Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining

Fine comfort & Fine dining
CWC PRO MasterClass Παναγιώτης Γιακαλής
Τα τελευταία χρόνια συναντάμε καθημερινά στα εστιατόρια τον όρο comfort food!
Ο όρος αυτός έχει να κάνει με το φαγητό και συγκεκριμένα με τις γεύσεις και τα συναισθήματα από στιγμές της ζωής μας που όλοι μας έχουμε στη γευστική μας μνήμη κρατημένες.
Comfort food λοιπόν είναι το φαγητό που έχει παρασκευαστεί με ένα παραδοσιακό τρόπο και έχει συνήθως μια "νοσταλγική" ή συναισθηματική επίδραση, σε αυτόν που το καταναλώνει.
Όταν όμως αυτό το φαγητό περιλαμβάνει πρωτοπόρες τεχνικές, βελούδινες υφές και σύγχρονη εικόνα που διαφοροποιούν το αποτέλεσμα αλλά κρατούν την ίδια γεύση τότε πλέον μιλάμε για fine comfort food.
Στο ίδια φιλοσοφία είναι και το fine dining οπού ο πελάτης μας απολαμβάνει τη σύγχρονη μαγειρική με περίτεχνα στησίματα, σύγχρονες τεχνικές και ολόφρεσκα υλικά της αγοράς, με κύριο χαρακτηριστικό τη νοστιμιά.
Ό Chef Παναγιώτης Γιακαλής θα μοιραστεί τις γνώσεις του, με τους συμμετέχοντες του Μasterclass της CWC PRO , σε αυτά τα δυο είδη φαγητού, θα αναλύσει τις έννοιες του fine comfort και του fine dining .
Όπως επίσης θα μεταφέρει σε επαγγελματίες και σπουδαστές τις απαραίτητες δεξιότητες, γνώσεις, τεχνικές αλλά και συνταγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα fine comfort menu ή ένα fine dining menu.
Ο Γιακαλής Παναγιώτης είναι o executive chef του ξενοδοχείου ‘ The Margi’ και των εστιατορίων ‘Patio’ και ‘Malabar’ που βρίσκονται μέσα σε αυτό, αλλά και του ‘Krabo’ που βρίσκεται και επίσης στην περιοχή της Bουλιαγμένης.
Είχε την τύχη από την αρχή της σταδιοδρομίας του να εργαστεί για πολλά χρόνια στο καλύτερο τότε εστιατόριο της Ελλάδας «σπονδή» και να συνεργαστεί με μεγάλους chef όπως ο Arnaud Bignon και ο Jerome Serres .
H αγάπη του βρίσκεται στην καλή πρώτη ύλη και στα εποχιακά υλικά.
Αρέσκεται στο να μαγειρεύει με πάθος από μικρό παιδί και να βασίζει τα πιάτα του στην νοστιμιά.
Συνταγες:
Fine comfort
- Gnocchi με κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα εποχής.
- Cryispy ρύζι λεμονιού με χταπόδι ψητό και μαγιονέζα από καπνιστή πάπρικα.
Fine dining
- Γλώσσα πάνω σε φρικασέ θαλασσινών, γλασσαρισμένη με σάλτσα από εσπεριδοειδή,
- Αρνάκι με ψητή μελιτζάνα αρωματισμένη με τζίντζερ και σαλάτα μυρωδικών.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772809052
1
Παναγιώτης Γιακαλής
No