HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο
H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 20 καλοκαιρινές σαλάτες με υλικά χαμηλού κόστους με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.
- Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .
Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.
- Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.
Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.
- Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.
Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.
- Θα αναλύσουμε τα κόστη της κάθε σαλάτας.
Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.
- Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.
Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.
- Πως θα φτιάξουμε ένα σωστό dressing.
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
Συνταγές;
- Σαλάτα Panzanella.
- Low calories fresh salad.
- Spaghetti από κολοκυθάκι με μυρωδικά.
- Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και mango.
- Οσπριάδα με dressing ανιθο.
- Shellfish salad.
- Σαλάτα με σιτάρι και zucchini noodles.
- Σαλάτα με χταπόδι σε κενό, με καλοκαιρινή μαρινάδα
- Ανθός κολοκυθιού με βολάκι Άνδρου.
- Σαλάτα tex-mex με ζυμαρικά .
- Σαλάτα black eyed peas με dressing κόκκινης πιπεριάς .
- Buratta με μαριναρισμένα καλοκαιρινά λαχανικά.
- Φρέσκια σαλάτα με φράουλες και Γαλλικό chevre .
- Σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας .
- Coleslaw καλοκαιρινών λαχανικών .
- Πράσινη σαλάτα με μήλο γαρίδες και δυόσμο.
- Σαλάτα αγγούρι με μυρωδικά και piment d’espelette.
- Verdura fresca.
- Summer side salad.
- Fraicheur εσπεριδοειδών με άρωμα μαστίχας Χίου.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809186
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No