Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
Σεμινάρια ζαχαροπλαστικής
Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macaron με τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη

Hands-on Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Macaron
με τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Συμεωνίδη
Σε αυτό το σεμινάριο o chef Κωνσταντίνος Συμεωνίδης θα δείξει και θα μοιραστεί εκτενώς την τεχνική της παρασκευής Γαλλικών Macarons με επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Ένα σεμινάριο σχεδιασμένο για τον καθένα με πληθώρα συνταγών από κλασικές γεύσεις μέχρι αλμυρά macarons, στο τέλος του οποίου θα μπορείτε ακόμα και σε μια οικιακή κουζίνα να δημιουργήσετε τα εξεζητημένα αυτά γαλλικά κεράσματα.
Οι συμμετέχοντες με την διαδικασία Hands-on θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν άνετα και οι ίδιοι στις νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CWC χρησιμοποιώντας εργαλεία και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε ένα 4ωρο Masterclass που θα καλύψει τα Macarons τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.
Θα παρασκευαστούν διαφόρων τύπων γεμίσεις από γκανάζ μέχρι βουτυρόκρεμες, και αλμυρές μους.
Ταυτόχρονα θα δοθούν tips και μια πλήρης λίστα με διορθωτικές κινήσεις αναλόγως με το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει κατά την παρασκευή των macarons.
Συνταγές:
• Macaron βανίλιας
• Macaron κακάο με ανθό αλατιού
• Macaron Yuzu chilli
• Macaron “μπουγάτσα με κρέμα”
• Macaron φράουλα βαλσάμικο ξίδι
• Macaron καραμέλα με miso
• Macaron καπνιστό σολομό χαβιάρι
• Macaron σύκο σταμνοτύρι μαστίχα Χίου
Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης σπούδασε μαγειρική τέχνη στην σχολή Alpine στην Αθήνα το 2010. Αφού τελείωσε με την πρακτική του στο ξενοδοχείο Grace στην Σαντορίνη και ένα stage στο Funky Gourmet, συνέχισε την επαγγελματική του πορεία στην Ιρλανδία όπου και δούλεψε για 6 χρόνια, αρχίζοντας στο ξενοδοχείο Ritz Carlton Powerscourt όπου και ήρθε σε επαφή με την υψηλή ζαχαροπλαστική και όχι μόνο, δουλεύοντας εκτός των άλλων και στο fine dine εστιατόριο Gordon Ramsay at Powerscourt όπου έμαθε δίπλα σε καταξιωμένους chef όπως Eric Meloche, Ludovic Lantier, Stephen Espouy, Peter Byrne. Μετακομίζοντας στο Δουβλίνο εργάστηκε για 2 χρόνια στο ζαχαροπλαστείο του 5άστερου ξενοδοχείου The Marker όπου εξέλιξε το τεχνικό του επίπεδο στην ζαχαροπλαστική δίπλα στους Gareth Mullins, Rey Hortillosa, David Geszler. Τα τελευταία 2 χρόνια στην Ιρλανδία εργάστηκε σαν chef de partie στα κεντρικά γραφεία για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική της Google όπου ήρθε σε επαφή με γαστρονομικές κουλτούρες απ όλο τον κόσμο και παράλληλα εξέλιξε τις διοικητικές του ικανότητες. Επέστρεψε στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο MasterChef όπου και ξεχώρισε για την αγάπη του στην ζαχαροπλαστική.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728016330
1
Κωνσταντίνος Συμεωνίδης
No