MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο

H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές  συνήθειες των ανθρώπων,  η  φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι  βρίσκουμε  μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται  να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή  προσέγγιση  για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε  ευφάνταστες σαλάτες  που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο  Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef  Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει  20 χειμωνιάτικες σαλάτες με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες αποκτώντας τις γνώσεις και τις τεχνικές του σεμιναρίου Masterclass θα μπορέσουν να είναι πιο δημιουργικοί και πιο εναλλακτικοί στα μενού τους αλλά και στις δημιουργίες τους .

  • Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .

Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές  θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.

  • Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.

Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα,    πως επιτυγχάνεται το UMAMI.

  • Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.

Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα  προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.

  • Θα αναλύσουμε τα κόστη των συνταγών.

Με ποιόν τρόπο κάνουμε το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.

  • Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.

Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.

  • Θα δούμε γιατί καταναλώνουμε σαλάτες.

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.

  • ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Σαλάτα μανιταριών με κατσικίσιο τυρί και Dijon dressing .
  • Multicolour beetroot salad με ταχίνι dressing.
  • Roasted red cabbage salad  με πλιγούρι.
  • Φρέσκα φυλλώματα σαλάτας με ψητό αχλάδι.
  • Ζεστή σαλάτα με κοτόπουλο και μήλο.
  • Σαλάτα με άγριο ρύζι και κάσιους.
  • Σαλάτα με κεχρί και κολοκύθα αρωματισμένη με δεντρολίβανο.
  • Πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες, καπνιστό bacon και ελιά.
  • Beans salad με αρωματικά και αγκινάρα.
  • Σαλάτα  endive  μήλο και dressing gorgonzola.
  • Carpaccio παντζάρι με κρέμα κατσικίσιου τυριού και πούδρα porcini.
  • Thai beef salad.
  • Baby potatoes me salciccia fresca και πράσο.
  • Σαλάτα kiwi κοτόπουλο και φέτα.
  • Σαλάτα orzo με τόνο και αρωματικά.
  • Σαλάτα parmantier και celery.
  • Kimchi salad με φουντούκι.
  • Σολομός gravlax σε σαλάτα με σπαράγγια, αυγό 64° και τρούφα.
  • Κους κους κουνουπιδιού με ρόδι.
  • Χειμωνιάτικη σαλάτα “croquante”.


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728019589

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αντώνης Αγγελόπουλος

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us