Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food
CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο
Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά και μια τεράστια βιομηχανία που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως, καθώς όλες οι χώρες έχουν το δικό τους, ενώ συνεχίζει να δελεάζει τους περαστικούς στους δρόμους μικρών και μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο.
Στο CWC PRO MasterClass Street Food, o chef Βασίλης Σπόρος του MAMA ROUX και συνιδιοκτήτης του PO BOYS που αναγνωρίζετε ως πρωτοπόρος στην κατηγορία αυτή, θα μας μοιραστεί τα μυστικά του για να δημιουργούμε νόστιμες και ελκυστικές προτάσεις για μενού επιχειρήσεων εστίασης και όχι μόνο.
STREET FOOD ( οι πιο διάσημες συνταγές street food στον κόσμο )
Banh Xeo (Βιετνάμ)
Τραγανές Βιετναμέζικες αλμυρές κρέπες, το πιο διάσημο Street Food στο Vietnam
- με γαρίδες και μυρωδικά
- με ψητό χοιρομέρι και φύτρες φασολιού
Curry Laska (Μαλαισία)
Κατευθείαν από τη Μαλαισία, η πλούσια και αρωματική σούπα με noodles, ζωμό από γάλα καρύδας και rempah(μίγμα μπαχαρικών), με αβγά και κοτόπουλο.
(Mexico)
Tacos με κοτόπουλο chipotle
Tostadas με guacamole και πολύχρωμη pico de gallo
Tamales με χοιρινό mole και salsa verde (Mexico)
Μαθαίνουμε πως να φτιάχουμε masa από αλεύρι και φτιάχνουμε τα δικά μας tacos, tostadas, αλλά και tamales, σιγοψημένα στον ατμό τυλιγμένα σε φύλλα καλαμποκιού
(Κίνα)
Bao με καπνιστή πανσέτα και hoisin sauce
Baozi με γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια
Μαθαίνουμε τη ζύμη για να φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους ψωμάκια Bao μέχρι τα γεμιστά baozi με αμέτρητες εφαρμογές και γεμίσεις.
Pisang Goreng (Ινδονησία)
Οι τραγανές και πολύ νόστιμες τηγανητές μπανάνες με αυτό το πολύ ιδιαίτερο κουρκούτι και διάφορες επικαλύψεις είναι το απόλυτο επιδόρπιο.
Arancini (Ιταλία)
Με μανιτάρια porcini, provolone, μυρωδικά και panko
Οι χρυσαφένιες τηγανητές φούσκες σε διάφορα σχήματα και με διάφορες γεμίσεις, με κοινό χαρακτηριστικό το ρύζι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα Street Food στην Ιταλία με χταπόδι και μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο street food που θα μπορούσε εύκολα να ταιριάξει με την ελληνική κουλτούρα.
Yakitory Negima / Tsukune (Ιαπωνία)
Kushikatsu Kοτόπουλο / Bacon / Αβγά Ορτυκιού / Σπαράγγια / Κρεμμύδι
Ή αλλιώς όλα σε σουβλάκι. Θα δούμε 2 παραλλαγές σε yakitory, με μπούτι, αλλά και κεφτεδάκια κοτόπουλου με τo αντίστοιχο tare που τα συνοδεύει και το ψήσιμο απευθείας στα κάρβουνα. Θα δούμε και τηγανητή εκδοχή Kushikatsu σε διάφορες παραλλαγές, όπου καλύπτουμε υλικά με panko και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Pho Bo VS Ramen Bowl (Βιετνάμ) VS (Ιαπωνία)
Οι δύο πιο διάσημες σούπες με noodles έρχονται αντιμέτωπες. Μαθαίνουμε πως κάθε κουλτούρα 'χτίζει' το ζωμό της, τις γαρνιτούρες που χρησιμοποιούν και το είδος των noodles.
Οι δύο συνταγές
- Ramen noodles με ζωμό από κοτόπουλο και tare από καπνιστό bacon, τραγανό pork belly, μανιτάρια shiitake και μελάτο αβγό.
- Noodles ρυζιού με ζωμό από μοσχαρίσια ουρά, μοσχαρίσιο φιλέτο, φύτρες φασολιού και φρέσκο βασιλικό.
Lumpia (Philippines)
Τα εναλλακτικά φιλιπινέζικα spring rolls είναι πολύ ξεχωριστά και βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ο συνδυασμός με σάλτσες και γαρνιτούρες εκτός από τις πολύ ιδιαίτερες γεμίσεις.
Kimbap (Νότιος Κορέα)
Η διάσημη εκδοχή για sushi από τη Νότιο Κορέα περιλαμβανει, καβούρι, ζαμπόν, λαχανικά πίκλες και αβγό όλα τυλιγμένα μαζί με ρύζι σε ένα διαφορετικό roll απ’οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά εξίσου νόστιμο και εντυπωσιακό.
CV ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΟΡΟΣ/PITMASTER
Ο Βασίλης άφησε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στα οικονομικά το 2004 για να ακολουθήσει το πραγματικό του πάθος, τη μαγειρική. Πειραματίστηκε στις κουζίνες διαφόρων εστιατορίων μέχρι που ανακάλυψε ότι η καρδιά του χτυπάει στις κουζίνες όλου του κόσμου. Τα τελευταία 8 χρόνια, είναι μέλος της οικογένειας του Mama Roux και του πασίγνωστου Brunch του, ενώ σε κάθε πιάτο του εκφράζει τις αναμνήσεις και τις γεύσεις από τα ταξίδια του. Παράλληλα, θεωρείται Street-Food guru καθώς έχει μαγειρέψει για τουλάχιστον 30 street food parties στο κέντρο της Αθήνας.
Aνακάλυψε το αυθεντικό barbecue στην Αμερική και από τότε, έβαλε σκοπό να μυήσει τους Αθηναίους στο αληθινό Low & Slow BBQ και στο μαγείρεμα αποκλειστικά με ξύλα και κάρβουνα. Ξεκίνησε τους πειραματισμούς με ένα αυτοσχέδιο smoker και παράλληλα σχεδίασε το γνωστό πλέον custom offset smoker. Υποδέχεται τους Αθηναίους, στο PO'BOYS BBQ, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας καθημερινά ενώ μεταφέρει το smoker του σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Είναι συνεργάτης της Cooking Worshop από το 2018, ενώ παράλληλα διδάσκει μαγειρική τέχνη σε επίδοξους νέους μάγειρες
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772807213
1
Βασίλης Σπόρος
No