CWC PRO Master class, Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER
ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER
ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ
Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της Κρύας κουζίνας, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε κάθε μαγειρική brigade .
Η μαεστρία σε αυτή τη θέση αναδεικνύει την ευελιξία και την εξειδίκευση ενός σεφ στην προετοιμασία και την παρουσίαση κρύων πιάτων, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το βιογραφικό του και τις ευκαιρίες καριέρας του.
Αυτό το master class έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους επίδοξους σεφ Garde de Manger με όλες τις βασικές γνώσεις -θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια ενός εντατικού προγράμματος 6 ημερών, 8 ωρών ανά ημέρα.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER : Η εξειδίκευση στη θέση Garde de Manger είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σεφ που στοχεύει να διαπρέψει στον τομέα της μαγειρικής.
Η κατάκτηση της τέχνης της κρύας κουζίνας όχι μόνο διευρύνει τις δεξιότητες ενός σεφ αλλά και ενισχύει την ευελιξία και τη δημιουργικότητά του.
Η εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα αποδεικνύει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των διαφόρων μαγειρικών τεχνικών, από τα αλλαντικά και τις κρύες σούπες μέχρι τις σαλάτες και τα ορεκτικά.
Επαγγελματική εξέλιξη: Η επάρκεια στο Garde Manger μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το βιογραφικό ενός σεφ, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό υποψήφιο για εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών, ξενοδοχεία και υπηρεσίες τροφοδοσίας. Αυτή η εξειδικευμένη γνώση είναι συχνά περιζήτητη στον κόσμο της μαγειρικής, και οι σεφ που διαπρέπουν στο Garde de Manger θεωρούνται πολύτιμοι.
ΥΛΗ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εισαγωγή και βασικές δεξιότητες / Garde de Manger Επισκόπηση / Ορισμός και αρμοδιότητες.
Ιστορική αναδρομή / Σημασία στις σύγχρονες κουζίνες.
Εξοπλισμός και εργαλεία / Βασικά εργαλεία και εξοπλισμός / Συμβουλές συντήρησης και ασφάλειας/
Τεχνικές ακονίσματος μαχαιριών / Απαραίτητα εργαλεία και εξοπλισμός /
Βασικές δεξιότητες μαχαιριού / Χειρισμός μαχαιριών και ασφάλεια / Βασικές & adavanced κοπές.
Κρύες σάλτσες και σάλτσες / Θεωρία γαλακτωματοποίησης / Βινεγκρέτ, μαγιονέζα και άλλες γαλακτωματοποιημένες σάλτσες / Κρύες σάλτσες και ντρέσινγκ /
Σαλάτες και κρύες σούπες / Προχωρημένες σάλτσες / Κρεμώδεις σάλτσες.
Κρύες σούπες / Gazpacho, Vichyssoise, Ajo / Γκαζπάτσο και Βισισουάζ.
Βασικά στοιχεία για σαλάτες / Τύποι σαλάτας / Πράσινες σαλάτες, σύνθετες σαλάτες, σαλάτες με δημητριακά και φασόλια / Σύνθεση και ντύσιμο σαλατών. Αλλαντικά / Εισαγωγή στα αλλαντικά/Ιστορία και είδη αλλαντικών / Λουκάνικα και αλλαντικά / Terrines, Pâtés / Μέθοδοι ωρίμανσης.
Κρύα ορεκτικά και σερβίρισμα / Θεωρία των κρύων ορεκτικών (2 ώρες) / Ορισμός και τύποι/Ισορροπία γεύσεων και υφών / Ορεκτικά με κρύο φαγητό.
Δημιουργία καναπεδάκια / Βάση, γαρνιτούρες / Δημιουργία ποικίλων καναπεδάκια. Αισθητική και σχεδιασμός / Χρώμα, υφή και ισορροπία.
Χρήση εργαλείων της μοντέρνας κουζίνας: Σύγχρονες τεχνικές στο Garde de Manger / Διεθνείς επιρροές / Παγκόσμια συστατικά και τεχνικές.
Αειφορία στο Garde de Manger / Τοπική προμήθεια/Εποχικά συστατικά
ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ GARDE MANGER : ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ / ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ / GAZPACHO / VICHYSSOISE / TERRINE / ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ / ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ / SALSAS/DRESSING / ΠΟΥΡΕΔΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ / VINAIGRET ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ / ΑΠΛΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ / ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΥΑ/ΑΝΑΜΕΙΚΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ/ΦΡΟΥΤΑ ΚΡΥΑ / ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ / ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΡΥΑ / ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ/ΣΑΛΑΤΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ / ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΙΛ / ΤΑΜΠΟΥΛΕ / ΤΟΝΟΣ ΤΑΤΑΚΙ / ΚΙΝΟΑ / ΣΕΒΙΤΣΕ / ΚΑΠΡΕΖΕ / ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ / ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ / ΚΑΝΑΠΕ.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. για το σεμινάριο «ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ- CHEF GARDE DE MANGER», καθώς και το έντυπο υλικό με τις συνταγές.
HMEΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 15.1.2024 / ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 9:00 - 16:00
100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ & ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ : 6 ΗΜΕΡΕΣ (ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ), 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ,
1 Εβδομάδα 15-16/01/2025
2 Εβδομάδα 22-23/01/2025
3 Εβδομάδα 29-30-/01/2025
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804209
LAST
Γιώργος Αγκοτάκης
Yes