MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET

CWC PRO Master Class Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη

 

Ο Γκίκας Ξενάκης, που o μεγάλος δάσκαλος Χριστόφορος Πέσκιας τον χαρακτηρίζει  ως «εξαιρετικό και νόστιμο chef» στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με την CWC PRO σε ένα σεμινάριο LEVEL HIGH END GOURMET θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες επαγγελματίες την αριστοτεχνία που τον διακρίνει και που δίκαια τον κατατάσσει στην κατηγορία των κορυφαίων Ελλήνων chef

 

Ο Chef Γκίκας Ξενάκης έχει τελειώσει σχολή μαγειρικής στης Ελλάδα και έχει κάνει κάποιες μετεκπαιδεύσεις πάνω σε διεθνείς κουζίνες. H δημιουργικότητα του αντλείται από βιωματικές ελληνικές γεύσεις και χαρακτηρίζεται από αρμονία, μέτρο, πολύ καλή γνώση των υλικών και κομψότητα.

Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει μια σειρά γνωστών εστιατορίων, μεταξύ των οποίων το Φιλόξενο Σπίτι, τους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και το Boschetto όπου έμεινε για 6 ολόκληρα χρόνια. Τη Σπονδή, για ενάμιση χρόνο, με τον Αrnaud Bignon επικεφαλής στην κρύα κουζίνα, ενώ τη δική του εκδοχή ερμηνείας της ελληνικής κουζίνας έδειξε για πρώτη φορά το 2010 στο εστιατόριο Breeze. Τα τελευταία  χρόνια βρίσκεται σταθερά στο Aleria, το τελευταίο επαγγελματικό του σπίτι.

Ένιωσε πως πραγματικά είναι το επάγγελμα που του ταιριάζει και θέλει να αφοσιωθεί στην πρώτη του πρακτική στo St. Nicolas Bay στην Κρήτη, όπου πέρασε από διάφορα πόστα και αφιέρωσε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε.

Έχει επηρεαστεί όσον αναφορά τη μαγειρική του με τις μαγειρικές τους δεξιότητες αλλά και το ήθος τους από τον Δημήτρη Καραγιάννη καθώς και τον Arnaud Bignon ενώ μάγειρες απο το εξωτερικό που παρακολουθεί και θαυμάζει είναι ο Thomas Keller, ο Brett Graham από το Ledburry και ο Heston Blumenthal.

Πηγή έμπνευσής του τα ταξίδια σε Ελλάδα και ανα τον κόσμο γνωρίζοντας τις γαστρονομικές ιδιομορφίες του κάθε τόπου, τα εστιατόρια που επισκέπτεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, η μελέτη στις κλασσικές κουζίνες του παρελθόντος, η συλλογή που κατέχει από βιβλία μαγειρικής, χωρίς να παραβλέπει και τις πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε πλέον από το διαδίκτυο.

Συνταγές

Ημίπαστος κολιός

Dashi  ντομάτας/ ταπιόκα αρωματισμένη με καπνιστή ρέγκα/ αχινός

Τεχνική φιλεταρίσματος/ παστώματος με αλάτι και βότανα/ εναλλακτικό dashi

 

Κεφτεδάκια Ω3 tartare

Κρούστα καβουρμά/ γιαούρτι-wasabi/ αφρός δυόσμου

Γεύση της μνήμης/ κεφτεδάκια illusion , δείχνουν σαν τηγανιτοί κεφτέδες αλλά στην ουσία είναι  ωμοί

 

Αυγό στους 63°

Ψητές  γαρίδες/ άγρια μανιτάρια/ σάλτσα μαγιάς

Ψήσιμο αυγού σε ρόνερ/ εναλλακτική σάλτσα

 

Χριστόψαρο στους 48°

Κρέμα κολοκύθας / ψητό μαρούλι/ σάλτσα ταραμά-τρούφα/ αφρός λεμονοθύμαρο

Φιλετάρισμα ψαριού/ τεχνική δεσίματος σάλτσας μόνο με ελαιόλαδο και πάντρεμα τρούφας με ταραμά/ τεχνική ζεστού αφρού

 

Πιτσούνι

Πουρέ μανιταριών / crumble ελληνικού καφέ/ σάλτσα κόκκινο λάχανο με ιβίσκο

Φιλετάρισμα περιστεριού, ψήσιμο του στήθους on the bone sous vide, ψήσιμο των μπουτιών με την τεχνική του confit/ εναλλακτική σάλτσα με λάχανο

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου μαγειρικής: Ελληνική υψηλή Γαστρονομία διά χειρός Γκίκα Ξενάκη LEVEL HIGH END GOURMET καθώς και το έντυπο υλικό του σεμιναρίου με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772805011

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Γκίκας Ξενάκης


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass  Asian Street Food

CWC PRO MasterClass  Asian Street Foodμε τον chef Δημήτρη Κατριβέση O chef Δημήτρης Κατριβέσης θα μυήσει τους επαγγελματίες και σπουδαστές στον... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Art of Plating Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων

Η Τέχνη του στησίματος των πιάτων Art of Plating δια χειρός Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO MasterClass αυτό ο chef του Afficionados ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2

CWC PRO MasterClass Barbeque Roaster Academy 2 Με τον Chef Βασίλη Σπόρο. Στο σεμινάριο  BARBEQUE - ROASTER ACADEMY 2 , o chef Βασίλης Σπόρος θα μοιραστεί τις... Περισσότερα


Σεμινάριο CHEAP CUTS Γαστρονομία με φθηνά υλικά και ξεχασμένες κοπές

CHEAP CUTS Γαστρονομία με φθηνά υλικά και ξεχασμένες κοπές Με τον Chef Βασίλη Σπόρο. Ο Chef Βασίλης Σπόρος παρουσιάζει για πρώτη... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Hands on-Food Carving Η τέχνη του σκαλίσματος.

CWC PRO MasterClass Hands on-Food Carving Η τέχνη του σκαλίσματος. Στο σεμινάριο αυτό ο Νίκος Γεωργιάδης με την μέθοδο  Hands on θα μυήσει τους... Περισσότερα


Σεμινάριο Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ

“Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ’’ Στο masterclass σεμινάριο της  CWC PRO o chef Βασίλης Μουρατίδης θα μοιραστεί, με... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001:2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει την... Περισσότερα


Σεμινάριο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ISO 22000:2018 (HACCP) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γιάννης Καρβέλας Το εκπαιδευτικό... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 15-19/04/2019 Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο 20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες

20 Ανοιξιάτικες και Καλοκαιρινές Δημιουργικές Σαλάτες Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο   Στο MasterClass αυτό ο Chef Αντώνης... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Στο CWC PRO Masterclass Modern Pastries με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο oι... Περισσότερα


Σεμινάριο Τα μαγευτικά Éclair του Joakim  Prat

Hands On Σεμινάριο ζαχαροπλαστικής Éclair International MasterClass CWC PRO Joakim Prat Σε αυτό το MasterClass CWCPRO ,οι 18 συμμετέχοντες με τη μέθοδο Hands-on θα... Περισσότερα


Σεμινάριο CHOCOLATE SHOWPIECE DEMOSTRATION CWC Pastry Chef Studies

CHOCOLATE SHOWPIECE DEMOSTRATION CWC Pastry Chef Studies Με τον PastryChef Martin Chiffers O Martin Chiffers ένας από τους μεγαλύτερους ζαχαροπλάστες της παγκόσμιας... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
από εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια