MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο

 

Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα δημιουργήσει 20 προτάσεις με Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές  Δημιουργικές  Σαλάτες

Ο συνδυασμός από ετερογενή υλικά και από ένα dressing ή σάλτσα, μας προσδίδουν μια σαλάτα.

Όμως ,ο συνδυασμός των πρώτων υλών με δεξιοτεχνία μπορούν να προσδώσουν σε μια σαλάτα την γευστική αίσθηση ενός υπέροχου πιάτου και να αναβαθμίσουν την εικόνα ενός μενού. Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι επαγγελματίες και σπουδαστές στο σεμινάριο της CWC PRO.

Στις 4 βασικές κατηγορίες που χωρίζονται οι σαλάτες θα αναπτύξουμε 20 διαφορετικές συνταγές και θα μάθουμε όλα τα μυστικά, τις λεπτομέρειες και τα τιπς για να φτιάχνουμε δημιουργικές σαλάτες με ραφινάτες παρουσιάσεις.

Τα κεφάλαια που θα αναπτύξουμε στο σεμινάριο είναι :

●      Σαλάτες για Ορεκτικό : Ελαφριές Σαλάτες για να τονώσει την όρεξη ως το πρώτο πιάτο του γεύματος

●      Σαλάτες Συνοδευτικές : Συνοδεύει το κυρίως πιάτο. ( Side Salad )

●      Σαλάτες για Κυρίως : Ποικιλία φυλλωμάτων και λαχανικών συνοδευόμενο από κάποιο dressing ή σάλτσα και κρέας ή ψάρι.

●      Σαλάτες για Επιδόρπιο : Γλυκές εκδόσεις Σαλάτας  που συχνά περιέχουν φρούτα.

Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος  θα μοιραστεί τις γνώσεις  του για το:

●      ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές,

Θα δούμε με ποιόν τρόπο συντηρούμε τα φυλλώματα φρέσκα και τι πρέπει να αποφεύγουμε.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΙΑ  ΜΕΝΟΥ A LA CARTΕ

●      HEALTHY SALADS

Φτιάχνουμε σαλάτες με υψηλή διατροφική αξία.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ

Τι όσπρια επιλέγουμε και πώς τα χρησιμοποιούμε σωστά.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΎΤΑ  ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Πως θα συνδυάσουμε σαλάτες με φρούτα εποχής και με τι τυριά μπορούμε να τις συνδυάσουμε.

●      ΣΑΛΑΤΕΣ GLUTEN FREE

Ευφάνταστες σαλάτες χωρίς  γλουτένη.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τι θαλασσινά επιλέγουμε και πως τα διαχειριζόμαστε χωρίς να χάνουμε από γεύση αλλά και ποιότητα.

  • MICROGREENS

Θα γνωρίσουμε τα οφέλη , και τις βιταμίνες (Κ,C,E) που μας χαρίζουν.

Θα δούμε τις διαφορές ανάμεσα σε microgreens και  φύτρες.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙCROGREENS ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

Πως θα τα διατηρήσουμε.

Θα δούμε ποιος είναι ο ρόλος τους στα πιάτα μας.

Πως επιλέγουμε τα microgreens και με ποιόν τρόπο  τα χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας.

●      ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».

Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  1. Σαλάτα «Σπανακόπιτα».
  2. Σαλάτα του αγρού.
  3. Σαλάτα με burrata, φρούτα, και dressing μελιού.
  4. Baby gem ceasar’s.
  5. Ιταλική seafood salad.
  6. Σαλάτα με παντζάρι, καρύδι, τυρί gorgonzola, και dressing  περγαμόντο.
  7. Μεξικάνικη σαλάτα με tagliata μοσχάρι και cress  κόλιανδρου.
  8. Σαλάτα σπαράγκι, αρακά, σολομό gravlax και watercress dressing.
  9. Σαλάτα φινόκιο με ψητό χαλούμι dressing πορτοκάλι και μαυροκούκι.
  10. Ψητά λαχανικά με πλιγούρι, βασιλικό και παρμεζάνα.
  11. Σαλάτα σε βαζάκι
  12. Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο Anticucho
  13. Bravas salad
  14. Baby cress με αμύγδαλο και buttermilk dressing.
  15. Αβοκάντο, πορτοκάλι, με φύτρες κόκκλινου βασιλικού.
  16. Σαλάτα με κεχρί και baby λαχανικά.
  17. Σαλάτα με φακές beluga, παντζάρι και πίκλες εσαλότ.
  18. Σαλάτα με πλιγούρι κορινθιακή σταφίδα και dressing εσπεριδοειδών.
  19. Σαλάτα σελινόριζα με μωβ φύλλα cress.
  20. ΜicroGreen revolution

Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη τέχνη της μαγειρικής. Φοίτησε στη σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ ΕΠΑ.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Το 2012  με πάθος και  ανήσυχο πνεύμα  μετακόμισε στο Παρίσι με όνειρο και στόχο την υψηλή γαστρονομία. Εργάστηκε στο βραβευμένο εστιατόριο με 2*αστέρια Μichelin  “L’ atelier de  Joël Robuchon etoile” όπου εκεί είχε την ευκαιρία να αναβαθμίσει  τις γνώσεις  του σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσει εμπειρίες από τον κόσμο της Ηigh End Gourmet Γαστρονομίας.

Ο chef Αντώνης Αγγελόπουλος είναι Chef Instructor στα Ταχύρυθμα Προγράμματα Μαγειρικής Τέχνης της CWC PRO.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: 20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802706

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αντώνης Αγγελόπουλος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα

CWC PRO MasterClass Ελληνική  Δημιουργική Κουζίνα Με τον Chef Δημήτρη Τσανανά Η Ελληνική  Δημιουργική Κουζίνα, έχει κατακτήσει πλέον... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Σιροπιαστά Γλυκά για τις Γιορτές των 🎄Χριστουγέννων

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Σιροπιαστά Γλυκά για τις Γιορτές των 🎄Χριστουγέννων Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Στα τραπέζια των... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Νόστιμη Κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια.

Η Νόστιμη Κουζίνα  του Χριστόφορου Πέσκια Στη γαστρονομική κοινότητα υπάρχουν μάγειρες και μάγειρες.. Ο μάγειρας που έχει... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο  Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef  Αντώνης Αγγελόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY 3

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY 3 CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20... Περισσότερα


Σεμινάριο SLOW SMOKED BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Bistronomy VS Gastronomy

CWC PRO MasrerClass Σεμινάριο Μαγειρικής Bistronomy VS Gastronomy Με τον Chef Aλέξανδρο Τσιοτίνη Η λέξη Bistronomy προέρχεται από τις λέξεις Bistrot και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Θαλασσινά Μοντέρνα Δημιουργήματα δια χειρός Γιάννη Παρίκου

Θαλασσινά Μοντέρνα Δημιουργήματα δια χειρός  Γιάννη Παρίκου Όταν η παράδοση συναντά το μοντέρνο τότε έχουμε τη γεύση ενός... Περισσότερα


Σεμινάριο Eλληνική  Comfort  Cuisine signature dishes Ρίζες

Eλληνική Comfort  Cuisine με φιλοσοφία και signature dishes από το εστιατόριο ‘Ρίζες’ Με τον chef Δεληθανάση Παναγιώτη Στο Masterclass σεμινάριο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating 3  - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 3 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο Masterclass  σεμινάριο της CWC PRO  ο Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 20-24/01/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά

Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά Η δημιουργική Ασιατική κουζίνα είναι μια παγκόσμια τάση της γαστρονομίας... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes Ανάγλυφο Wedding Cake - Αιωρούμενο Peeled Lemon Με τον Pastry Chef Marc Suarez / Ledouxcollage H CWC PRO σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining

Fine comfort & Fine dining CWC PRO MasterClass Παναγιώτης Γιακαλής Τα τελευταία χρόνια συναντάμε καθημερινά  στα εστιατόρια τον όρο  comfort food! Ο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food CWC PRO MasterClass  Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden

Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden Με τον Chef Τάσο Μαντή. Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi

Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi CWC PRO MasterClass με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Διήμερο σεμινάριο Hands On ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Ανακάλυψε... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια