MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη

 

Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος Πέσκιας τον χαρακτηρίζει  ως «εξαιρετικό και νόστιμο chef» στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με την CWC PRO σε ένα σεμινάριο LEVEL HIGH END GOURMET θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες επαγγελματίες την αριστοτεχνία που τον διακρίνει και που δίκαια τον κατατάσσει στην κατηγορία των κορυφαίων Ελλήνων chef

 

Ο Chef Γκίκας Ξενάκης έχει τελειώσει σχολή μαγειρικής στης Ελλάδα και έχει κάνει κάποιες μετεκπαιδεύσεις πάνω σε διεθνείς κουζίνες. H δημιουργικότητα του αντλείται από βιωματικές ελληνικές γεύσεις και χαρακτηρίζεται από αρμονία, μέτρο, πολύ καλή γνώση των υλικών και κομψότητα.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μια σειρά γνωστών εστιατορίων, μεταξύ των οποίων το Φιλόξενο Σπίτι, τους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και το Boschetto όπου έμεινε για 6 ολόκληρα χρόνια. Τη Σπονδή, για ενάμιση χρόνο, με τον Αrnaud Bignon επικεφαλής στην κρύα κουζίνα, ενώ τη δική του εκδοχή ερμηνείας της ελληνικής κουζίνας έδειξε για πρώτη φορά το 2010 στο εστιατόριο Breeze. Τα τελευταία  χρόνια βρίσκεται σταθερά στο Aleria, το τελευταίο επαγγελματικό του σπίτι.

Ένιωσε πως πραγματικά είναι το επάγγελμα που του ταιριάζει και θέλει να αφοσιωθεί στην πρώτη του πρακτική στo St. Nicolas Bay στην Κρήτη, όπου πέρασε από διάφορα πόστα και αφιέρωσε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

Έχει επηρεαστεί όσον αναφορά τη μαγειρική του με τις μαγειρικές τους δεξιότητες αλλά και το ήθος τους από τον Δημήτρη Καραγιάννη καθώς και τον Arnaud Bignon ενώ μάγειρες απο το εξωτερικό που παρακολουθεί και θαυμάζει είναι ο Thomas Keller, ο Brett Graham από το Ledburry και ο Heston Blumenthal.

Πηγή έμπνευσής του τα ταξίδια σε Ελλάδα και ανα τον κόσμο γνωρίζοντας τις γαστρονομικές ιδιομορφίες του κάθε τόπου, τα εστιατόρια που επισκέπτεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, η μελέτη στις κλασσικές κουζίνες του παρελθόντος, η συλλογή που κατέχει από βιβλία μαγειρικής, χωρίς να παραβλέπει και τις πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε πλέον από το διαδίκτυο.

Συνταγές

Ημίπαστος κολιός

Dashi  ντομάτας/ ταπιόκα αρωματισμένη με καπνιστή ρέγκα/ αχινός

Τεχνική φιλεταρίσματος/ παστώματος με αλάτι και βότανα/ εναλλακτικό dashi

 

Κεφτεδάκια Ω3 tartare

Κρούστα καβουρμά/ γιαούρτι-wasabi/ αφρός δυόσμου

Γεύση της μνήμης/ κεφτεδάκια illusion , δείχνουν σαν τηγανιτοί κεφτέδες αλλά στην ουσία είναι  ωμοί

 

Αυγό στους 63°

Ψητές  γαρίδες/ άγρια μανιτάρια/ σάλτσα μαγιάς

Ψήσιμο αυγού σε ρόνερ/ εναλλακτική σάλτσα

 

Χριστόψαρο στους 48°

Κρέμα κολοκύθας / ψητό μαρούλι/ σάλτσα ταραμά-τρούφα/ αφρός λεμονοθύμαρο

Φιλετάρισμα ψαριού/ τεχνική δεσίματος σάλτσας μόνο με ελαιόλαδο και πάντρεμα τρούφας με ταραμά/ τεχνική ζεστού αφρού

 

Πιτσούνι

Πουρέ μανιταριών / crumble ελληνικού καφέ/ σάλτσα κόκκινο λάχανο με ιβίσκο

Φιλετάρισμα περιστεριού, ψήσιμο του στήθους on the bone sous vide, ψήσιμο των μπουτιών με την τεχνική του confit/ εναλλακτική σάλτσα με λάχανο

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772804870

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γκίκας Ξενάκης


Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Kουζίνα Νikkei δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση

. CWC PRO MasterClass η Kουζίνα Νikkei δια χειρός Δημήτρη Κατριβέση   Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του chef Δημήτρη Κατριβέση με την CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Ταχύρυθμο Πρόγραμμα... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY

BURGER ACADEMY Τα πάντα για το πιο διάσημο sandwich του κόσμου από το chef Βασίλη Σπόρο Οι επαγγελματίες και σπουδαστές θα έχουν την... Περισσότερα


Σεμινάριο NEW YORK BRUNCH

NEW YORK BRUNCH O chef Βασίλης Σπόρος είναι ένας από τους πρωτοπόρους που έφεραν την μόδα των Brunch στην πόλη της Αθήνας έχοντας τη θέση... Περισσότερα


Σεμινάριο Art of Plating Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων

Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων Art of Plating δια χειρός Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO MasterClass αυτό ο chef του Afficionados ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

-Φτιάχνετε πίτσα στο κατάστημα σας αλλά θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο της; Έχετε την εμπειρία αλλά σας λείπουν οι... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη μέσα από δημιουργικές τεχνικές και νέες τάσεις

CWC PRO MasterClass Αλέξανδρος Τσιοτίνης Ελληνική Κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη μέσα από δημιουργικές τεχνικές και νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide

Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide Οι Τεχνικές Μαγειρικής σε κενό αέρος Sous Vide είναι μια παλιά τεχνική μαγειρέματος και... Περισσότερα


Σεμινάριο Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές

CWC PRO MasterClass Θόδωρος  Παπανικολάου “Αναδημιουργώντας τις κλασσικές Ελληνικές συνταγές μέσα από σύγχρονες τεχνικές” Στο CWC... Περισσότερα


Σεμινάριο Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine

CWC PRO MasterClass Μost Wanted Four Hands - Fusion Cuisine Χριστόφορος Πέσκιας & Χρόνης Δαμαλάς Στο  “Μost Wanted Four Hands -Fusion Cuisine” Masterclass της CWC PRO οι... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΦΑΓΗΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ηλίας Μαμαλάκης, Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα... Περισσότερα


Σεμινάριο Γαλλική δημιουργική κουζίνα  δια χειρός Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO MasterClass Γαλλική δημιουργική κουζίνα δια χειρός Αλέξανδρου Κοσκινά Στο Masterclass αυτό ο Chef Αλέξανδρος Κοσκινάς θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας

CWC PRO MasterClass ¨Βασικές αρχές Μοριακής Γαστρονομίας Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος Στο σεμινάριο αυτό ο Chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελληνικών ποικιλιών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Διοργάνωσης Γευσιγνωσιών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου από Ελληνικές Ποικιλίες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει την... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια