MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining

Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining

Fine comfort & Fine dining
CWC PRO MasterClass Παναγιώτης Γιακαλής

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε καθημερινά  στα εστιατόρια τον όρο  comfort food!
Ο όρος αυτός έχει να κάνει με το φαγητό και συγκεκριμένα με τις  γεύσεις και τα συναισθήματα από στιγμές της ζωής μας που όλοι μας έχουμε στη γευστική μας μνήμη  κρατημένες.
Comfort food λοιπόν είναι το φαγητό που έχει παρασκευαστεί με ένα παραδοσιακό τρόπο και έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση, σε αυτόν που το καταναλώνει.
Όταν όμως αυτό το φαγητό περιλαμβάνει πρωτοπόρες  τεχνικές, βελούδινες υφές και σύγχρονη εικόνα που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα αλλά κρατούν την ίδια γεύση τότε πλέον μιλάμε για fine comfort food.
Στο ίδια φιλοσοφία είναι και το fine dining  οπού ο πελάτης μας απολαμβάνει τη σύγχρονη μαγειρική με περίτεχνα στησίματα, σύγχρονες τεχνικές και ολόφρεσκα υλικά της αγοράς, με κύριο χαρακτηριστικό τη νοστιμιά.
Ό Chef Παναγιώτης Γιακαλής θα μοιραστεί τις γνώσεις του, με τους συμμετέχοντες του Μasterclass της CWC PRO , σε αυτά τα δυο είδη φαγητού, θα αναλύσει τις έννοιες του fine comfort και του  fine dining .
Όπως επίσης θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις,  τεχνικές αλλά και συνταγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα fine comfort menu ή ένα fine dining menu.
Ο Γιακαλής Παναγιώτης είναι o executive chef του ξενοδοχείου ‘ The Margi’ και των εστιατορίων ‘Patio’ και ‘Malabar’ που βρίσκονται μέσα σε αυτό, αλλά και του ‘Krabo’  που βρίσκεται και επίσης στην περιοχή της Bουλιαγμένης.
Είχε την τύχη από την αρχή της σταδιοδρομίας του να εργαστεί για πολλά χρόνια στο καλύτερο τότε εστιατόριο της Ελλάδας «σπονδή» και να συνεργαστεί με μεγάλους chef όπως ο Arnaud Bignon και ο Jerome Serres .
H αγάπη του βρίσκεται στην καλή πρώτη ύλη και στα εποχιακά υλικά.
Αρέσκεται στο να μαγειρεύει με πάθος από μικρό παιδί και να βασίζει τα πιάτα του στην νοστιμιά.

Συνταγες:

Fine comfort

  • Gnocchi  με κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα εποχής.
  • Cryispy ρύζι λεμονιού με χταπόδι ψητό και μαγιονέζα από καπνιστή πάπρικα.


Fine dining

  • Γλώσσα πάνω σε φρικασέ θαλασσινών, γλασσαρισμένη με σάλτσα από εσπεριδοειδή,
  • Αρνάκι με ψητή μελιτζάνα αρωματισμένη με τζίντζερ και σαλάτα μυρωδικών.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803184

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Παναγιώτης Γιακαλής



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden

Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden Με τον Chef Τάσο Μαντή. Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi

Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi CWC PRO MasterClass με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Διήμερο σεμινάριο Hands On ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Ανακάλυψε... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια