Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Η Δημιουργική Κουζίνα του Σταύρου Ψωμόπουλου

Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass
Η Δημιουργική Κουζίνα του Σταύρου Ψωμόπουλου
Η Δημιουργική Κουζίνα είναι μια τάση στην παγκόσμια γαστρονομία η οποία, αξιοποιεί με ιδιαίτερο τρόπο τα υλικά και ενώνει γαστρονομικούς πολιτισμούς. Εξελίσσεται καθημερινά και πολύ παραπάνω όταν έχει και ένα ιδιαίτερο μεσογειακό προφίλ.
Στο masterclass σεμινάριο της CWC PRO o chef Σταύρος Ψωμόπουλος θα μοιραστεί, με τους επαγγελματίες και σπουδαστές, τεχνικές και συνταγές της δημιουργικής του κουζίνας, η οποία είναι βασισμένη στα φρέσκα υλικά και σύγχρονες παρουσιάσεις , και επιφυλάσσει εκπλήξεις με τολμηρούς συνδυασμούς υλικών, θεαματική παρουσίαση και σερβίρισμα, με στόχο φυσικά τη γευστική ικανοποίηση.
Ο Σταύρος Ψωμόπουλος , μετά τις σπουδές του, τα πολλά σεμινάρια, που έκανε και την πολυετή επαγγελματική του εμπειρία, εδώ και χρόνια, ως εισηγητής πια , μεταδίδει τις γνώσεις του για τις τεχνικές μαγειρικής, την οργάνωση και κοστολόγηση μενού a la carte, το food styling κ.α. Εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως το, Petasos resort and spa S.L.H , Aqua Blu S.L.H , Elounda S.A Starwood, Aldemar, Royal Olympic, Boutique hotels και ως Private Chef. Λάτρης της συνεχούς εξέλιξης και της καινοτομίας, με ταυτόχρονο όμως σεβασμό στη γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια ο Chef Σταύρος Ψωμόπουλος, μέσα από τη συνεχή και μεθοδική δουλειά του γνωρίζει πλέον διεθνή αναγνώριση, καθώς έλαβε μέρος τ στον οδηγό “The Best Chef Awards” σε Βαρσοβία και Μιλάνο το 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Ο ίδιος μας λέει χαρακτηριστικά : Από κάθε μία συνταγή ξεχωριστά μπορεί ο καθένας να πάρει και να χρησιμοποιήσει μερικά στοιχεία της. Ο συνδυασμός ιδεών και γεύσεων καθώς και της μαγειρικής κουλτούρας των λαών πολλές φορές αποδίδει τα μέγιστα, όσον αφορά στην αποτύπωση μιας μοναδικής γεύσης, μιας καινούργιας εμπειρίας”.
Οι συνταγές που θα παρουσιαστούν:
- Σεβίτσε τσιπούρας με ταρτάρ ντομάτας και μαγιονέζα wasabi.
- Σκουμπρί ταρτάρ με ρέβα, γκρέιπφρουτ κονφί και σορμπέ.
- Modern Greek salad, πολύχρωμα ντοματίνια, Κappa από πιπεριά Φλωρίνης,
- Συκομαϊδα και espuma φέτας.
- Bostani Tonnato, κόκκινος τόνος, χώμα παντζαριού, Microgreens,ελαιόλαδο κόλιανδρου.
- Κανελόνια με γαρίδα, king crab και σάλτσα αστακού.
- Φιλέτο αρνιού sous-vide, με ριζότο από κανθαρέλες, κίτρινο παντζάρι και μαύρη τρούφα.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804508
1
Σταύρος Ψωμόπουλος
No