MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass
«Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του  Αλέξανδρου Τσιοτίνη 1* Michelin»

Στο CWC PRO MasterClass «Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του  Αλέξανδρου Τσιοτίνη» οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Μια  άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας.
Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.
Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.

Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.
Στο έτος 2023 ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη λίστα των 100 THE BEST CHEF AWARDS

Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο. ”.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Χταπόδι με Φάβα inside out

Σκορδάτη φάβα, με επικάλυψη από ζελέ χταπόδι, καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό χέλι και βινεγκρέτ από χταπόδι στα κάρβουνα

  • Bonus Recipe:

Κρέπες από Φάβα με χέλι, πίκλα από κεράσι και χόρτα στα κάρβουνα

  • Τεχνικές:

Instant gelifications / sous vide cooking / molding agents / fluid gels / slow cooking

  • Μύδια Σαγανάκι

Μύδια μαγειρεμένα σε ζωμό fermentedπράσινης ντομάτας με ορό φέτας, μαρμελάδα ντομάτας, λάδι από πευκοβελόνες και σαμπλέ μύδι

  • Τεχνικές:

Fermetation / shapingtextures / αρωματικά λάδια / εκχυλίσματα

  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά με παντζάρια

Καρπάτσιο από καπνιστό μπακαλιάρο, με κονφί παντζάρια, σκορδαλιά από κολοκυθόσπορο και σαλάτα από παντζαρόφυλλα με vinegraitte κολοκυθόσπορο.

  • Τεχνικές:

Πάστωμα ψαριών  / κάπνισμα ψαριών / slowcooking/ ζεστό σιφόνChantilly

  • Αρνίσια Παϊδάκια

Μαριναρισμένα σε φρέσκα βότανα και hollandaiseμε απανθρακωμένα σπαράγγια

  • Τεχνικές: Άλμη κρεάτων / κουζίνα sousvide / φυτικός άνθρακας


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728025993

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία

CWC PRO Master class, Chef  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος «Μύησης» Στην Ελληνική Δημιουργική Γαστρονομία. Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o... Περισσότερα


Σεμινάριο H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου

CWC PRO Master class  “H ΜediteGrecian Κουζίνα της Γαλλικής Ριβιέρας του chef Γιάννη Κιόρογλου” Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Γιάννης... Περισσότερα


Σεμινάριο Ελληνική και Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά

CWC PRO Master Class Ελληνική & Mεσογειακή Δημιουργική Κουζίνα του Αλέξανδρου Κοσκινά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWC PRO o chef Αλέξανδρος... Περισσότερα


Σεμινάριο Art  of Plating  4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

CWC PRO Master Class Art of Plating 4  H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων του Chef  Παναγιώτη Δεληθανάση Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο... Περισσότερα


Σεμινάριο FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά

CWC PRO Master class FINE BISTRONOMY του Chef Νίκου Θωμά Στο ΜasterClass σεμινάριο της CWCPRO o chef  Νίκος Θωμάς θα μοιραστεί, με επαγγελματίες και... Περισσότερα


Σεμινάριο EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER

ESSENSIAL LEVEL 1 - EIΔΙΚΟΣ ΚΡΥΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - CHEF GARDE DE MANGER ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6 ΗΜΕΡΩΝ Ο σεφ Garde de Manger, ή αλλιώς ο σεφ της... Περισσότερα


Σεμινάριο H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη

H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη Στο CWC PRO MasterClass H Fιne Dining Κουζίνα του Γρηγόρη Κίκη οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη

CWC PRO MasterClass "Η Κρητική Κουζίνα του Μανώλη Παπουτσάκη" Στο Masterclass Σεμινάριο της CWC Pro, ο Chef Μανώλης Παπουτσάκης αναδεικνύει τη... Περισσότερα


Σεμινάριο Mastering Jus and Sauces

CWC PRO  Master Class: Mastering Jus and SaucesChef Αλέξανδρος Κοσκινάς Ελάτε μαζί μας για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία με τον σεφ... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου

Η Κλασσική Κουζίνα με Μοντέρνα Εκτέλεση του Χρήστου Σιδηρόπουλου Στο Μaster Class σεμινάριο της CWCPRO o chef Χρήστος Σιδηρόπουλος θα... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα


Σεμινάριο DISFRUTAR, CONCEPTS and TECHNIQUES

DISFRUTAR, CONCEPTS & TECHNIQUES Chef EDUARD XATRUCH 3 *** Michelin star   Η Cοοking Workshop PRO παρουσιάζει τον Chef EDUARD XATRUCH, βραβευμένο με 3 αστέρια 3... Περισσότερα


Σεμινάριο Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ

CWCPRO Μaster Class « Chronology Το χρονικό της δημιουργίας ενός μενού του chef Σταμάτη Μισομικέ» "Πως ένας μάγειρας με τις τεχνικές του... Περισσότερα


Σεμινάριο EXCTRACTIONS and DELICATE SAUCES

CWC PRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES» από τον βραβευμένο με 2** αστέρια Michelin Chef Θάνο Φέσκο Στο CWCPRO MasterClass «EXCTRACTIONS & DELICATE SAUCES», Σε... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου

CWC PRO Master Class «Η Κουζίνα a la Grecque 2 του Σωτήρη Ευαγγέλου» είναι ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας. Νέο σεμινάριο νέες... Περισσότερα


Σεμινάριο Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου

Η Δημιουργική Κουζίνα  SURF & TURF  του Γιάννη Μαρινόπουλου Στο CWC PRO Μaster Class σεμινάριο o chef Γιάννης Μαρινόπουλος θα μοιραστεί,... Περισσότερα


Σεμινάριο Best of Sea Food chef Παναγιώτης Δεληθανάσης

Σεμινάριο μαγειρικής “Best of Sea Food”chef  Παναγιώτης  Δεληθανάσης Στο CWC PRO Master class σεμινάριο της CWC PRO ο chef  Παναγιώτης  ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Viennoiserie

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 2 Days DEMONSTRATION Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Viennoiserie Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται τον Antonio... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO MasterClass Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets

CWC PRO Pastry Chef MasterClass 3 Days Demonstration Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Antonio Bachour’s Petit Gâteaux and Entremets Η CWC PRO Pastry Chef Studies υποδέχεται... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο HANDS ON Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών.

CWC PRO  Σεμινάριο HANDS ON “Η Τέχνη του Φιλεταρίσματος Ψαριών” chef Παναγιώτης Δεληθανάσης & SeaFood Εxpert Μιχάλη Δημητριάδη Η... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Japanese Sushi

Hands On Japanese Sushi Διήμερο σεμινάριο 100% Εργαστηριακή εκπαίδευση CWC PRO MasterClass με τoν chef Χρόνη Δαμαλά. ΤΡΙΤΗ 18 & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us