HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας

CWC PRO MasterClass ¨Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας
Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Στο σεμινάριο αυτό ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα αναλύσει τις βασικές τεχνικές της Μοριακής Γαστρονομίας και θα μυήσει του συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές στα πρώτα βήματα τους.
Η Μοριακή Γαστρονομία είναι ένας όρος που κάποιους τους φοβίζει... και πολλούς τους εξιτάρει!
Στην ουσία, πρόκειται για την ονομασία του επίσημου “παντρέματος” της Μαγειρικής με τη Χημεία και τη Φυσική. Ή αλλιώς, της επιστημονικής κατανόησης της Γαστρονομίας.
Κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει, καθώς λογικά σκεπτόμενοι, θα αντιλαμβανόμασταν πως η μαγειρική δεν είναι παρά τεχνικές - με τη βοήθεια της φωτιάς ή χωρίς αυτή - με τις οποίες διαφοροποιούμε τη δομή και τη χημική σύσταση μιας πρώτης ύλης.
Kάθε τροφή, έχει τη δική της μοριακή σύσταση η οποία είναι διαφορετική όταν πρόκειται για ωμή πρώτη ύλη και διαφορετική όταν μαγειρεύεται.
Όλες οι μέθοδοι μαγειρέματος κατ’ουσίαν, προκαλούν μοριακές και χημικές αλλαγές στα τρόφιμα, επηρεάζοντας την εμφάνιση τους, την οσμή τους, τα θρεπτικά συστατικά τους και πάνω απ’όλα τη γεύση τους.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
- Βασική σφαιροποίηση
- αντίστροφη σφαιροποίηση
- Σφαιροποίηση με τη χρήση Agar-Agar
- Ζελατινοποιήσεις
- Γαλακτωματοποίηση
- Χρήση Siphon με διοξείδιο του αζώτου (N2O)
- Τεχνικές χρήσης ξηρού πάγου
- Τεχνικές χρήσης υγρού αζώτου
O Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, τόσο του Ξενοδοχειακού-Εστιατορικού τμήματος, όσο και του Μαγειρικού. Από το Μαγειρικό πήρε υποτροφία μέσω του υπουργείου ανάπτυξης, στην Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του Λονδίνου.
Ως Chef de cuisine, έχει διατελέσει στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI & SENSE Restaurant του ξενοδοχείου ATHENS Was.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef του ομίλου ANEMI HOTELS και παράλληλα Consulting Chef του εστιατορίου MAZI στο Λονδίνο.
Σαν εκπαιδευτής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis).
Του αρέσει πάρα πολύ να ανακαλύπτει τις παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου αλλά και τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος και όλη αυτή τη γνώση να την αξιοποιεί στα πιάτα του.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728010419
1
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
No