MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο

H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές  διατροφικές  συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια,  η  φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι  βρίσκουμε  μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται  να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή  προσέγγιση  για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε  ευφάνταστες σαλάτες  που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο  Masterclass σεμινάριο της  CWC PRO ο Chef  Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει  20 καλοκαιρινές σαλάτες με υλικά χαμηλού κόστους με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.

  • Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .

Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές  θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.

  • Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.

Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα,    πως επιτυγχάνεται το UMAMI.

  • Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.

Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα  προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.

  • Θα αναλύσουμε τα κόστη της κάθε σαλάτας.

Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.

  • Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα  να ενταχθεί σε ένα high – end menu.

Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.

  • Πως θα φτιάξουμε ένα σωστό dressing.

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.

 

Συνταγές;

  • Σαλάτα Panzanella.
  • Low calories fresh salad.
  • Spaghetti από κολοκυθάκι με μυρωδικά.
  • Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και mango.
  • Οσπριάδα με dressing ανιθο.
  • Shellfish salad.
  • Σαλάτα με σιτάρι και zucchini noodles.
  • Σαλάτα με χταπόδι σε κενό, με καλοκαιρινή μαρινάδα
  • Ανθός κολοκυθιού με βολάκι Άνδρου.
  • Σαλάτα tex-mex με ζυμαρικά .
  • Σαλάτα black eyed peas με dressing  κόκκινης πιπεριάς .
  • Buratta με μαριναρισμένα καλοκαιρινά λαχανικά.
  • Φρέσκια σαλάτα με φράουλες και Γαλλικό  chevre .
  • Σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας .
  • Coleslaw καλοκαιρινών λαχανικών .
  • Πράσινη σαλάτα  με μήλο γαρίδες και δυόσμο.
  • Σαλάτα αγγούρι με μυρωδικά και  piment d’espelette.
  • Verdura fresca.
  • Summer side salad.
  • Fraicheur εσπεριδοειδών με άρωμα μαστίχας Χίου.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804439

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αντώνης Αγγελόπουλος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο ΗΑNDS ON FRESH PASTA WORKSHOP

Στο οκτάωρο HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείτε, για τέλεια... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα Γλυκά

HANDS ON ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ ΓΛΥΚΑ Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Στο  HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο, έξι ωρών , της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής Hands on .Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου

Σεμινάριο μαγειρικής Handson ,Η δημιουργική Κουζίνα του Γιάννη Παρίκου 100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -HANDSON ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On 100%  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΟ CHEF ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΟΡΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ / 40... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΑΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 2-6/11/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο.

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο μαγειρικής, Art of Plating, Η Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 4 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια