Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 20 Xειμωνιάτικες Σαλάτες με χαρακτηριστικά από διάφορες κουζίνες του κόσμου.
H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και αποτελεί μια ολόκληρη κατηγορία στα μενού των εστιατορίων .
Η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται είναι η τεχνογνωσία και η σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
- Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .
Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.
- Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.
Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.
- Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.
Ποιες είναι οι θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασιμότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.
- Θα αναλύσουμε τα κόστη της κάθε σαλάτας.
Με ποιόν τρόπο γίνεται το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.
- Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.
Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.
- Θα δούμε τα nutrition facts της κάθε σαλάτας.
Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.
- Πως θα φτιάξουμε ένα σωστό dressing
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Σαλάτα roots.
- Glazed salad.
- Σαλάτα γλυκοπατάτα με dressing μαύρης ελιάς.
- Pork belly salad.
- Ψητή κολοκύθα, μπρόκολο και bacon.
- Σαλάτα παντζάρι με μήλο και καρύδι.
- Σαλάτα escarole με φέτα και μέλι.
- Quinoa salad .
- Σαλάτα από ρεβίθια με dressing ταχίνι και βασιλικό.
- Kiwi salad.
- Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και grilled miso apples.
- Braised Portobello μανιτάρια με πλιγούρι και maple syrop dressing
- Steak salad με dressing πράσινου πιπεριού.
- Bloody Mary salad.
- Σαλάτα Nicoise τόνου.
- Πολύχρωμες φακές με tandoori και καπνιστή πέστροφα.
- Cous cous με πράσο confit , γραβίερα Νάξου και shriracha and smoke pecans.
- Low calories salad me αβοκάντο και γαρίδες ποσέ.
- Cobb salad με κοτόπουλο και τυρί gorgonzola.
- Κουνουπίδι roti με dressing γιαουρτιού και κόλιανδρο.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806999
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No