Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο μαγειρικής Master class Αιγαιοπελαγίτικη δημιουργική κουζίνα

Σε αυτό το Master class για επαγγελματίες ο διάσημος chef Χριστόφορος Πέσκιας θα μας παρουσιάσει μια σειρά από δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από τις Αιγαιοπελαγίτικες κουζίνες χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.
Με τον δικό του τρόπο θα μας προτείνει εξαιρετικές προτάσεις και εμπνεύσεις για την δημιουργία μενού με υψηλές τεχνικές και ευφάνταστες παρουσιάσεις .
Συνταγές που θα εκτελεστούν
- WRAPS ME ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
- ΚΑΡΠΟΥΖΙ
- ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
- ΟΥΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ
- ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ
- ΚΕΜΠΑΠ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
- ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΚΟΡΑ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΞΥΔΙΟΥ
- ΤΟ ΣΚΥΛΛΙ (Ψάρι) ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ (CYCLADIC HOT DOG)
- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ
BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, μαζί όμως με τη φοιτητική ζωή, ανακάλυψε και το πάθος του για τη μαγειρική.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, ήρθε στην Ελλάδα και εργάστηκε για τρία χρόνια ως chef στο εστιατόριο Dash, στην Κηφισιά.
Το 1992, επέστρεψε στην Αμερική για να μαθητεύσει δίπλα στους chef Charlie Trotter και Jackie Pluton, στο Σικάγο, εξερευνώντας τον κόσμο των υλικών και των τεχνικών της υψηλής γαστρονομίας.
Από το 1997 έως το 2002 έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις κουζίνες των εστιατορίων Puerto Colina, Rock n’ Roll και Balthazar, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του δίπλα στους Ferran Adria, Mark Menaux και ]oel Robuchon.
Το 2003 ανέλαβε το εστιατόριο 48, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το γρήγορα στην top-100 λίστα του περιοδικού ‘Restaurant Magazine’, μαζί με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Τον Φεβρουάριο του 2010 άνοιξε το πρώτο Πbox, στην Κηφισιά, ενώ μόλις εγκαινιάστηκε και δεύτερο Πbox, στο ξενοδοχείο Periscope, στο Κολωνάκι.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται επίσης σε εβδομαδιαία βάση με το περιοδικό Γαστρονόμος, της εφημερίδας Καθημερινή. Το Πbox Cookery είναι η νέα ιδέα του concept Πbox.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμινάριου Master Class Αιγαιοπελαγίτικη δημιουργική κουζίνα με τον Chef Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772806122
1
Χριστόφορος Πέσκιας
No