Στο Masterclass Σεμινάριο της CWC Pro, ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης αναδεικνύει τη... Περισσότερα


Σεμινάριο Mastering Jus and Sauces

CWC PRO  Master Class: Mastering Jus and SaucesChef Αλέξανδρος Κοσκινάς Ελάτε μαζί μας για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τον σεφ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου

Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου Στο Μaster Class σεμινάριο της CWCPRO o chef Χρήστος Σιδηρόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο DISFRUTAR, CONCEPTS and TECHNIQUES

DISFRUTAR, CONCEPTS & TECHNIQUES Chef EDUARD XATRUCH 3 *** Michelin star   Η Cοοking Workshop PRO παρουσιάζει τον Chef EDUARD XATRUCH, βραβευμένο με 3 αστέρια 3... Περισσότερα


Σεμινάριο Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ» "Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του... Περισσότερα


Σεμινάριο EXCTRACTIONS and DELICATE SAUCES

CWC PRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES» από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο Στο CWCPRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES», Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου

CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου» είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Νέο σεμινάριο νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου

Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF & TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο CWC PRO Μaster Class σεμινάριο o chef Γιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί,... Περισσότερα


Σεμινάριο Best of Sea Food chef Παναγιώτης Δεληθανάσης

Σεμινάριο μαγειρικής “Best of Sea Food”chef  Παναγιώτης  Δεληθανάσης Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο chef  Παναγιώτης  ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us