Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες
H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 12 χειμωνιάτικες σαλάτες με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες αποκτώντας τις γνώσεις και τις τεχνικές του σεμιναρίου Masterclass θα μπορέσουν να είναι πιο δημιουργικοί και πιο εναλλακτικοί στα μενού τους αλλά και στις δημιουργίες τους .
- Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .
Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.
- Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.
Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.
- Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.
Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.
- Θα αναλύσουμε τα κόστη των συνταγών.
Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.
- Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.
Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.
- Θα δούμε γιατί καταναλώνουμε σαλάτες.
Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.
- ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
Ο Δεληθανάσης Παναγιώτης είναι chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου ‘Ρίζες’ στην Νικήτη Χαλκιδικής. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στην σχόλη του Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει κάνει stage στο βραβευμένο με 1* Michelin Galvin la Chappelle στο Λονδίνο. Δραστηριοποιείτε στον χώρο της γαστρονομίας από το 1999 και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Sani, το Danai beach resort, το Makedonia Palace και το Ekiesαλλά και σαν private chef σε πολυτελείς βίλλες καθώς και με σημαντικά εστιατόρια όπως οΜανδραγόρας, το Garcon brasserie και το Marea. Από το 2014 συνεργάζεται με το CWC PRO όπου διδάσκει την μαγειρική τέχνη και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Aπό τον Μάρτιο του 2022 είναι Executive chef στο Akti Dovil.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Χειμωνιάτικες ρίζες με χαρούπι, τρούφα και αφρό από καμένο βούτυρο
- Παντζάρια με τυρί κυανό, πράσινο μήλο, καπνιστά αμύγδαλα και vτρέσινγκ από φρούτα του δάσους
- Ψητό μαρούλι με καπνιστό χέλι, ντρέσινγκ ταραμά
- Ψητή λαχανίδα με καπνιστό λάδι, φυστίκι Αιγίνης
- Σαλάτα με καρότο, μανταρίνι, φινόκιο και σουμάκ
- Σαλάτα ράμεν με noodles, μοσχαρίσιο ταρτάρ και αποξηραμένο κρόκο
- Σαλάτα με ραντίτσιο, αντίδια, καβούρι και lemongrass
- Σαλάτα με πάπια, πορτοκάλι και hoisin
- Καρότα τουρσί με curryκαι sataysauce
- Κουνουπίδι με χτένια και τρούφα
- Σαλάτα σπανάκι με σουπιά και βινεγκρέτ από το μελάνι της
- Σαλάτα Waldorf με γαρίδες
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803818
1
Π. Δεληθανάσης
No