Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη
CWC PRO MasterClass «Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, μέσα από Ελληνικές επιρροές, δημιουργικά στησίματα, μοντέρνες τεχνικές »
Στο CWC PRO MasterClass «Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, μέσα από Ελληνικές επιρροές, δημιουργικά στησίματα, μοντέρνες τεχνικές»
οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας, θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας.
Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.
Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.
Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.
Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο. ”.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Ταρτάρ από καπνιστό λαυράκι με μαγιονέζα από καπνιστά μύδια, άγρια φύκια και γρανίτα χωριάτικης σαλάτας.
- Φάβα αρωματισμένη με κουμκουάτ, πίκλα από παντζάρι με elderflower σιρόπι από κοκκινοshiso και σκουμπρί.
- “Αγγινάρες a la polita”.
- Εικονικό ριζότο από αγγινάρες Ιερουσαλήμ, γκρεμολάτα αρωματικών και ζεστός αφρός αυγολέμονο.
- Αρνί με «φασολάκια», πίκλα από καρότο, λεμονάτες πατάτες και φέτα.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805238
1
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
No