Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY Ηands On
100% ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΟ CHEF ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΟΡΟ
5 ΗΜΕΡΕΣ / 40 ΩΡΕΣ
Σε αυτό το Πενθήμερο εργαστηριακό σεμινάριο των 40 ωρών Hands On Burger Academy ο chef Βασίλης Σπόρος θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά από τα χρόνια εμπειρίας του μέσα από 40 συνταγές και υποσυνταγές, που θα μαγειρέψουν και θα δοκιμάσουν όλοι οι συμμετέχοντες μία προς μία μαζί του.
Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία που θα τους φέρει πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, ενώ ταυτόχρονα θα λάβουν ένα ολοκληρωμένο συνταγολόγιο που θα τους δώσει προβάδισμα στην πιο ταχύτερη αναπτυσσόμενη τάση της εστίασης των τελευταίων ετών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε :
- Ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση, αλλά και έλεγχο του προϊόντος τους.
- Σε επαγγελματίες μάγειρες που θέλουν να εμβαθύνουν την γνώση τους, αλλά και να αποκτήσουν επιπλέον πρακτική εμπειρία υπό την καθοδήγηση του έμπειρου chef βήμα προς βήμα συνοδευόμενη από γευστική δοκιμή.
- Σε μελλοντικούς επαγγελματίες που θέλουν να επενδύσουν σε εστιατόριο με ειδίκευση στα Burger, αφού με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο συνταγολόγιο που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες τους.
- Σε ερασιτέχνες ή μαθητές μάγειρες, που θα τους δώσει την απόλυτη εξειδίκευση σε μικρό χρονικό διάστημα για να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, όπου τα καταστήματα με ειδίκευση στα Burger είναι πλέον αναπτυσσόμενα και δημοφιλή.
Μέσα σε 5 μέρες μαθαίνουμε τα πάντα για το πιο διάσημο sandwich του κόσμου.
- 40 Συνταγές
- Kοπές κρεάτων,
- Aλεσμα κιμά,
- Συνοδευτικά, Ψωμάκια,
- Dressings,
- Toppings,
- Eναλλακτικά burgers
O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, την έρευνα αλλά και την δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζει σε ότι έχει να κάνει με το αγαπημένο μας burger.
Τα τελευταία χρόνια, οι πολυεθνικοί συνδυασμοί του στο εστιατόριο Mama Roux (Ramen Burger), αλλά και οι μίξεις στο αυθεντικό barbecue στο εστιατόριο του Po’Boys (Tipsy Texan) έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς της εποχής μας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Μέρα 1η - Dressings, Toppings, Συνοδευτικά, Πατάτες
- Εισαγωγή στην ιστορία του Burger, θεωρία και λογική
- Η τέλεια τηγανητή πατάτα, μέθοδος και θερμοκρασίες
- Χειροποίητες πίκλες, γρήγορες και τραγανές
- Dressings με βάση τη μαγιονέζα, μίξεις και συνδυασμοί που λειτουργούν
- Dressings με βάση την ketchup
- Dressings με βάση γνωστές ασιατικές σάλτσες
- Toppings προετοιμασία και συνδυασμοί που ταιριάζουν (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, λαχανικά)
- Η σωστή τεχνική για καραμελωμένα κρεμμύδια
- Συνοδευτικά (Coleslaw, Πατατοσαλάτα, Home Fries, Γλυκοπατάτες (ψητές/ τηγανητές) Casserole Λαχανικών)
- Χειροποίητη σάλτσα λιωμένων τυριών, η απόλυτη επιλογή να συνοδεύετε τις τηγανητές πατάτες
Μέρα 2η - Κρεοπωλείο - Barbecue
- Επιλογή και ταξινόμηση διαφορετικών κοπών μοσχαρίσιου κρέατος βάση γευστικών χαρακτηριστικών
- Επεξεργασία και συνδυασμός των κοπών και τεχνική για σωστό άλεσμα στη μηχανή του κιμά
- Επιλογή κοπών για μονοποικιλιακό μίγμα ή blend από διάφορα κομμάτια
- Προετοιμασία, εισαγωγή και τεχνικές στο barbecue για σιγοκαπνιστό brisket και pulled pork
- Προετοιμασία και μαρινάρισμα κοτόπουλου για grill και Fried Chicken
Μέρα 3η - Buns - Ζύμες - Vegan Burger
Σωστή προετοιμασία για τη ζύμη, διόγκωση, πλάσιμο και ψήσιμο. Σκεύη, εργαλεία και τεχνικές για το διάσημο Bun από Ramen Noodles και Bun από Sticky Rice.
- Ζύμη για βουτυράτο Brioche Bun
- Ζύμη για κλασικό Αμερικάνικο Burger Bun
- Ζύμη ατμού για Bao - Burger Bun
- Bun από Ramen Noodles
- Bun από Sticky Rice
- Προετοιμασία για το Vegan Burger
Μέρα 4η - Classic Burgers - Grilling
Επιλέγουμε πως θα ψήσουμε το Burger (κάρβουνο, σχάρα, πλατό), μαθαίνουμε το σψστό καρύκευμα, χρόνους και διάρκεια, plus τα μυστικά επιτυχίας πίσω από τα πιο επιτυχημένα Burger στον κόσμο
Τα burger μας
- Classic American Ηamburger/ Cheeseburger - Ο βασιλιάς των burger με απλά υλικά
- Black Label Burger. To burger που ανέδειξε πάλι γαστρονομικά αυτή την κατηγορία, από πέντε διαφορετικές κοπές βοδινού και μόνο καραμελωμένα κρεμμύδια να το συνοδεύουν.
- Juicy Lucy. Συνώνυμο με το γεμιστό burger με τυρί, από το 1954 έχει πλέον γίνει ένα κλασικό burger που φιγουράρει σε πολλά σπουδαία μενού.
- White Castle Burger - η αλυσίδα που πολύ επιτυχημένα έφερε την ανάκαμψη του Burger μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
- In N Out Burger - Τα μυστικά πίσω από το αγαπημένο burger του Anthony Bourdain
- Grilled Cheeseburger Wrap. Ένα τελείως διαφορετικό burger που ενώνει 2 διαφορετικές κουλτούρες. Ένα κλασικό grilled cheeseburger τυλιγμένο σε τορτίγια από αλεύρι.
- Ramen Burger - με bun από ramen noodles, αβγό και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα φασόλια.
- The Luther (Donut) Burger- Τί γίνεται όταν donut παίρνει τη θέση ενός κλασικού burger bun? Δημιουργείται το Luther burger που αν μετράει 10 χρόνια δημιουργίας, έχει ήδη καταφέρει να γίνει κλασικό.
Μερα 5η - Alternative Burgers
plus στο τελευταίο session, o κάθε συμμετέχων θα δημιουργήσει το δικό του ξεχωριστό Burger σε συνδυασμό τεχνικών και υλικών από τις προηγούμενες μέρες.
- Crispy Peking Duck Burger - H πάπια πεκίνου σε αφράτο ψωμάκι burger ατμού Βαο, με hoisin sauce και τραγανές πίκλες
- Pulled Pork Burger. Σιγοκαπνιστή χοιρινή σπάλα με ξύλα και κάρβουνα
- Brisket Burger. O βασιλιάς του BBQ παρουσιάζεται σε burger με μια δική μας bbq sauce και κλέβει τις εντυπώσεις από οποιόδηποτε burger με βοδινό κιμά
- Τhe Tipsy Texan - O Tεξανός που παραπατάει δηλαδή, πρωταγωνιστεί σε όλα τα μενού των νοτιοαμερικάνικων bbq joints, συνδυάζει brisket, pulled pork και σιγοκαπνιστό λουκάνικο
- Buttermilk Fried Chicken Burger. Με πανάρισμα 11 μπαχαρικών, ξινόγαλο και αβγό το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο.
- Vegan Burger. Συνδυάζοντας πρωτείνη σόγιας δημιούργουμε ένα μοναδικό burger που σε υφή και όψη μοίαζει με κανονικό, αλλά δεν έχει ίχνος ζωικού προιόντος
- Sticky Rice Salmon Burger. Πως μπορούμε με sticky rice να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό ‘bun’ και να το συνδυάσουμε με ένα αφράτο patty από σολομό.
.ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
- Βεβαίωση παρακολούθησης ΚΔΒΜ1 CWC PRO PROFESSIΟNAL CULINARY STUDIES
- Έντυπο Manual με τις συνταγές
- Μπλούζα με λογότυπο CWC PRO
- Lunch Break/Coffee station bar
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772808619
1
Βασίλης Σπόρος
No