MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη

 

Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος Πέσκιας τον χαρακτηρίζει  ως «εξαιρετικό και νόστιμο chef» στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με την CWC PRO σε ένα σεμινάριο LEVEL HIGH END GOURMET θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες επαγγελματίες την αριστοτεχνία που τον διακρίνει και που δίκαια τον κατατάσσει στην κατηγορία των κορυφαίων Ελλήνων chef

 

Ο Chef Γκίκας Ξενάκης έχει τελειώσει σχολή μαγειρικής στης Ελλάδα και έχει κάνει κάποιες μετεκπαιδεύσεις πάνω σε διεθνείς κουζίνες. H δημιουργικότητα του αντλείται από βιωματικές ελληνικές γεύσεις και χαρακτηρίζεται από αρμονία, μέτρο, πολύ καλή γνώση των υλικών και κομψότητα.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μια σειρά γνωστών εστιατορίων, μεταξύ των οποίων το Φιλόξενο Σπίτι, τους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και το Boschetto όπου έμεινε για 6 ολόκληρα χρόνια. Τη Σπονδή, για ενάμιση χρόνο, με τον Αrnaud Bignon επικεφαλής στην κρύα κουζίνα, ενώ τη δική του εκδοχή ερμηνείας της ελληνικής κουζίνας έδειξε για πρώτη φορά το 2010 στο εστιατόριο Breeze. Τα τελευταία  χρόνια βρίσκεται σταθερά στο Aleria, το τελευταίο επαγγελματικό του σπίτι.

Ένιωσε πως πραγματικά είναι το επάγγελμα που του ταιριάζει και θέλει να αφοσιωθεί στην πρώτη του πρακτική στo St. Nicolas Bay στην Κρήτη, όπου πέρασε από διάφορα πόστα και αφιέρωσε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

Έχει επηρεαστεί όσον αναφορά τη μαγειρική του με τις μαγειρικές τους δεξιότητες αλλά και το ήθος τους από τον Δημήτρη Καραγιάννη καθώς και τον Arnaud Bignon ενώ μάγειρες απο το εξωτερικό που παρακολουθεί και θαυμάζει είναι ο Thomas Keller, ο Brett Graham από το Ledburry και ο Heston Blumenthal.

Πηγή έμπνευσής του τα ταξίδια σε Ελλάδα και ανα τον κόσμο γνωρίζοντας τις γαστρονομικές ιδιομορφίες του κάθε τόπου, τα εστιατόρια που επισκέπτεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, η μελέτη στις κλασσικές κουζίνες του παρελθόντος, η συλλογή που κατέχει από βιβλία μαγειρικής, χωρίς να παραβλέπει και τις πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε πλέον από το διαδίκτυο.

Συνταγές

Ημίπαστος κολιός

Dashi  ντομάτας/ ταπιόκα αρωματισμένη με καπνιστή ρέγκα/ αχινός

Τεχνική φιλεταρίσματος/ παστώματος με αλάτι και βότανα/ εναλλακτικό dashi

 

Κεφτεδάκια Ω3 tartare

Κρούστα καβουρμά/ γιαούρτι-wasabi/ αφρός δυόσμου

Γεύση της μνήμης/ κεφτεδάκια illusion , δείχνουν σαν τηγανιτοί κεφτέδες αλλά στην ουσία είναι  ωμοί

 

Αυγό στους 63°

Ψητές  γαρίδες/ άγρια μανιτάρια/ σάλτσα μαγιάς

Ψήσιμο αυγού σε ρόνερ/ εναλλακτική σάλτσα

 

Χριστόψαρο στους 48°

Κρέμα κολοκύθας / ψητό μαρούλι/ σάλτσα ταραμά-τρούφα/ αφρός λεμονοθύμαρο

Φιλετάρισμα ψαριού/ τεχνική δεσίματος σάλτσας μόνο με ελαιόλαδο και πάντρεμα τρούφας με ταραμά/ τεχνική ζεστού αφρού

 

Πιτσούνι

Πουρέ μανιταριών / crumble ελληνικού καφέ/ σάλτσα κόκκινο λάχανο με ιβίσκο

Φιλετάρισμα περιστεριού, ψήσιμο του στήθους on the bone sous vide, ψήσιμο των μπουτιών με την τεχνική του confit/ εναλλακτική σάλτσα με λάχανο

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805296

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γκίκας Ξενάκης


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Μοντέρνες Tάρτες

CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες. Pastry Chef Γιάννης Γιάχος Οι συμμετέχοντες στο CWC PRO MasterClass Μοντέρνες Tάρτες με την άριστη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 07-11/10/2019. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά

Hands-on Ζαχαροπλαστικής Λιβανέζικα και σιροπιαστά Γλυκά Με τον Pastry Chef Joseph Azzam O Pastry Chef Joseph Azzam με καταγωγή από το Λίβανο και... Περισσότερα


Σεμινάριο Contemporary Vegetarian

CWC PRO MasterClass Contemporary Vegetarian Chef ΑλέξανδροςΧαραλαμπόπουλος Ο Alain Ducasse λέει ότι η αλλαγή σελίδας στη γαστρονομία για να... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Brunch & All About Eggs

BRUNCH & ALL ABOUT EGGS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το CWC PRO Masterclass, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο διάσημο brunch ... Περισσότερα


Σεμινάριο Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγές Street Food

Ταξιδεύοντας τον κόσμο με 20 συνταγέςStreet Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Το street food αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής ILLUSIONS

CWC PRO MasterClass  ILLUSIONS με τον chef Στέφανο Σταμίδη Τίποτα δεν συγκρίνεται από το να ακούς τους πελάτες να σου λένε «ευχαριστούμε,... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMONSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


Σεμινάριο 30 Tapas, meze & other bites

30 Tapas, meze & other bite. Τα tapas είναι μικρά σνακ ή ορεκτικά που σερβίρονται κρύα και ζεστά, συνοδεύουν  κρασί, μπύρες, αλλά και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Thai Cuisine

CWC PRO MasrerClass Σεμινάριο Μαγειρικής Thai Cuisine Ταϊλανδέζικη κουζίνα  δια χειρός Δημήτρη Τσανανά H Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένα... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα

Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Δόσπρα. Στο  CWC PRO  MasterClass o chef Γιώργος Δόσπρας θα μοιραστεί, με τους  επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο BURGER ACADEMY 3

Σεμινάριο Μαγειρικής BURGER ACADEMY 3 CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20... Περισσότερα


Σεμινάριο SLOW SMOKED BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό Αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και ribs!... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes Ανάγλυφο Wedding Cake - Αιωρούμενο Peeled Lemon Με τον Pastry Chef Marc Suarez / Ledouxcollage H CWC PRO σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια