MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Καρβέλας

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι ασχολούνται με την εστίαση να μάθουν να χρησιμοποιούν τα διαφορετικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στα διαφορετικά φαγητά.
Θα μάθουν τις διαφορές στη γεύση και στην επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα, τα συχνά λάθη που γίνονται και πως μπορεί να αλλάξει γευστικά ένα πιάτο αντικαθιστώντας μόνο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Αρχικά παρουσιάζεται από τον κ. Καρβέλα η θεωρία σε διαφάνειες, παρουσιάζονται οι κατηγορίες ελαιολάδων, διδάσκεται θεωρητικά η βασική οργανοληπτική δοκιμή του παρθένου ελαιολάδου, οι αρχές της γεύσης και οι βασικές αρχές της αρμονίας ελαιολάδου και φαγητού. Η θεωρητική παρουσίαση περιλαμβάνει καλές και κακές πρακτικές μέσα από φωτογραφίες.

Στη συνέχεια γίνεται πρακτική οργανοληπτική δοκιμή 8 δειγμάτων. (2 δοκιμές από 4 δείγματα έκαστη) ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν να ξεχωρίζουν θετικές και αρνητικές ιδιότητες.

Ακολουθεί θεωρητική παρουσίαση από τον κ. Μαμαλάκη, για τα χαρακτηριστικά που επιλέγουμε να συνδυάσουμε μεταξύ ελαιολάδου και φαγητού, πως το καταλαβαίνουμε και τι λάθη γίνονται συνήθως.

Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι δοκιμάζουν 3-5 φαγητά το κάθε ένα εκ των οποίων το δοκιμάζουν με 3 διαφορετικά ελαιόλαδα.

Βιογραφικά
Ηλίας Μαμαλάκης:
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες.
Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε  με τη γαστρονομία.

  • Έχει γράψει μέχρι τώρα δέκα τρία (13) βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.
  • Ασχολείται με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων ( Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική MC DONALD. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες).  Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων.
  • Από το 1997 ως τα τέλη του 2007 είχε μια πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή με συνταγές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ,.   Από τον Φεβρουάριο 2008 συνεχίζει τις 5λεπες εκπομπές του στο ραδιόφωνο CITY 99,5 και επιπλέον κάθε Σάββατο μεσημέρι έχει μια δίωρη εκπομπή  που αφορά τη γεύση και το ταξίδι.
  • Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς “στο MEGA Channel, το πρώτο σε θεαματικότητα κανάλι της Ελλάδας. H εκπομπή ήταν η ελληνική εκδοχή της σειράς READY STEADY COOK του BBC .
  • Επί πέντε συνεχή χρόνια παρουσίασε  ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό, σ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος,  χώρες της Μεσογείου, της Ευρώπης και του εξωτερικού, με θέμα  τη γεύση και τον πολιτισμό με τον τίτλο «Μπουκιά σε Συχώριο».  Στη σειρά είναι ο παρουσιαστής και αρχισυντάκτης και προβλήθηκε στο MEGA Channel.

Η σειρά έχει βραβευτεί ήδη  στη Ελλάδα  και Διεθνώς. (Καλύτερου ντοκυμαντέρ, 2 φορές καλύτερου μοντάζ και βραβείο πιο δημοφιλούς εκπομπής το 2007, ενώ ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία τηλεοπτικής σειράς).  Τον Ιανουάριο του 2006 βραβεύτηκε στις Κάννες στο Διεθνές Φεστιβάλ του GOURMET VOICE  σαν το καλύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σειρά.   Το  2007 ο Ηλίας Μαμαλάκης βραβεύτηκε σαν το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης.

  • Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε σαν Διευθυντής έκδοσης του BBC OLIVE, στην ελληνική έκδοσή του.
  • Τον Νοέμβρη του 2008 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ με τίτλο «ΚΟΥΖΙΝΑ».
  • Το Νοέμβρη του 2009 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής  στον Κόσμο του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με τίτλο «Λιχουδιές».
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α, σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ( Δημοτικά, Μέση εκπαίδευση , Πανεπιστήμια) Οργανισμούς, Συνέδρια κλπ. στην Ελλάδα και Κύπρο.
  • Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανισμών γαστρονομίας (SLOW FOOD, ‘Ένωση Δημοσιογράφων Οίνου και της Γαλλικής Ακαδημίας Γαστρονομίας, επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης).
  • Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας με τίτλο «ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ».   Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη και στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστηκε η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
  • Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τρένο στο Ρούφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.
  • Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh εκ των οποίων μια είναι με πράσινο τσάι και μια άλλη με αλάτι
  • Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης.
  • Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α,
  • Συμμετείχε ως κριτής στο διαγωνισμό των Ελλήνων TOP CHEF στον Αντέννα.
  • Έγραψε ένα παιδικό θεατρικό έργο με τίτλο «Το διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου ντε Λος Χούπα Γκλούπα» που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή στο Τρένο στο Ρούφ με σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη.  Κύριος κορμός του έργου ήταν η εξοικείωση του ελληνικού φαγητού με τα παιδιά.
  • Έχει βραβευθεί από την Unesco και το κράτος του Περού για την καλύτερη συνταγή πατάτας στο διαγωνισμό που έγινε το 2008.
  • Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή 4 μουσικών δίσκων ως προσκεκλημένος.
  • Συμμετέχει ως εθελοντής στις κοινότητες εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ
  • Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ
  • Είναι Πρέσβης καλής θέλησης της Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρώπης του WWF.

Γιάννης Καρβέλας

  • Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.
  • Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
  • Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.
  • Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά και εταιρείες.
  • Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ΕΛΟΤ 1801 και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805011

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Η. Μαμαλάκης, Ι. Καρβέλας

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us