MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο

 

Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα δημιουργήσει 20 προτάσεις με Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές  Δημιουργικές  Σαλάτες

Ο συνδυασμός από ετερογενή υλικά και από ένα dressing ή σάλτσα, μας προσδίδουν μια σαλάτα.

Όμως ,ο συνδυασμός των πρώτων υλών με δεξιοτεχνία μπορούν να προσδώσουν σε μια σαλάτα την γευστική αίσθηση ενός υπέροχου πιάτου και να αναβαθμίσουν την εικόνα ενός μενού. Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι επαγγελματίες και σπουδαστές στο σεμινάριο της CWC PRO.

Στις 4 βασικές κατηγορίες που χωρίζονται οι σαλάτες θα αναπτύξουμε 20 διαφορετικές συνταγές και θα μάθουμε όλα τα μυστικά, τις λεπτομέρειες και τα τιπς για να φτιάχνουμε δημιουργικές σαλάτες με ραφινάτες παρουσιάσεις.

Τα κεφάλαια που θα αναπτύξουμε στο σεμινάριο είναι :

●      Σαλάτες για Ορεκτικό : Ελαφριές Σαλάτες για να τονώσει την όρεξη ως το πρώτο πιάτο του γεύματος

●      Σαλάτες Συνοδευτικές : Συνοδεύει το κυρίως πιάτο. ( Side Salad )

●      Σαλάτες για Κυρίως : Ποικιλία φυλλωμάτων και λαχανικών συνοδευόμενο από κάποιο dressing ή σάλτσα και κρέας ή ψάρι.

●      Σαλάτες για Επιδόρπιο : Γλυκές εκδόσεις Σαλάτας  που συχνά περιέχουν φρούτα.

Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος  θα μοιραστεί τις γνώσεις  του για το:

●      ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές,

Θα δούμε με ποιόν τρόπο συντηρούμε τα φυλλώματα φρέσκα και τι πρέπει να αποφεύγουμε.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ  ΜΕΝΟΥ A LA CARTΕ

●      HEALTHY SALADS

Φτιάχνουμε σαλάτες με υψηλή διατροφική αξία.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ

Τι όσπρια επιλέγουμε και πώς τα χρησιμοποιούμε σωστά.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΎΤΑ  ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Πως θα συνδυάσουμε σαλάτες με φρούτα εποχής και με τι τυριά μπορούμε να τις συνδυάσουμε.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ GLUTEN FREE

Ευφάνταστες σαλάτες χωρίς  γλουτένη.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τι θαλασσινά επιλέγουμε και πως τα διαχειριζόμαστε χωρίς να χάνουμε από γεύση αλλά και ποιότητα.

  • MICROGREENS

Θα γνωρίσουμε τα οφέλη , και τις βιταμίνες (Κ,C,E) που μας χαρίζουν.

Θα δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε microgreens και  φύτρες.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙCROGREENS ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

Πως θα τα διατηρήσουμε.

Θα δούμε ποιος είναι ο ρόλος τους στα πιάτα μας.

Πως επιλέγουμε τα microgreens και με ποιόν τρόπο  τα χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».

Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  1. Σαλάτα «Σπανακόπιτα».
  2. Σαλάτα του αγρού.
  3. Σαλάτα με burrata, φρούτα, και dressing μελιού.
  4. Baby gem ceasar’s.
  5. Ιταλική seafood salad.
  6. Σαλάτα με παντζάρι, καρύδι, τυρί gorgonzola, και dressing  περγαμόντο.
  7. Μεξικάνικη σαλάτα με tagliata μοσχάρι και cress  κόλιανδρου.
  8. Σαλάτα σπαράγκι, αρακά, σολομό gravlax και watercress dressing.
  9. Σαλάτα φινόκιο με ψητό χαλούμι dressing πορτοκάλι και μαυροκούκι.
  10. Ψητά λαχανικά με πλιγούρι, βασιλικό και παρμεζάνα.
  11. Σαλάτα σε βαζάκι
  12. Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο Anticucho
  13. Bravas salad
  14. Baby cress με αμύγδαλο και buttermilk dressing.
  15. Αβοκάντο, πορτοκάλι, με φύτρες κόκκλινου βασιλικού.
  16. Σαλάτα με κεχρί και baby λαχανικά.
  17. Σαλάτα με φακές beluga, παντζάρι και πίκλες εσαλότ.
  18. Σαλάτα με πλιγούρι κορινθιακή σταφίδα και dressing εσπεριδοειδών.
  19. Σαλάτα σελινόριζα με μωβ φύλλα cress.
  20. ΜicroGreen revolution

Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη τέχνη της μαγειρικής. Φοίτησε στη σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ ΕΠΑ.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Το 2012  με πάθος και  ανήσυχο πνεύμα  μετακόμισε στο Παρίσι με όνειρο και στόχο την υψηλή γαστρονομία. Εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο με 2*αστέρια Μichelin  “L’ atelier de  Joël Robuchon etoile” όπου εκεί είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει  τις γνώσεις  του σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσει εμπειρίες από τον κόσμο της Ηigh End Gourmet Γαστρονομίας.

Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος είναι Chef Instructor στα Ταχύρυθμα Προγράμματα Μαγειρικής Τέχνης της CWC PRO.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: 20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801518

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αντώνης Αγγελόπουλος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο 20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο   Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Στο CWC PRO Masterclass Modern Pastries με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο oι... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια