MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες
Με τον Chef Σταύρο Ψωμόπουλο

H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Σταύρος Ψωμόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 12 καλοκαιρινές σαλάτες με υλικά χαμηλού κόστους με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.

  • Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .

Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.

  • Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.

Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.

  • Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.

Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.

  • Θα αναλύσουμε τα κόστη της κάθε σαλάτας.

Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.

  • Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.

Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.

  • Πως θα φτιάξουμε ένα σωστό dressing.

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Red edvine lettuce βασιλικά σύκα, gorgonzola, καπνιστά κάσιους.
Burrata κίτρινα, κόκκινα ντοματίνια, baby ρόκα, μοτσαρέλα burrata, λάδι βασιλικού.
Summer strawberry σαλάτα mesclun με ανθρακούχες φράουλες, κουκουνάρι, espuma μυζήθρας, dressing δυόσμου.
Colorful baby φύλλα λαχανικών, μάνγκο, πράσινο μήλο, βατόμουρα, χλωροτύρι Σαντορίνης, dressing framboise.
Squid brood γόνος καλαμάρι, αρμυρίκια, κρέμα βερίκοκου, chilli oil dressing.
Shrimps with Quinoa σπανάκι, τζίντζερ, mousse ανθότυρου και μαγιονέζα wasabi.
Fresh Salad βαλεριάνα, ρόκα, σταφύλι, φιλέτο πορτοκάλι, ψητή βανίλια, ανθότυρο και μηλόξυδο.
Summer salad ραπανάκι, ντοματίνια, αλάτι πορτοκαλιού, αυγά από ορτύκι και προσούτο Ευρυτανίας
Mesclun με baby φύλλα λαχανικών, μύρτιλα, καπνιστά αμύγδαλα, φορμαέλα και dressing παλαιωμένου βαλσάμικου.
Watermelon καρπούζι, μαύρα ντοματίνια, αντιβ, παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς.
Crayfish Pineapple καραβίδα, ψητός ανανάς γαλλικό μαρούλι, κρουτόν γραβιέρας με κολοκυθόσπορο, dressing λεβάντας.
Avocado Red Tuna αβοκάντο, φύτρες bamboo, tartare κόκκινου τόνου, κόλιανδρος και dressing από μοσχολέμονο.

Ο Σταύρος Ψωμόπουλος , μετά τις σπουδές του, τα πολλά σεμινάρια, που έκανε και την πολυετή επαγγελματική του εμπειρία, εδώ και χρόνια, ως εισηγητής πια , μεταδίδει τις γνώσεις του για τις τεχνικές μαγειρικής, την οργάνωση και κοστολόγηση μενού a la carte, το food styling κ.α. Εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως το, ​ Petasos resort and spa S.L.H​ , ​ Aqua Blu S.L.H​ , ​ Elounda S.A​ ​ Starwood, Aldemar, Royal Olympic, Boutique hotels και ως Private Chef. Λάτρης της συνεχούς εξέλιξης και της καινοτομίας, με ταυτόχρονο όμως σεβασμό στη γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια ο Chef Σταύρος Ψωμόπουλος, μέσα από τη συνεχή και μεθοδική δουλειά του γνωρίζει πλέον διεθνή αναγνώριση, καθώς έλαβε μέρος τ στον οδηγό “The Best Chef Awards” σε Βαρσοβία και Μιλάνο το 2017 και 2018 αντίστοιχα.
Ο ίδιος μας λέει χαρακτηριστικά : Από κάθε μία συνταγή ξεχωριστά μπορεί ο καθένας να πάρει και να χρησιμοποιήσει μερικά στοιχεία της. Ο συνδυασμός ιδεών και γεύσεων καθώς και της μαγειρικής κουλτούρας των λαών πολλές φορές αποδίδει τα μέγιστα, όσον αφορά στην αποτύπωση μιας μοναδικής γεύσης, μιας καινούργιας εμπειρίας”.



To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής 12 Καλοκαιρινές Σαλάτες >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802551

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Σταύρος Ψωμόπουλος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής CWC PRO MasterClass Hands-on Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Aνατολίτικα Σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam Σε αυτό το σεμινάριο Hands-on για επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής HANDS ON ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής HANDS ON MasterClass ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ένα γλυκό ορόσημο για την πόλη της... Περισσότερα


Σεμινάριο 3 DAYS HANDS ON MASTER CLASS Joakim Prat

HANDS ON MasterClass σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής 100% EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ CWC PRO Pastry Chef Joakim Prat H CWC PRO Pastry Chef Studies για τρίτη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Brunch All About Eggs

Σεμινάριο Μαγειρικής BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος,... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Street Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο 16 συνταγές για το απόλυτο ‘φαγητό του δρόμου’ Το street food... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWCPROMasterclass Με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση ✔ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο Masterclass... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Ιταλική Κουζίνα Pasta Ripiena - Γεμιστά Ζυμαρικά

Ιταλική Κουζίνα Pasta Ripiena - Γεμιστά Ζυμαρικά HANDS ON 100% EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. ... Περισσότερα


Σεμινάριο LEVEL 4 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES 50 ώρες

LEVEL 4 ADVANCED CULINARY TECHNIQUES ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 50 ΩΡΩΝ 100% ΗΑNDS ON ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠAIΔΕΥΣΗ CHEF INSTRUCTOR: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗΣ 20 ΤΕΧΝΙΚΕΣ /... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΔΕΥΤΕΡΑ 5 & ΤΡΙΤΗ 6... Περισσότερα


Σεμινάριο Ιταλική Κουζίνα  Antipasti & Contorni Ορεκτικά

Ιταλική Κουζίνα Antipasti & Contorni Ορεκτικά Demonstration ( Σεμινάριο παρακολούθησης) Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Ιταλική Κουζίνα Primi Piatti – Πρώτα πιάτα

Ιταλική Κουζίνα Primi Piatti – Πρώτα πιάτα Demonstration ( Σεμινάριο παρακολούθησης) Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο O chef... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Vegan Gluten-Free Pastries

100% Vegan & Gluten-Free Pastries Pastry Chef Richard Hawke Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Pastry Chef Richard Hawke σε ένα διήμερο demonstration Masterclass... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide

Βασικές Τεχνικές Sous Vide CWC PRO Masterclass με τον Chef Παναγιώτη Δεληθανάση Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Παναγιώτης Δεληθανάσης... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Ιταλική Κουζίνα Gnocchi - Νioki

Ιταλική Κουζίνα Gnocchi - Νioki HANDS ON 100% EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε αυτό το σεμινάριο... Περισσότερα


Σεμινάριο HANDS ON Ιταλική Κουζίνα Risotti - Ριζότο

Ιταλική Κουζίνα Risotti - Ριζότο HANDS ON 100% EΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε αυτό το... Περισσότερα


Σεμινάριο 2 DAYS MasterClass Molecular Gastronomy

MasterClass Molecular Gastronomy Christophe Lavelle, PhD Μαγειρική τέχνη και επιστήμη Μια διεπιστημονική προσέγγιση για θέματα τροφίμων... Περισσότερα


Σεμινάριο Ιταλική Κουζίνα Secondi Piatti – Δεύτερα πιάτα

Ιταλική Κουζίνα Secondi Piatti – Δεύτερα πιάτα Demonstration ( Σεμινάριο παρακολούθησης) Το σεμινάριο θα γίνει στην Ελληνική Γλώσσα. Σε... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us