MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές

O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει γύρω από το πιο διάσημο sandwich του κόσμου, το burger. Τα τελευταία χρόνια, οι πολυεθνικοί συνδυασμοί του στο εστιατόριο Mama Roux (Ramen Burger), αλλά και οι μίξεις στο αυθεντικό barbecue στο εστιατόριο του Po’Boys (Tipsy Texan) έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς της επόχης μας. Σε αυτό το 5ωρο masterclass θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά από τα χρόνια εμπειρίας του μέσα από 15 συνταγές, αλλά και θα μοιραστεί μαζί μας τους λόγους επιτυχίας γύρω από τα πιο διάσημα και πετυχημένα burger σε εστιατόρια από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα θα δούμε:

- 3 διαφορετικές ζύμες για ψωμιά (brioche, classic burger bun, bao burger bun), plus ένα εναλλακτικό bun από sticky rice
- θα αλέσουμε, θα προετοιμάσουμε και θα συγκρίνουμε διαφορετικές κοπές βοδινού για διαφορετικά ψησίματα
- θα μάθουμε πως θα πετύχουμε το πιο εναλλακτικό burger της δεκαετίας, το Ramen Burger με bun από ramen noodles
- θα σιγοκαπνίσουμε χοιρινές σπάλες για να δημιουργήσουμε το απόλυτο pulled pork burger
- θα μάθουμε τη συνταγή για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο από τον αμερικανικό Νότο
- θα δούμε ένα διαφορετικό vegan burger, με υφή και όψη κανονικού
- θα μάθουμε πως γίνονται σωστά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και 3 διαφορετικές βασικές σάλτσες σάλτσες
- θα δούμε και θα δοκιμάσουμε διαφορετικές τεχνικές για την καλύτερη φρεσκοτηγανητή πατάτα
- θα μάθουμε τη συνταγή και τεχνική για την πιο γνωστή γαρνιτούρα για burger, το coleslaw
- χειροποίητες πίκλες

Plus τα μυστικά πίσω από την επιτυχία των πιο διάσημων αλυσίδων με burgers στον κόσμο

Αναλυτικά όλες οι συνταγές

- Ζύμη για brioche bun
- Ζύμη για classic American burger bun
- Zύμη για ψωμάκι ατμού Bao

- Τεχνική για το σωστό μίγμα και ο τρόπος που αλέθουμε το κρέας. Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικές κοπές βοδινού. Διαλέγουμε ποια είναι καλύτερη από μόνη της και χτίζουμε τη γεύση στα μέτρα μας. Πότε και πως αλατοπιπερώνουμε. Που και πώς ψήνουμε σχάρα - πλατό - ξυλόφουρνο με τί αποτέλεσμα.

- Καραμελωμένα κρεμμύδια με τη σωστή τεχνική χωρίς ζάχαρη

- Χειροποίητες πίκλες, και dressing με βάση τη μαγιονέζα και τα λιωμένα τυριά

- Φρεσκοτηγανητές πατάτες, στάδια και θερμοκρασίες ποσαρίσματος και τελείωμα στο service για το πιο τραγανό αποτέλεσμα

- Coleslaw - με παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με μήλο και μαραθόσπορο

Τα burger μας

- Classic American Ηamburger/ Cheeseburger - Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά

- Ramen Burger - με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.

- Crispy Peking Duck Burger - H πάπια πεκίνου σε αφράτο ψωμάκι burger ατμού Βαο, με hoisin sauce και τραγανές πίκλες

- Pulled Pork Burger. Σιγοκαπνίζουμε χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα και ετοιμάζουμε το πιο διάσημο εναλλακτικό burger.

- Brisket Burger. O βασιλιάς του BBQ παρουσιάζεται σε burger με μια δική μας bbq sauce και κλέβει τις εντυπώσεις από οποιόδηποτε burger με βοδινό κιμά

- Black Label Burger. To burger που ανέδειξε πάλι γαστρονομικά αυτή την κατηγορία, από πέντε διαφορετικές κοπές βοδινού και μόνο καραμελωμένα κρεμμύδια να το συνοδεύουν.

- Τhe Tipsy Texan - O Tεξανός που παραπατάει δηλαδή, πρωταγωνιστεί σε όλα τα μενού των νοτιοαμερικάνικων bbq joints, συνδυάζει brisket, pulled pork και σιγοκαπνιστό λουκάνικο

- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.

- Vegan Burger. Συνδυάζοντας πρωτείνη σόγιας δημιούργουμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοίαζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προιόντος

- Grilled Cheeseburger Wrap. Ένα τελείως διαφορετικό burger που ενώνει 2 διαφορετικές κουλτούρες. Ένα κλασικό grilled cheeseburger τυλιγμένο σε τορτίγια από αλεύρι.

- Sticky Rice Salmon Burger. Πως μπορούμε με sticky rice να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό ‘bun’ και να το συνδυάσουμε με ένα αφράτο patty από σολομό.

- Juicy Lucy. Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.

- Takoyaki Burger - Μοναδικός συνδυασμός από ζύμη με κομμάτια χταποδιού, αφράτο Bao Burger Bun, katsuobushi και takoyaki sauce.

- The Luther (Donut) Burger- Τί γίνεται όταν donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν μετράει 10 χρόνια δημιουργίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772801813

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Βασίλης Σπόρος



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden

Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden Με τον Chef Τάσο Μαντή. Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi

Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi CWC PRO MasterClass με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Διήμερο σεμινάριο Hands On ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Ανακάλυψε... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια