CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Πως οι Σύγχρονες τεχνικές επηρεάζουν τη γεύση
CWC PRO Master class «Πως οι Σύγχρονες τεχνικές επηρεάζουν τη γεύση».
Παρουσίαση μοντέρνων συνταγών, βασισμένων σε ελληνικές γεύσεις «του chef Αλέξανδρου Τσιοτίνη 1* Michelin »
Στο CWC PRO MasterClass «Πως οι Σύγχρονες τεχνικές επηρεάζουν τη γεύση .Παρουσίαση μοντέρνων συνταγών, βασισμένων σε ελληνικές γεύσεις» οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !
Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το MasterClass
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης είναι γνωστός για τον άψογο συνδυασμό μεσογειακών και ελληνικών γεύσεων. Σε αυτό το MasterClass, θα αποκαλύψει τις καινοτόμες τεχνικές του, τις μυστικές συνταγές του και τη φιλοσοφία του στη μαγειρική, προσφέροντάς σας ανεκτίμητες γνώσεις που δεν μπορείτε να βρείτε σε κανένα βιβλίο μαγειρικής.
Διευρύνετε τη δημιουργικότητά σας στη μαγειρική
Εξερευνώντας τη μεσογειακή κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, θα αντλήσετε έμπνευση και θα αποκτήσετε νέες ιδέες που θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας στη μαγειρική. Μάθετε να συνδυάζετε διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές για να φτιάξετε πιάτα που είναι όχι μόνο γευστικά αλλά και με εξαιρετική αισθητική άποψη
Συνδεθείτε με επαγγελματίες της γαστρονομίας
Αυτό το MasterClass σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις της μαγειρικής, επαγγελματίες σεφ και σπουδαστές. Μοιραστείτε εμπειρίες, ανταλλάξτε ιδέες και δημιουργήστε ένα δίκτυο με άτομα που μοιράζονται το πάθος σας για τη μαγειρική.
Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ
Με την ολοκλήρωση του MasterClass, θα λάβετε ένα Πιστοποιητικό παρακολούθησης ΚΔΒΜ, το οποίο θα αναγνωρίζει τη συμμετοχή σας και τις νέες δεξιότητές σας. Αυτό το πιστοποιητικό θα εμπλουτίσει το βιογραφικό σας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή σας για συνεχή μάθηση και μαγειρική αριστεία.
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας. Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.
Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.
Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.
Στο έτος 2024 ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη λίστα των 100 THE BEST CHEF AWARDS
Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο.
Τα επαγγελματικά σεμινάρια CWC PRO Master Classes της προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθετε από καταξιωμένους σεφ όπως ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν εικόνα της δημιουργικής διαδικασίας του σεφ, να κάνουν ερωτήσεις και να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση. Αυτή η άμεση αλληλεπίδραση με τους ειδικούς της μαγειρικής εμπλουτίζει τη μαθησιακή εμπειρία και προάγει τη βαθύτερη κατανόηση της τέχνης.
Συμπερασματικά, το CWC PRO Master Class με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη υπόσχεται να αποτελέσει μια μεταμορφωτική εμπειρία, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας .
ΣΥΝΤΑΓΕΣ /ΤΕΧΝΙΚΕΣ Θεματολογία σεμιναρίου:
- Gnocchi “moussakas” Χειροποίητα gnocchi καπνιστής πατάτας με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού, ψητήντομάτα, κονφί μελιτζάνα και ραγού από μοσχαρίσιο μάγουλο σε κρούσταπαλαιωμένης γραβιέρας.
Τεχνικές: Ζεστά σιφόν, μαγείρεμα λαχανικών σε κενό αέρος, μαρινάρισμα κρέατος, μαγείρεμα sous vide ή μαγείρεμα στην κατσαρόλα (σύγκριση αποτελεσμάτων). - Φασολάδα της Άνοιξης και του Καλοκαιριού Ραγού από φρέσκα φασολάκια με κολοκύθι, βασιλικό, κουκουνάρι, ημίλιασταντοματίνια και φρέσκο καλαμάρι.
Τεχνικές: Δέσιμο σάλτσας με σύγχρονους σταθεροποιητές, επεξεργασία θαλασσινών, εκχύλισμα λαχανικών μέσω αποστράγγισης. - Μους Φάβας αρωματισμένη με κουμ κουάτ γλυκόξινα παντζάρια σε σιρόπι από κόκκινο σίσο και καπνιστό χέλι και τουιλαπό φυτικό κάρβουνο.
Τεχνικές: chutney λαχανικών, σιρόπι από φρέσκα βότανα, τεχνικές διακόσμησης πιάτων. - Τζίωτικο Μπαιλντί Λαδερό με Μελιτζάνες και πατάτες κονφίτερίνα από λεμονάτες πατάτες με μουσελίν μελιτζάνας αρωματισμένη μεντομάτακαι λάδι από κάρβουνο.
Τεχνικές: αρωματικά λάδια, τερίνες λαχανικών.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
Yes
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 277280584
LAST
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Yes