Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο
H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 20 χειμωνιάτικες σαλάτες με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες αποκτώντας τις γνώσεις και τις τεχνικές του σεμιναρίου Masterclass θα μπορέσουν να είναι πιο δημιουργικοί και πιο εναλλακτικοί στα μενού τους αλλά και στις δημιουργίες τους .
- Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .
Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.
- Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.
Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.
- Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.
Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.
- Θα αναλύσουμε τα κόστη των συνταγών.
Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.
- Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.
Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.
- Θα δούμε γιατί καταναλώνουμε σαλάτες.
Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.
- ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Σαλάτα μανιταριών με κατσικίσιο τυρί και Dijon dressing .
- Multicolour beetroot salad με ταχίνι dressing.
- Roasted red cabbage salad με πλιγούρι.
- Φρέσκα φυλλώματα σαλάτας με ψητό αχλάδι.
- Ζεστή σαλάτα με κοτόπουλο και μήλο.
- Σαλάτα με άγριο ρύζι και κάσιους.
- Σαλάτα με κεχρί και κολοκύθα αρωματισμένη με δεντρολίβανο.
- Πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες, καπνιστό bacon και ελιά.
- Beans salad με αρωματικά και αγκινάρα.
- Σαλάτα endive μήλο και dressing gorgonzola.
- Carpaccio παντζάρι με κρέμα κατσικίσιου τυριού και πούδρα porcini.
- Thai beef salad.
- Baby potatoes me salciccia fresca και πράσο.
- Σαλάτα kiwi κοτόπουλο και φέτα.
- Σαλάτα orzo με τόνο και αρωματικά.
- Σαλάτα parmantier και celery.
- Kimchi salad με φουντούκι.
- Σολομός gravlax σε σαλάτα με σπαράγγια, αυγό 64° και τρούφα.
- Κους κους κουνουπιδιού με ρόδι.
- Χειμωνιάτικη σαλάτα “croquante”.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728020311
1
Αντώνης Αγγελόπουλος
No