MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

CWC PRO MasterClass
«Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του  Αλέξανδρου Τσιοτίνη 1* Michelin»

Στο CWC PRO MasterClass «Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του  Αλέξανδρου Τσιοτίνη» οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τεχνικές και τις υφές που δημιουργεί ο βραβευμένος με 1* Michelin chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Μια  άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση με τολμηρές εμπνεύσεις για νέα high-end μενού !

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θεωρείται μεταξύ των ελληνικών γαστρονομικών κύκλων ως ένας εκ των πιο αναγνωρισμένων και ταλαντούχων εκπροσώπων της νέας γενιάς της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας.
Έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κλείνει πάντα μία μικρή δόση μαγείας μέσα σε κάθε πιάτο του. Παρά την αρκετά νεαρή του ηλικία, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή, αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο.
Μέσα σε αυτές τις κουζίνες θήτευσε και διδάχτηκε από μερικούς από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς σεφ στον πλανήτη, όπως ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο EricFrechon και ο Pascal Barbot, οι οποίοι τελικά έμελλε να αποτελέσουν τους «μεγάλους δασκάλους» του, όπως ο ίδιος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει.

Το 2015 κέρδισε την πρώτη θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στο διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, χάρη στο πιάτο του «Ρίζες της Ελλάδας», το οποίο και του χάρισε το χρυσό εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό. Ενώ μέσα στις βραβεύσεις που έχει κατακτήσει συμπεριλαμβάνονται 11 χρυσοί σκούφοι, αστέρια από τον οδηγό FnLενώ το 2022 βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin για το εστιατόριο CTC.
Στο έτος 2023 ο Αλέξανδρος βρίσκεται στη λίστα των 100 THE BEST CHEF AWARDS

Ο Αλέξανδρος αρέσκεται να παρομοιάζει την τέχνη της μαγειρικής με αυτήν της ζωγραφικής, καθώς βλέπει το άδειο πιάτο σαν έναν λευκό καμβά που περιμένει να χρωματιστεί στο απόλυτο μεγαλείο του. Εκτός από την τέχνη, ο σεφ αγαπά και τα ταξίδια και ως τέτοια αντιμετωπίζει και το ίδιο το φαγητό. Για αυτόν κάθε μενού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι και είναι οι δικές του δημιουργίες που αποτελούν το όχημα για να ταξιδέψουν οι καλεσμένοι του σε έναν υπέροχο γαστρονομικό κόσμο, γεμάτο μοναδικά αρώματα, υφές και γεύσεις.
Όταν τον ρωτούν τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει την απόφαση να γίνει ταυτόχρονα και επιχειρηματίας της εστίασης, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: “Ύστερα από μία μακρά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα δικό μου λιμανάκι. Ένα χώρο κατάδικό μου, όπου θα μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να εξελιχθεί σε σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το κομβικό εκείνο σημείο όπου το μοντέρνο θα συναντά το κλασικό και το σήμερα θα γίνεται ένα με το χτες και με το αύριο. ”.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Χταπόδι με Φάβα inside out

Σκορδάτη φάβα, με επικάλυψη από ζελέ χταπόδι, καραμελωμένο κρεμμύδι, καπνιστό χέλι και βινεγκρέτ από χταπόδι στα κάρβουνα

  • Bonus Recipe:

Κρέπες από Φάβα με χέλι, πίκλα από κεράσι και χόρτα στα κάρβουνα

  • Τεχνικές:

Instant gelifications / sous vide cooking / molding agents / fluid gels / slow cooking

  • Μύδια Σαγανάκι

Μύδια μαγειρεμένα σε ζωμό fermentedπράσινης ντομάτας με ορό φέτας, μαρμελάδα ντομάτας, λάδι από πευκοβελόνες και σαμπλέ μύδι

  • Τεχνικές:

Fermetation / shapingtextures / αρωματικά λάδια / εκχυλίσματα

  • Μπακαλιάρος σκορδαλιά με παντζάρια

Καρπάτσιο από καπνιστό μπακαλιάρο, με κονφί παντζάρια, σκορδαλιά από κολοκυθόσπορο και σαλάτα από παντζαρόφυλλα με vinegraitte κολοκυθόσπορο.

  • Τεχνικές:

Πάστωμα ψαριών  / κάπνισμα ψαριών / slowcooking/ ζεστό σιφόνChantilly

  • Αρνίσια Παϊδάκια

Μαριναρισμένα σε φρέσκα βότανα και hollandaiseμε απανθρακωμένα σπαράγγια

  • Τεχνικές: Άλμη κρεάτων / κουζίνα sousvide / φυτικός άνθρακας


Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ. του Σεμιναρίου: << Σύγχρονες Μαγειρικές τεχνικές και παρουσιάσεις μέσα από το πρίσμα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728025498

Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.



Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

E-SHOP CWC PRO Cooking Workshop Consulting

Σχολή Μαγειρικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης

Σχολή Ζαχαροπλαστικής Ταχύρρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Cooking Workshop Member Club/

CWC PRO MasterClasses
H CWC PRO έχοντας δημιουργήσει ένα Εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών στη Γαστρονομία (The Expertise Culinary Network) από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς chef΄s πραγματοποιεί σεμινάρια Μaster Classes  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταμορφώνοντας την κουζίνα της σε τόπο επαγγελματικής  και δημιουργικής γνώσης, γευστικών πειραματισμών, καθώς οι chef αποκαλύπτουν τα πιο δημιουργικά μυστικά από τον κόσμο της γαστρονομίας .
Οι  Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μοιράζονται τις τελευταίες τάσεις στην γαστρονομία, με επαγγελματίες και σπουδαστές αλλά και με ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της γαστρονομίας.
Τα σεμινάρια & MasterClasses της CWC PRO PROFESSIONAL CULINARY STUDIES, με διάσημους ,διακεκριμένους και ανερχόμενους σεφ, σου προσφέρουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι στην ολοένα αυξανομένη και ανταγωνιστική αγορά της εστίασης.
Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει, παρακολούθησε το, και χρησιμοποίησε την βεβαίωση συμμετοχής στο βιογραφικό σου!
Μάθε την πιο νόστιμη συνταγή, τη συνταγή της επιτυχίας σου.


Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (25 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC Scuola per Pizzaioli PRO

Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα


Σεμινάριο The art of Gelato - Ice Cream making

“The art of Gelato & Ice Cream making” Επαγγελματικό σεμινάριο “H Τέχνη της παρασκευής Gelato & Ice Cream” Στο διήμερο Demo Masterclass της CWC PRO... Περισσότερα



OnLine Σεμινάρια και μαθήματα μαγειρικής.


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

X

☑️ Κάντε Like

Για την ενημέρωση σας από τα
Νέα μας Σεμινάρια.
Contact Us