MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα
CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη

Ανακάλυψε τις γεύσεις της Ιαπωνικής κουζίνας.
Η Cardinal SA εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για επαγγελματίες σεφ που ενδιαφέρονται για την Ασιατική κουζίνα. Διακινεί προϊόντα από κάθε γωνιά της Ασίας (από το πιο κλασικό ως το πιο εξειδικευμένο) και παράλληλα μεταφέρει όλο το know how και την εμπειρία για την Ασιατική κουζίνα μέσα από το πρόγραμμα Learn to Wok και τους σεφ που το πλαισιώνουν.

Λίγα λόγια για την Ιαπωνική κουζίνα
Για αρκετό κόσμο επικρατεί η άποψη ότι η ιαπωνική κουζίνα σχετίζεται κυρίως με το sushi. Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς αιώνες οι Ιάπωνες ζούσαν σε ένα αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο κράτος, τρέφονταν με ρύζι και ψάρια και η κατανάλωση κρέατος αποτελούσε κοινωνικό ταμπού, μιας και ήταν ενάντια στις αρχές του Βουδισμού. Το άνοιγμα των συνόρων γύρω στα μισά του 19ου αιώνα, στάθηκε η αφορμή για την έναρξη της ριζικής αλλαγής της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας αφού συνοδεύτηκε από την έναρξη κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, με τον αυτοκράτορα μάλιστα να δοκιμάζει δημοσίως κόκκινο κρέας, δίνοντας το πράσινο φως στο λαό να συνεχίσει.  
Γρήγορα η δυτική κουζίνα επηρέασε την Ιαπωνική αλλά και το αντίθετο. Η παραδοσιακή κουζίνα της Ιαπωνίας χρησιμοποιεί πολύ πρώτες ύλες όπως το ρύζι, το ψάρι και τα λαχανικά, είτε τουρσί είτε βραστά. Το ρύζι ειδικά βρίσκεται σχεδόν σε κάθε τους γεύμα. Η Ιαπωνική κουζίνα έχει επηρεαστεί επίσης από αυτήν της Κίνας, για αυτό συναντάμε σε αυτή πιάτα όπως stir fries με noodles, τηγανιτά dumplings και ramen. Το τυπικό γεύμα των Ιαπώνων περιγράφεται από τη φράση «μία σούπα και τρία συνοδευτικά». Τέλος, οι γεύσεις είναι πιο απλές, οι συνταγές ακολουθούνται κατά γράμμα και μεταξύ άλλων υλικών, οι πρωταγωνιστές είναι η Soy Sauce, το Miso Paste, το Mirin αλλά και διάσημες ιαπωνικές σάλτσες όπως η Teriyaki, η Yakisoba, η Sweet Soy Sauce, η Tamari Sauce και η Tsuyu Sauce. Σε πιάτα με Noodles χρησιμοποιείται πολύ συχνά το μοσχάρι και το χοιρινό κρέας τα οποία συνήθως ψήνονται λίγο.

Demostration -Συνταγές

  1. Miso soup / Ιαπωνική σούπα που σερβίρεται ως ορεκτικό και ανάλογα με τον τύπο miso που χρησιμοποιείται αποκτά διαφορετική γεύση.
  2. Harumaki / Ιαπωνικά χειροποίητα spring rolls με διαφορετικές γεμίσεις.
  3. Zarusoba / κρύο παραδοσιακό πιάτο της Ιαπωνίας με noodles που τρώγεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ως δροσερή πρόταση.
  4. Donburi Bowl / τα κλασικά ιαπωνικά πιάτα που έχουν ως βάση το ρύζι και διαφορετικά κάθε φορά toppings. Εκτέλεση του Oyako don, ένα διάσημο donburi bowl με κοτόπουλο και αυγό.
  5. Katsu Pork / Ιαπωνικό πιάτο με παναρισμένο σε φρυγανιά Panko κρέας – Εκτέλεση της ιαπωνικής τεχνικής παναρίσματος στο κρέας.
  6. Yakisoba Noodles / Ιαπωνικού τύπου stir fry με noodles και τη διάσημη σάλτσα Yakisoba.
  7. Japanese Curry Chicken / ιαπωνικό κάρυ με λαχανικά, κοτόπουλο και ρύζι.
  8. Yakimeshi / πιάτο με πρωταγωνιστή το ιαπωνικό τηγανητό ρύζι.
  9. Dorayaki / ιαπωνικά Pancakes ιδανικά για brunch. Εκτέλεση αλμυρής και γλυκιάς εκδοχής τους.
  10. Mochi Dessert / Το κλασικό ιαπωνικό dessert με ζύμη από ρυζάλευρο και δεκάδες παραλλαγές στη γέμιση. Εκτέλεση συνταγής ζύμης και γέμισης.

Λίγα λόγια  από την Cardinal :
Προσφέρουμε ύλες που αναζητούν επαγγελματίες chef αλλά και κάθε λάτρης του καλού φαγητού.
Συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα Ασιατικά brands τροφίμων και ποτών ανά τον κόσμο.
Είμαστε αντιπρόσωποι κορυφαίων brand τροφίμων της Ασιατικής κουζίνας όπως Lee Kum Kee, Yum Yum, Kikkoman food service και πολλά άλλα.
Διαθέτουμε τη δική μας, πρόσφατα επανασχεδιασμένη και βραβευμένη για τις συσκευασίες, Cardinal branded σειρά προϊόντων σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργοστάσια του εξωτερικού.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εστιάζουμε στην καινοτομία και στην παρακολούθηση νέων γαστρονομικών τάσεων από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις στην ελληνική αγορά.
Αν θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα μας και να ανακαλύπτεις συνταγές και tips γύρω από τα προϊόντα μας,
το Blog μας, www.learntowok.gr ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με νέο υλικό.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.cardinal.gr
www.facebook.com/CardinalFoodCompany/
www.instagram.com/cardinal_the_food_company/


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802029

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Κατερίνα Χανιώτη



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden

Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden Με τον Chef Τάσο Μαντή. Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi

Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi CWC PRO MasterClass με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Διήμερο σεμινάριο Hands On ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Ανακάλυψε... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια