Art of Plating 3 H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWCPRO Masterclass Με τον Chef Άγγελο Ριμάδη ✔ Νέο σεμινάριο. Νέες Τεχνικές Στο Masterclass... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο
Tα τελευταία χρόνια τα bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της γαστρονομίας σε ύφος street food αλλά και fine dining ακόμα.
Τα μικρά αυτά ψωμάκια ατμού με τη ασύγκριτη υφή τους γεμίζονται με διαφορετικές γεμίσεις ανάλογα την περίπτωση και τα βλέπουμε ακόμα και σαν επιδόρπιο.
Τα bao buns έχουν ρίζες από Ασία και το 2013 ο Chef Βασίλης Σπόρος ήταν από τους πρώτους που έφεραν το φαινόμενο bao στην Ελλάδα με χειροποίητα ψωμάκια σε street food festival.
Στο σεμινάριο masterclass της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος θα εντρυφήσει στη ζύμη των πολυσυζητημένων bao και θα μοιραστεί τα μυστικά και τεχνικές για το τέλειο αποτέλεσμα.
Οι σπουδαστές και επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν το άκρως ενδιαφέρων σεμινάριο θα δούν τα πάντα για τα Bao μέσα από 15 συνταγές.
Θα ετοιμάσουμε διαφορετικές ζύμες, με διαφορετικά άλευρα και θα συγκρίνουμε τις διαφορές.
Θα δούμε συνταγές με:
- Bao Buns φωλιά, ποια ζύμη χρησιμοποιούμε και πως τα δημιουργούμε.
- Γεμιστά Baozi , με ποιον τρόπο τα γεμίζουμε και τι θα πρέπει να προσέχουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.
- Charcoal Bao Buns (με ενεργό άνθρακα) ποια είναι η επίδραση του άνθρακα στη ζύμη και πως θα ρυθμίσουμε τις αναλογίες.
- Συνταγές για brunch. Θα μάθουμε ποια υλικά χρησιμοποιούμε και πως τα παρουσιάζουμε.
- Bao ψωμάκι για burger. Πως μπορούμε να φτιάξουμε ψωμάκι για burger style bao
- Vegetarian bao.
- Deep-fried. Θα τηγανίσουμε την ζύμη bao σε λάδι για να δούμε πως αντιδρά τι θα χρειαστεί να προσέξουμε και πως θα τα σερβίρουμε.
- Pan-fried. Κάνουμε bao buns στο τηγάνι για διάφορες χρήσεις.
- Επιλογές για μενού fine dining. Θα μάθουμε πως ένα απλό υλικό μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα μενού fine dining.
- Επιδόρπιο. Μαθαίνουμε και παίρνουμε ιδέες για γεμίσεις και συνταγές για bao buns σαν επιδόρπιο.
Συνταγές:
- Ζύμη για bao buns με snow flour
To ιδανικό αλεύρι που τους δίνει αυτό το κατάλευκο χρώμα
- Ζύμη για bao buns με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Μία εύκολη εναλλακτική με ιδανικό αποτέλεσμα
- Charcoal Buns
Τα εντυπωσιακά κατάμαυρα bao buns με τη χρήση ενεργού άνθρακα
- Char Siu Buns (Baozi)
Γεμιστά με ξεψαχνισμένο χοιρινό, χαρακτηριστική συνταγή για κινέζικο ΒΒQ
- Pork Buns
H διάσημη συνταγή του David Chang που έκανε τα Bao Buns διάσημα σε όλο τον πλανήτη.
- Double Cheeseburger Bao Bun
Η γνωστή συνταγή για διπλό Cheeseburger από τη Νέα Υόρκη με λεπτά μπιφτεκάκια περασμένα από πρέσα σε αφράτο bao bun.
- Eggs Benedict Bao Bun
H πιο βασική συνταγή για Brunch, όπου τη θέση του English Muffin παίρνει ένα ψωμάκι ατμού.
- Crispy Tofu Banh Mi - Μία εναλλακτική vegatarian εκδοχή για Banh Mi με τραγανό tofu.
- Hawaiin Spam Musubi
To απόλυτο Χαβανέζικο σνακ, στην δική μας εκδοχή με spam γλασέ με tonkatsu sauce και bao bun τυλιγμένο με φύκι
- Deep Fried Chili Con Carne Baozi
Γεμιστά ψωμάκια ατμού με chili con carne και cheddar, τηγανητά, συνοδεία guacamole
- Bao and Lox
Μια fine dining εκτέλεση της συνταγής για Bagel N Lox, με ψωμάκι ατμού, sashimi σολομού, αφρό τυριού και confit εσαλότ
- Pork and Shrimp pan-fried Baozi
Γεμιστά ψωμάκια ατμού με χοιρινό και γαρίδες, που τα τελειώνουμε σωτέ στο τηγάνι και τα σερβίρουμε με plum sauce
- Crispy Peking Duck Bao
Μία εναλλακτική συνταγή για Πάπια Πεκίνου όπου τη θέση της κρέπας παίρνουν τα ψωμάκια ατμού
- Banoffee Baozi
Ψωμάκι ατμού γεμιστό με dulce de leche, butter crumble και μπανάνες
- P - Anko Bao Buns
Ψωμάκαι ατμού γεμιστά με γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού, deep fried με panko και σιρόπι yuzu
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Είναι Chef patron του PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, και τα τελευταία 7 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Aνακάλυψε το αυθεντικό barbeque στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772803826
1
Βασίλης Σπόρος
No