Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής. Η Δημιουργική Κουζίνα του Θοδωρή Παπανικολάου.

CWC PRO Master Class Σεμινάριο Μαγειρικής.
Η Δημιουργική Κουζίνα του Θοδωρή Παπανικολάου.
Η μετεξέλιξη της παραδοσιακής κουζίνας είναι η δημιουργική η οποία αποτελεί βασικό σημείο στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας.
Έχοντας μια μεγάλη προίκα από παραδοσιακές συνταγές και παντρεύοντας τες με σύγχρονες τεχνικές το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό.
Τα χαρακτηριστικά αλλά και η γαστρονομική κουλτούρα της Μεσογείου είναι μια πηγή έμπνευσης για τον chef Θοδωρή Παπανικολάου οπού μεταμορφώνει περίτεχνα τα υλικά αυτά σε high end gourmet συνταγές.
Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν και θα αποκομίσουν ιδέες και τεχνικές που θα μπορέσουν να αποτελέσουν ένα βασικό κομμάτι στην δημιουργία ενός menu με ιδιαίτερο χαρακτήρα για τα εστιατόρια τους.
Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- Νιόκι από κριθαράκι, κυδώνια, τρούφα.
- "Ντολμαδάκι" παλαμίδας, πράσινο μήλο, σιφόν γιαούρτι, άνηθος.
- Χτένια, ζωμός καπνιστής φασολάδας, εικονικά φασόλια από ταραμοσαλάτα.
- Ραβιόλια λαχανικών, κατσικίσιο τυρί, jus μπριάμ, λάδι μαϊντανού.
- Ντοματίνια, καρπούζι, γάρος φέτας, σορμπέ ντομάτας, κάπαρη, ελιές.
CV : Ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου έχει σπουδάσει μαγειρική στη Θεσσαλονίκη. Από νεαρή ηλικία γνώριζε πως ήταν αυτό που ήθελε να κάνει και πίστευε πως υπήρχε σύνδεση με την έντονη ενασχόληση που είχε τότε με την ζωγραφική.
Από το 2004 εργάζεται ως μάγειρας χωρίς να έχει σταματήσει καθόλου. Έχει εργαστεί στη Χαλκιδική, στη Σαντορίνη, στη Φολέγανδρο και στη συνέχεια σε ένα μονάστερο εστιατόριο, το Ora d' Aria στη Φλωρεντία. Αργότερα στο εστιατόριο Σελήνη, το διάστημα αυτό είναι chef στο εστιατόριο Parla με δημιουργική Ιταλική κουζίνα.
Μάγειροι που τον επηρέασαν, ο δάσκαλός του στη σχολή, Ζήσης Κεραμέας που του έμαθε να αγαπάει τις πρώτες ύλες. Ο Marco Stabile Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου που δούλεψε στη Φλωρεντία ήταν αυτός που του έμαθε να μαγειρεύει. Αναφέρει πως όσα είχε μάθει ως τότε ξανατοποθετήθηκαν σωστά πλέον μέσα του, ενώ ταυτόχρονα διδάχθηκε και πολλά ακόμη.
Υλικά που αγαπάει τα λαχανικά γενικότερα, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Έμπνευση του η επαφή με τη γη καθώς μεγάλωσε σε αγροτική περιοχή, η μαγειρική της γιαγιάς του, το πέρασμά του από την Ιταλία και η γνωριμία του με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
Όσον αφορά τη φιλοσοφία της κουζίνας του αναφέρει: Έχει να κάνει πρώτα με τον απόλυτο σεβασμό στα υλικά που διαχειρίζομαι.
Γενικά προσπαθώ να πειραματίζομαι στα ελληνικά πιάτα. Όλα αυτά θέλω να τα παρουσιάζω μέσα από μια άλλη ματιά. Την δική μου ματιά. Το πώς θα φανταζόμουν εγώ ο ίδιος το φαγητό αν θα έπρεπε να το «εφεύρω». Θα ήθελα να με θεωρούν σαν κάποιον που αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό για την ώρα αρκεί γιατί έχω πολλά ακόμα πράγματα να δώσω.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728015150
1
Θοδωρής Παπανικολάου
No