MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη

 

Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος Πέσκιας τον χαρακτηρίζει  ως «εξαιρετικό και νόστιμο chef» στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με την CWC PRO σε ένα σεμινάριο LEVEL HIGH END GOURMET θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες επαγγελματίες την αριστοτεχνία που τον διακρίνει και που δίκαια τον κατατάσσει στην κατηγορία των κορυφαίων Ελλήνων chef

 

Ο Chef Γκίκας Ξενάκης έχει τελειώσει σχολή μαγειρικής στης Ελλάδα και έχει κάνει κάποιες μετεκπαιδεύσεις πάνω σε διεθνείς κουζίνες. H δημιουργικότητα του αντλείται από βιωματικές ελληνικές γεύσεις και χαρακτηρίζεται από αρμονία, μέτρο, πολύ καλή γνώση των υλικών και κομψότητα.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μια σειρά γνωστών εστιατορίων, μεταξύ των οποίων το Φιλόξενο Σπίτι, τους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και το Boschetto όπου έμεινε για 6 ολόκληρα χρόνια. Τη Σπονδή, για ενάμιση χρόνο, με τον Αrnaud Bignon επικεφαλής στην κρύα κουζίνα, ενώ τη δική του εκδοχή ερμηνείας της ελληνικής κουζίνας έδειξε για πρώτη φορά το 2010 στο εστιατόριο Breeze. Τα τελευταία  χρόνια βρίσκεται σταθερά στο Aleria, το τελευταίο επαγγελματικό του σπίτι.

Ένιωσε πως πραγματικά είναι το επάγγελμα που του ταιριάζει και θέλει να αφοσιωθεί στην πρώτη του πρακτική στo St. Nicolas Bay στην Κρήτη, όπου πέρασε από διάφορα πόστα και αφιέρωσε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

Έχει επηρεαστεί όσον αναφορά τη μαγειρική του με τις μαγειρικές τους δεξιότητες αλλά και το ήθος τους από τον Δημήτρη Καραγιάννη καθώς και τον Arnaud Bignon ενώ μάγειρες απο το εξωτερικό που παρακολουθεί και θαυμάζει είναι ο Thomas Keller, ο Brett Graham από το Ledburry και ο Heston Blumenthal.

Πηγή έμπνευσής του τα ταξίδια σε Ελλάδα και ανα τον κόσμο γνωρίζοντας τις γαστρονομικές ιδιομορφίες του κάθε τόπου, τα εστιατόρια που επισκέπτεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, η μελέτη στις κλασσικές κουζίνες του παρελθόντος, η συλλογή που κατέχει από βιβλία μαγειρικής, χωρίς να παραβλέπει και τις πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε πλέον από το διαδίκτυο.

Συνταγές

Ημίπαστος κολιός

Dashi  ντομάτας/ ταπιόκα αρωματισμένη με καπνιστή ρέγκα/ αχινός

Τεχνική φιλεταρίσματος/ παστώματος με αλάτι και βότανα/ εναλλακτικό dashi

 

Κεφτεδάκια Ω3 tartare

Κρούστα καβουρμά/ γιαούρτι-wasabi/ αφρός δυόσμου

Γεύση της μνήμης/ κεφτεδάκια illusion , δείχνουν σαν τηγανιτοί κεφτέδες αλλά στην ουσία είναι  ωμοί

 

Αυγό στους 63°

Ψητές  γαρίδες/ άγρια μανιτάρια/ σάλτσα μαγιάς

Ψήσιμο αυγού σε ρόνερ/ εναλλακτική σάλτσα

 

Χριστόψαρο στους 48°

Κρέμα κολοκύθας / ψητό μαρούλι/ σάλτσα ταραμά-τρούφα/ αφρός λεμονοθύμαρο

Φιλετάρισμα ψαριού/ τεχνική δεσίματος σάλτσας μόνο με ελαιόλαδο και πάντρεμα τρούφας με ταραμά/ τεχνική ζεστού αφρού

 

Πιτσούνι

Πουρέ μανιταριών / crumble ελληνικού καφέ/ σάλτσα κόκκινο λάχανο με ιβίσκο

Φιλετάρισμα περιστεριού, ψήσιμο του στήθους on the bone sous vide, ψήσιμο των μπουτιών με την τεχνική του confit/ εναλλακτική σάλτσα με λάχανο

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806207

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γκίκας Ξενάκης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 15-19/06/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο ΗΑNDS ON FRESH PASTA WORKSHOP

Στο οκτάωρο HANDS ON εργαστηριακό  σεμινάριο της CWC PRO  οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία που απαιτείτε, για τέλεια... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια