Χειμωνιάτικες δημιουργικές Σαλάτες / Chef Βασίλης Σπόρος Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση... Περισσότερα
Σεμινάρια MasterClass Μαγειρικής
CURE and CRAFT

CWC PRO MasterClass CURE & CRAFT: Modern Curing, Brining & Preservation Techniques
από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο
Στο CWCPRO MasterClass «CURE & CRAFT», Σε αυτό το αποκλειστικό σεμινάριο, ο Chef Θάνος Φέσκος θα αποκαλύψει τις τεχνικές που διαμόρφωσαν τη βραβευμένη μαγειρική του καριέρα.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες σεφ, σπουδαστές μαγειρικής και λάτρεις του φαγητού να βουτήξουν βαθιά στον κόσμο της μαγειρικής ακριβείας, μαθαίνοντας πώς να παρασκευάζουν αυθεντικά αλλαντικά με μοντέρνα ματιά και φυσικές μεθόδους.
Μέσα από αυτό το MasterClass, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν:
CURE & CRAFT: Modern Curing, Brining & Preservation Techniques
MODULES & MASTERY
ORGANIC SALUMI MADE FROM SCRATCH
Παρασκευή αυθεντικών αλλαντικών με μοντέρνα ματιά και φυσικές μεθόδους.
- Παστά από χοίρο, πρόβατο & πάπια: Εξερεύνηση εναλλακτικών πρωτεϊνών με έμφαση στη γεύση και την υφή.
- Spice balancing & curing: Πώς να δημιουργείτε ισορροπημένες, signature γεύσεις με σωστό χειρισμό καρυκευμάτων.
Microbial control & storage: Ασφαλής ωρίμανση χωρίς συντηρητικά με φυσική αφυδάτωση και έξυπνη αποθήκευση.
CURED FISHES
Μοντέρνες τεχνικές επεξεργασίας ψαριών για curing με υψηλή αισθητική.
- Salt & sugar curing: Βαθιά γεύση και μεταξένια υφή με σωστή αναλογία αλατιού/ζάχαρης.
- Fine dining εφαρμογές: Μετατροπή παραδοσιακών τεχνικών σε δημιουργικά πιάτα υψηλής κουζίνας.
FISH CANDY & “ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΠΟ ΨΑΡΙ”
Δύο πρωτοποριακές τεχνικές που μεταμορφώνουν το ψάρι σε εκρηκτικές υφές.
- Fish candy: Συμπυκνωμένη γεύση σε μορφή snack ή topping.
- Cloud of fish: Αέρινη παρουσίαση με έντονο umami, ιδανική για amuse bouche.
PRESERVATION TECHNIQUES – PICKLED VEGGIES,
Μετατρέψτε τα απλά λαχανικά σε πολυσύνθετες, βιώσιμες γευστικές εμπειρίες.
- Brine & vinegar methods: Τεχνική διατήρησης με ένταση και ισορροπία οξύτητας.
- Infusions & layering: Σύνθετα προφίλ γεύσης με τη χρήση αρωματικών και ελαίων.
- Shelf-stability & pairing: Μηδενική σπατάλη και δημιουργικά pairings με cured πρωτεΐνες.
3 Οφέλη για τους μάγειρες, τους σπουδαστές μαγειρικής και τους σεφ να παρακολουθήσουν το MasterClass της CWC PROFESSIONAL CULINARY STUDIES
Μάθετε από έναν σεφ με 2**αστέρια Michelin
Ο σεφ Θάνος Φέσκος, με το εντυπωσιακό ιστορικό του στο εστιατόριο Delta δύο αστέρων Michelin και στο Geranium τριών αστέρων Michelin, προσφέρει σπάνιες γνώσεις στον κόσμο της δημιουργικής, υψηλής γαστρονομίας. Η παρακολούθηση αυτού του MasterClass θα σας επιτρέψει να απορροφήσετε τεχνικές και ιδέες απευθείας από έναν από τους πιο καινοτόμους σεφ της γενιάς του, δίνοντάς σας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη μαγειρική σας καριέρα.
Κατακτήστε προηγμένες τεχνικές Οι συμμετέχοντες θα μάθουν όχι μόνο τις θεμελιώδεις τεχνικές παρασκευής για αυθεντικά αλλαντικά με μοντέρνα ματιά και φυσικές μεθόδους., αλλά και πώς να τις εφαρμόζουν σε κουζίνες υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για βασικές δεξιότητες για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν πιάτα με ανεβασμένες γεύσεις και εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις, που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε στον κόσμο της μαγειρικής.
Εμπνευστείτε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία
Μέσα από αυτό το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από την προσέγγιση του Chef Θάνου Φέσκου για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στη μαγειρική. Οι τεχνικές που θα μοιραστείτε θα σας δώσουν τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με τις δικές σας ιδέες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξεπεράσετε τα όρια της παραδοσιακής κουζίνας και να ξεχωρίσετε στον κλάδο της εστίασης.
Μη χάσετε αυτή τη μοναδική μαθησιακή εμπειρία - εγγραφείτε τώρα για το MasterClass με θέμα «Modern Curing, Brining & Preservation Techniques» με τον Chef Θάνο Φέσκο και απογειώστε τη μαγειρική σας τέχνη!
BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θάνος Φέσκος είναι Έλληνας σεφ, βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987, σπούδασε γαστρονομία και έχει πορεία 19 ετών στον χώρο της μαγειρικής. Δούλεψε για 9 χρόνια στο εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη ως Head Chef και απέσπασε 3 αστέρια Michelin καθώς και την βράβευση του 1ου εστιατορίου στον παγκόσμιο θεσμό «World's 50 Best Restaurants». Το 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ανέλαβε τη θέση Εxecutive Chef του Delta Restaurant. Το 2022 βραβεύτηκε με 2 αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin. Είναι Chef Patron του «4 Hands Athens» και του «3 Stripes Antiparos».
Πρώτα Βήματα
Το ταξίδι του Θάνου στη μαγειρική τέχνη ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, όπου ανακάλυψε την αγάπη του για το μαγείρεμα μέσω της θετικής ανατροφοδότησης των συναδέλφων του. Αυτό το απρόσμενο πάθος τον οδήγησε να ακολουθήσει επίσημες σπουδές μαγειρικής και να αποκτήσει εμπειρία σε μερικές από τις πιο διάσημες κουζίνες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Geranium στην Κοπεγχάγη.
Φιλοσοφία και Καινοτομία
Ο Θάνος είναι γνωστός για τη καινοτόμο γαστρονομική του φιλοσοφία, η οποία τιμά τις μαγειρικές παραδόσεις ενώ ενσωματώνει σύγχρονες τεχνικές. Η προσέγγισή του δίνει έμφαση στη χρήση τοπικών, εποχιακών υλικών, διασφαλίζοντας ότι κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει την πλούσια αγροτική ποικιλομορφία της Ελλάδας. Ο Θάνος είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στη βιωσιμότητα, υποστηρίζοντας πρακτικές που ελαχιστοποιούν τα απόβλητα και προάγουν την υπεύθυνη προμήθεια. Οι γαστρονομικές του δημιουργίες συχνά ενσωματώνουν πρωτοποριακές μεθόδους για την ενίσχυση των γεύσεων και των υφών, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή του στην υπέρβαση των ορίων.
Παγκόσμια Επιρροή
Ο Θάνος έχει εργαστεί διεθνώς, φέρνοντας επιρροές από τη σκανδιναβική κουζίνα στις δημιουργίες του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την μινιμαλιστική τους αισθητική και τις πολύπλοκες γεύσεις. Το έργο του στο Delta, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής κουζίνας για τη σύγχρονη εποχή, καθιστώντας το έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφθούν οι λάτρεις του καλού φαγητού παγκοσμίως.
Βραβεία και Αναγνώριση
Υπό την ηγεσία του Θάνου και του Γιώργου Παπαζαχαρία, το εστιατόριο Delta έχει λάβει σημαντική αναγνώριση, συμπεριλαμβανομένων δύο αστέρων Michelin και ενός πράσινου αστεριού Michelin το 2022. Η καινοτόμος προσέγγιση του Θάνου συνεχίζει να εμπνέει και να μαγεύει τους επισκέπτες, εδραιώνοντας τη φήμη του ως πρωτοπόρου της γαστρονομίας.
Πιστοποιήσης
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280813