HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής
Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries
με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο
Στο CWC PRO Masterclass Modern Pastries με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο oι επαγγελματίες και σπουδαστές θα μπορέσουν να μάθουν τα βασικά βήματα για να δημιουργούν Μοντέρνα γλυκά 3D με ιδιαίτερα σχήματα από φόρμες σιλικόνης της PAVONI.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μάθουν να δημιουργούν μοναδικά γαρνιρίσματα με τη χρήση της τεχνικής του γλασαρίσματος με διαφορετικά υλικά και θα κατανοήσουν την αλληλεπίδραση όγκων και υφών.
Θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους για την διαδικασία της μαζικής παραγωγής.
Θα μάθουν να δημιουργούν ραφινάτα και εκλεπτυσμένα γλυκά που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τα δικά τους μενού-προτάσεις για να τα χρησιμοποιήσουν σε Ζαχαροπλαστεία ,Ξενοδοχεία, Εστιατόρια,Catering.
Συνταγές
- Cremeux σοκολάτας με πάστα σουσαμιού, coulis rasberry, και σαμπλέ σοκολάτας.
- Μους φυστίκι, με gel ροδάκινο σε βάση φεγεντίνης.
- Donuts με απαλή μους καραμέλας, speculoos, και γλάσσο καραμέλας.
- Ντακουάζ φουντουκιού με μους φουντούκι, cremeux σοκολάτας, croustillant, και γλασάζ σοκολάτας.
Βιογραφικό
Γιάννης Γιάχος. Γεννημένος στην Αθήνα, μα με ρίζες που ξεκινούν από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη, της Άρτας. Εμπνευστής και μέντρορας του, ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).
Η πρώτη του επαφή με την «λευκή στολή» μόλις στα 14, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι, με πλήρη ακρίβεια, μεθοδικότητα και άρωμα Πολίτικων μπαχαρικών. Γνωρίζοντας την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, τις τεχνικές, τους συνδυασμούς και το άριστο γευστικό αποτέλεσμα αυτών, οδηγήθηκε σε σπουδές τμήματος Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα, σε σεμινάρια με θέμα την σοκολάτα και την διακόσμηση, στην Ελβετία, δίπλα στον Rolf Murner, pastry chef.
Επικεντρωμένος στον στόχο του και με σύμμαχο το πείσμα και την δίψα του για γνώσεις και διδαχές, ξεκίνησε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις υψηλού βελινεκούς. Το 1986, αποτελεί πια μέλος του δυναμικού του ζαχαροπλαστείου Όσκαρ στα Νέα Λιόσια και ακολούθησε το ζαχαροπλαστείο Σπανός στο Παλαιό Ψυχικό, εως το 1989. Το 1992, ασκήθηκε πρακτικά στο Norida Hotel, στην Κω.
Μπαίνοντας πια, ως πτυχιούχος, στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής τέχνης, εργάστηκε ως βοηθός, στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα, στο Περιστέρι εως το 1996. Συνέχισε στη θέση και τα καθήκοντα του ζαχαροπλάστη, στο Σούνιο, στο Grand Resort Cape Sounio Hotel. Από το 1999 εως και το 2004, εργάζονταν πλέον ως Pastry Sous Chef, στο Intercontinental Hotel και για τα επόμενα 9 χρόνια (εως 2013) ανελίχθηκε δυναμικά στη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon, στην Κηφισιά.
Θέλοντας να ξεφύγει από τα αστικά δεδομένα, ανέλαβε να γλυκάνει τον Πόρο, νησί του Σαρωνικού κόλπου, στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort. Ωστόσο, συμβουλευτικές υπηρεσίες παρείχε και παρέχει, στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα εως και σήμερα. Παράλληλα, από το 2014 και πλεόν, ο Γιάννης Γιάχος έχει αναλάβει ως Pastry Chef τις μονάδες του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel.
Η ζαχαροπλαστική για τον Γιάννη Γιάχο είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και αποδεδειγμένα ο μεγάλος του έρωτας. Ξεκίνησε την πορεία του στις γλυκές διαδρομές με βήματα παραδοσιακά και εκτελώντας συνταγές δεκαετιών. Ο σκοπός που γεννήθηκε μέσα του ήταν να εξελίξει την κλασσική ζαχαροπλαστική σε μοντέρνα, δίνοντας την δική του οπτική και το δικό του στίγμα, αλλά πάντα κρατώντας με σεβασμό κάθε παλαιά, βασική διδαχή από το ξεκίνημά του, μέχρι και το λαμπρό του σήμερα.
Αφιερώνεται, πειραματίζεται, δημιουργεί και γεννά αβίαστα νέες γεύσεις και μεθόδους. Ένας άνθρωπος που, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί υπόδειγμα εξέλιξης και που με δίκαιο τρόπο και αστείρευτες γνώσεις κατέκτησε θέση στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής, έχοντας πάντα το ανικανοποίητο του νικητή να λειτουργεί ως κίνητρο για το απόλυτο.
O Γιάννης Γιάχος είναι ο Executive Pastry των Sani Beach &Sani Resort. Επίσης είναι ο επικεφαλής Pastry Chef Instructor CWC PRO
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728011810
1
Γιάννης Γιάχος
No