Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
SLOW SMOKED BBQ & GRILL
Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο
Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs! Τεχνικές ψησίματος και καπνίσματος για κρέατα, ψάρια και λαχανικά.
Χρησιμοποιούμε αυθεντικό BBQ smoker και ξυλόφουρνο τύπου josper ενώ μαγειρεύουμε αποκλειστικά σε ξύλα και κάρβουνα. Συγκρίνουμε την επίδραση της μαρινάδας και της άλμης ενώ μαθαίνουμε βασικές αναλογίες και συνδυασμούς τους. Συγκρίνουμε γευστικά τη χρήση της τεχνικής sous vide, σε διάφορες κοπές κρέατος ενώ μαθαίνουμε τα μυστικά του σιγοκαπνίσματος των κρεάτων και την επίδραση που έχει η χρήση του ξύλου στις συνταγές μας. Ταυτόχρονα θα μιλήσουμε για τεχνικές και θερμοκρασίες για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, σπάλες για pulled pork, βοδινό brisket και για ψήσιμο και το σωστό τρόπο να κόβεις το ψημένο κρέας. Επίσης τη σημασία του σωστά 'καμμενου' σε φρούτα και λαχανικά. Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε είναι.
1. Mutabal
Πουρές καπνιστής μελιτζάνας, με σκόρδο, γιαούρτι, βούτυρο από βοδινό μεδούλι, μαιντανό και κουκουνάρι.
2. 'Καμένο' Ratatouille
Ψήνουμε λαχανικά πάνω σε φλόγες και συνδυάζουμε διαφορετικές υφές για μιά μοναδική εκδοχή της διάσημης γαλλικής συνταγής Ratatouille
3. Smoked Baby Back Ribs με coleslaw από φινόκιο
Σιγοκαπνιστά spare ribs με ξύλο οξιάς και γλάσο από bourbon στο offset smoker. Eτοιμάζουμε το δικό μας rub μπαχαρικών με αμέτρητες εφαρμογές και δοκιμάζουμε μια ‘επαναστατική’ συνταγή για coleslaw.
4. Ramen Bowl με βοδινή ουρά και μάγουλα σε Dutch Oven
Σιγομαγειρεύουμε βοδινή ουρα και μάγουλα σε Dutch Oven στα κάρβουνα. Ετοιμάζουμε ένα λιπαρό ζωμό με τα κόκκαλα, sake και mirin και σερβίρουμε με ramen noodles και αβγό ποσέ.
5. Ψητά μπαρμπούνια με tare από σιγοκαπνιστή πανσέτα και πουρέ από καλαμπόκι
Μαθαίνουμε την τεχνική για την απόλυτη σιγοκαπνιστή πανσέτα που ψήνουμε στο smokr και ετοιμάζουμε ένα tare με το οποίο θα συνοδέψουμε μπαρμπούνια που ψήνονται στις φλόγες.
6. Texas Style Smoked Brisket με Chipotle BBQ sauce
H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά σε συνδυασμό με μια ξεχωριστή bbq sauce. Τί είναι το Texas Rub και πως αξιολογείται ένα σωστά ψημένο brisket.
7. Grilling Steaks/ Delmonico Steak
Tomahawk, Hanger Steak, New York Strip
Ψήνουμε σε ξύλα και κάρβουνα τρία διαφορετικά steak, δοκιμάζουμε την επίδραση της άλμης, της μαρινάδας και του sous vide στη γεύση και την υφή του κρέατος μετά το ψήσιμο. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος. Μαθαίνουμε να κόβουμε σωστά το ψημένο κρέας για να το σερβίρουμε. Τα παρουσιάζουμε μέσα από το πιο διάσημο πιάτο για Steak της Νέα Υόρκης, το Delmonico Steak.
8. Αρνίσιος λαιμός με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών, κατσικίσιο τυρί και μανταρίνι
Ψήνουμε σε κάρβουνα και ξύλα τα 'υποτιμημένα' λαχανάκια Βρυξελλών και τον αρνίσιο λαιμό και τα συνδυάζουμε με το μανταρίνι και το κατσικίσιο τυρί.
9. Επιδόρπιο
- 'Καμμένος' ανανάς με κρέμα δεντρολίβανου
- Τάρτα με ψητά βερίκοκα, κεράσια, κρέμα βανίλιας και φυστίκια
Ψήνουμε τα φρούτα πάνω σε φλόγες και καλά αναμμένα κάρβουνα και ανακαλύπτουμε την γευστική επίδραση του ‘καμμένου’ στις συνταγές μας.
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Είναι Chef patron του PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, και τα τελευταία 7 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Aνακάλυψε το αυθεντικό barbeque στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806805
1
Βασίλης Σπόρος
No