MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής Αmuse bouche Canapés

Σεμινάριο Μαγειρικής Αmuse bouche Canapés

Αmuse bouche / Canapés
CWC PRO MasterClass Chef Παύλος Κυριάκης

Τo amuse bouche ή canapé συνήθως σερβίρεται σε εστιατόρια, και σκοπός του είναι να προετοιμάσει τον πελάτη για το γεύμα που θα ακολουθήσει.
Το μέγεθος του είναι μικρό έτσι ώστε να τρώγεται με μία μπουκιά.
Με αυτό τον τρόπο ο σεφ καλωσορίζει τους πελάτες του εστιατορίου και τους προετοιμάζει για την γαστρονομική εμπειρία που θα ακολουθήσει.

Ο chef Παύλος Κυριάκης σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα. Εργάστηκε στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας την Σπονδή 2* Michelin για 6 χρόνια, όπου είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε chefs όπως ο Arnaud Bignon**, Eric Frechon***, William Mahi***, Michel Del Burgo***.

Mετά την Σπονδή εργάστηκε σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια του εξωτερικού σε Ευρώπη και Αμερική, μερικά από αυτά τα εστιατόρια είναι:  Pierre Gagnaire 3* Michelin Paris, Benu 3* Michelin San Francisco, Azurmendi 3* Michelin Bilbao, Flocons De Sel 3* Michelin Megeve, Enoteca Pinchiorri 3* Michelin Florence.

Από το 2016 εργάζεται ως Executive chef στο Lycabettus restaurant στην Σαντορίνη, το οποίο κάθε χρόνο βραβεύεται με χρυσό σκούφο από το Αθηνόραμα και με 2 αστέρια από το FNL Guide.

Εκτός από το amuse bouche θα παρουσιάσουμε και τεχνικές για γαστρονομική παρουσίαση  βούτυρο και ελαιόλαδο το οποίο θα συνοδεύεται με χειροποίητα κριτσίνια και ψωμιά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

Κύβος ελαιόλαδο:

Σε αυτή την τεχνική θα δείξουμε πως μπορούμε να παρουσιάσουμε το ελαιόλαδο με υφή βουτύρου σε στερεά μορφή και όχι υγρή.

Βούτυρο με χαβιάρι:

Εδώ θα παρουσιάσουμε το πως σε ένα γαστρονομικό εστιατόριο ένα απλό βούτυρο μπορεί να σερβιριστεί σαν γαστρονομικό πιάτο.

Ψωμί με ελιά, φέτα & κριτσίνια:

Εδώ έχουμε κάνει μια παραλλαγή του παραδοσιακού τηγανόψωμου και το έχουμε μετατρέψει σε ψωμί που θα μπορούσε να σερβιριστεί σε γαστρονομικό εστιατόριο.
Σε αυτήν την τεχνική  θα  δούμε πως μπορούμε να τα κάνουμε όλα ομοιόμορφα γιατί η φιλοσοφία ενός fine dinning εστιατορίου είναι και η καλύτερη δυνατή παρουσίαση.

Air baguette με λευκό ταραμά:

Στο συγκεκριμένο καλωσόρισμα έχουμε συνταγή για ένα ζυμάρι το οποίο όταν το ψήνεις σε μεγάλη θερμοκρασία  φουσκώνει και παραμένει κενό στο εσωτερικό του, όπου μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι γέμιση  θέλουμε.

Καραμέλα χωριάτικης:

Σε αυτό το καλωσόρισμα θα μάθουμε  την τεχνική για να δουλεύουμε την φυτική
ζελατίνη kappa. Θα δούμε την βασική τεχνική όπου με αυτήν μετά θα μπορούμε να δουλέψουμε  με το συγκεκριμένο προϊόν.

Κροκέτα ψαριού:

Σε αυτό το amuse bouche θα δείξουμε 2 διαφορετικές τεχνικές κρούστας και παναρίσματος της κροκέτας.

Τάκος ρέβας με ταρτάρ λαβράκι:

Εδώ θα παρουσιάσουμε ένα τάκος από ρέβα το οποίο θα είναι με ταρτάρ ψαριού. Στο συγκεκριμένο καλωσόρισμα μπορούμε να κρατήσουμε την ιδέα και την τεχνική και από εκεί και πέρα να φτιάξουμε διάφορα amuse bouche απλά αλλάζοντας την πρώτη ύλη.

Κρέμα πατάτας σε siphon με crumble μαύρης τρούφας:

Εδώ θα παρουσιάσουμε τεχνικές με σιφόν, το πως μπορούμε να δουλέψουμε αλμυρές κρεμες με σιφόν σε ζεστή θερμοκρασία.

Τραγανό χωνάκι spring roll με κρέμα ρεβιθιού και αυγοτάραχο:

Εδώ θα παρουσιάσουμε τεχνικές με φύλλα spring roll το πως μπορούμε να τα ψήσουμε σκέτα και να τα γεμίζουμε μετά με γέμιση  της αρέσκειας μας.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής Αmuse bouche Canapés >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802975

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Παύλος Κυριάκης



Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο O chef Βασίλης Σπόρος, είναι... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 11-15/05/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 2 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Καλοκαιρινές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 3 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4

Σεμινάριο Hands On Μαγειρικής Advanced Culinary Techniques 4 Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση. To διήμερο HANDS ON σεμινάριο με την ενεργή συμμέτοχη... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου

Η Δημιουργική κουζίνα του Θάνου Φέσκου Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Θάνος  Φέσκος θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Gregory Doyen - Βest of desserts

Gregory Doyen - Βest of desserts Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Gregory Doyen έναν από τους διασημότερους Pastry Chef παγκοσμίως σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια