Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου

Σεμινάριο Μαγειρικής, Δημιουργική κουζίνα με θαλασσινά του Γιάννη Μαρινόπουλου
Στο masterclass σεμινάριο της CWCPROo che fΓιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας, η οποία είναι βασισμένη στα θαλασσινά και στην σύγχρονη high end μεσογειακή κουζίνα.
Ο Γιάννης Μαρινόπουλος κατάγεται από το νησί της Θάσου και κατέχει προϋπηρεσία 21 χρόνων στο κλάδο της μαγειρικής. Στο παρελθόν έχει υπάρξει στο Βερολίνο Α΄ εισηγητής σε σεμινάρια με βασικό θέμα την μοντέρνα Ελληνική κουζίνα και μεσογειακή διατροφή.
Έχει συνεργαστεί για 4 χρόνια με τον Σωτήρη Ευαγγέλου και πλέον είναι Σεφ στο εστιατόριο “Οasis cocktail & gastro” τα τελευταία 5 χρόνια. Συμμετέχει σε consulting εστιατορίων στο νησί της Θάσου και αποτελεί βασικό μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος από το 2016.
Οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από τα πιάτα του Chef και τις τεχνικές του και θα μπορέσουν να αναδείξουν δικές τους ιδέες στα εστιατόρια που εργάζονται.
Συνταγές:
- Γαλάκτωμα λευκού ταραμά, μαριναρισμένος φρέσκος γαύρος, παξιμάδια από χαρούπι και σαλικόρνια με αρωματικό λαδολέμονο.
- Λαβράκι φρικασέ, μυρωδικά ελληνικής γης, espuma αυγολέμονο και σκόνη από αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
- Carpaccio από φρέσκο λαβράκι, γαλάκτωμα από φρούτα του πάθους και πανακότα από μαραθόριζα.
- Ριζότο θαλασσινών με χυμούς της μεσογείου.
- Αιγαιοπελαγίτικο μπαρμπούνι γεμιστό με γαρίδα και nori και meli melo από αρωματική μαγιονέζα και γαλάκτωμααπό αρωματικό λάδι ελιάς.
- Βελουτέθαλασσινών με μπαλοτίνα πεσκανδρίτσας, σαφράν και φρούτα θαλάσσης.
Τεχνικές:
- Espuma σε σιφόν.
- Όσμωση(φυσικό ψήσιμο ψαριών σε όξινη αρωματική βάση)
- Φιλετάρισμα ψαριών-κοπές carpaccio.
- Τεχνικές Sous vide.
- Αρωματικά έλαια-infusions.
- Τεχνική μπαλοτίνας.
- Μαγιονέζα.
- Bisque.
- Kουρ μπουγιόν και οι χρήσεις τους.
- Γαλακτωματοποίηση-δέσιμο βινεγκρέτ.
- Τεχνική sweet and sour.
- Παξιμάδι χαρούπι
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805792
1
Γιάννης Μαρινόπουλος
No