HANDS ON Advanced Culinary Techniques Master Class (18-21/3) Πρόγραμμα κατάρτισης 4 ημερών (30 ΩΡΕΣ) Το 4ήμερο Advanced Culinary Techniques Master Class είναι ένα εντατικό... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

"Για όλους εσάς που είτε φτιάχνετε πίτσα στο κατάστημα σας ή θέλετε να το ξεκινήσετε αλλά σας λείπει το θεωρητικό υπόβαθρο και οι τεχνικές γνώσεις, ο chef/pizza expert Γιώργος Χριστοδουλόπουλος σε συνεργασία με την Cooking Workshop Consulting έφτιαξε ένα τμήμα πάνω στις δίκες σας ανάγκες.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία του “γιατί” το ταχύρρυθμο τμήμα Pizzaiolo θα σας δώσει όλη τη γνώση για να μπορέσετε να ανεβάσετε το επίπεδο της πίτσας στο κατάστημα σας, ή να σας δώσει το εισιτήριο για την αγορά εργασίας στο πόστο του Pizzaiolo.
Οι μέχρι χτες άγνωστες έννοιες προς σε εσάς του ιστού της γλουτένης, της ωρίμανσης της ζύμης και των διαφορετικών τύπων αλεύρων θα γίνουν τα εργαλεία για να ξεκλειδώσετε όλα τα μυστικά της παρασκευής της πίτσας.
Αξιοποιήστε την πρακτική εξάσκηση σε όλων των τύπων φούρνου πίτσας, (ξυλόφουρνο / γκαζιού, Υγραερίου και ηλεκτρικού) για να είστε ευέλικτοι ως εργαζόμενοι ή για να σας λύσει τα χέρια στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για τη δικιά σας επιχείρηση.
Ελάτε σε επαφή με τους καλύτερους στον τομέα της τροφοδοσίας πρώτων υλών για πιτσαρίες και μάθετε πως η κατάλληλη πρώτη ύλη και ο αξιόπιστος συνεργάτης στον τομέα αυτό, μπορεί να απογειώσει της παραγωγικές δυνατότητες και το τελικό προσφερόμενο αποτέλεσμα.
Τέλος στο πρακτικό τομέα ή έντονη εξάσκηση στην παρασκευή ζύμης, τις διαδικασίες διαχείρισης (φύλαξης/ωρίμασνης/συντήρησης) της ζύμης σε συνδυασμό με την εξάσκηση πάνω στις τεχνικές ανοίγματος της ζύμης με τα χέρια θα σας ανοίξει το δρόμο να γίνεται και εσείς εδικοί και να παίζετε την πίτσα στα δάχτυλα!”
Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να εργαστούν σε επιχειρήσεις πιτσαρίας ή ακόμα να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση καθώς και σε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη και τις βασικές αρχές αλλά και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους με την πρακτική εκπαίδευση που απαιτείται για να λειτουργήσουν με επιτυχία σε μια επιχείρηση .
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι απόλυτα στοχευόμενο και ουσιαστικό σε συνδυασμό θεωρητικής γνώσης και πρακτικής εξάσκησης ώστε να εξασφαλίσει τους μαθησιακούς στόχους σε όλες τις πτυχές της παρασκευής πίτσας υψηλής ποιότητος και διαφορετικών τύπων.
Τα θεωρητικά μαθήματα εξηγούν τις ειδικές χημικές διεργασίες κατά την εργασία στην παρασκευή-προετοιμασία ποιοτικής ζύμης και μαθαίνουν στους σπουδαστές όλες τις βασικές αρχές της παρασκευής ζύμης με διαφορετικά άλευρα και για διαφορετικούς τύπους φούρνου.
Η σχολή μας διαθέτει Ιταλικό Φούρνο Morello Forni με ξύλο και αλλά και με αέριο που είναι ο αυθεντικός φούρνος για την γνήσια Ιταλική Πίτσα καθώς και φούρνο SERGAS υγραερίου & ηλεκτρικό Κυκλικής σχεδίασης σε περιστρεφόμενη κεραμική πλάκα. Επίσης σε υπερσύχρονες εγκαταστάσεις παρέχουμε και όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται η τέχνη της πίτσας.
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε κατά την εκπαίδευση είναι άριστης ποιότητας και προέρχονται από την Ιταλία από την εταιρία GlobalFood και καλύπτει όλη την γκάμα ώστε οι σπουδαστές να έχουν πλήρη γνώση και να μάθουν να ξεχωρίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
Παράλληλα παρέχουμε ευρεία γνώση των αλεύρων και των συστατικών, των διαφορετικών ιδιοτήτων και των βέλτιστων χρήσεων αυτών.
Θεωρία
>Αλεύρι: Τα διαφορετικά είδη στα άλευρα που υπάρχουν και πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε σωστά. Χημικές διεργασίες ανάμειξης ζύμης και σχετικές τεχνικές
> Μαγιά: Τα διαφορετικά είδη μαγιάς που υπάρχουν, ποιες είναι οι καλύτερες για χρήση.
>Διαχείριση ζύμης: Προετοιμασία ,προγραμματισμός και τρόποι για να αποθηκεύσετε!
>Ζύμωμα ζύμης: Χρήση ζυμωτήριων και πρακτική εξάσκηση με το χέρι
>Αντιμετώπιση προβλημάτων
>Διαφορετικοί τύποι ζυμαριών: Λεπτό, τραγανό, παχύ κρούστα ή ναπολιτάνικο στυλ.
> Επαγγελματικός εξοπλισμός και τα χαρακτηριστικά του
>Ασφάλεια και συντήρηση εξοπλισμού
>Εισαγωγή στη βασική υγιεινή
Πρακτική
Προετοιμασία μείγματος ζύμης και συντήρηση
Το άνοιγμα της ζύμης με το χέρι
Χρήση toppings και διαχείριση πρώτων υλών
Ρυθμίσεις φούρνου πίτσας και ψήσιμο
Χρήση του φούρνου, του αναμικτήρα ζύμης και άλλου εξοπλισμού
Focaccia, Calzone
Εκπαιδευτής Instructor Pizzaiolo είναι ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος δημιουργός του MyPizzaProject.com
Παροχές: Έντυπο Μanual, εγχειρίδιο οδηγιών του επαγγελματία Pizzaiolo PRO, και η στολή.
Με την υποστήριξη.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806456
1
Γ. Χριστοδουλόπουλος
No