Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO Masterclass 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
CWC PRO Masterclass 12 ΧειμωνιάτικεςΣαλάτες
Chef Instructor Βασίλης Σπόρος
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος Instructor της CWC PRO θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και σπουδαστές νέες συνταγές για Χειμωνιάτικες Σαλάτες
H σαλάτα έχει αποκτήσει πλέον σταθερή θέση στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι βρίσκουμε μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι μια άρτια τεχνογνωσία και μια σωστή προσέγγιση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευφάνταστες σαλάτες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.
Στο Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef Βασίλης Σπόρος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες με χαρακτηριστικά από πολλά σημεία ανά τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες αποκτώντας τις γνώσεις και τις τεχνικές του σεμιναρίου Masterclass θα μπορέσουν να είναι πιο δημιουργικοί και πιο εναλλακτικοί στα μενού τους αλλά και στις δημιουργίες τους .
- Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .
Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.
- Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.
Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα, πως επιτυγχάνεται το UMAMI.
- Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.
Ποιες είναι οι Θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασημότητα προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.
Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.
- Θα δούμε γιατί καταναλώνουμε σαλάτες.
Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.
- ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ DRESSING
Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ 12 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
- Panzanella με ψητό κουνουπίδι και αντζούγιες
- Ψητά παντζάρια με 'NDuja, σπανάκι και αχλάδια ποσέ
- Αpple Coleslaw με φοινόκιο και μουστάρδα Dijon
- Ζεστή Πατατοσαλάτα Νέας Ορλεάνης με χειμερινά μυρωδικά
- Νισουάζ με φρέσκο τόνο και αβγό ποσέ
- Ρυζοσαλάτα με κουρκουμά, ginger και ψητές γαρίδες
- Ψητές αγγινάρες, σανγκουίνι και ρικότα
- Βασιλική Quinoa, γλυκοπατάτες, κόκκινα φρούτα και γαλλικό κατσικίσιο τυρί
- Μακαρονοσαλάτα με ψητό κοτόπουλο, εστραγκόν, φασόλια και καλαμπόκι
- Τραγανή σαλάτα Caesar's με low and slow γαλοπούλα και guanciale
- Φακές με κανέλα, φέτα, βαλσάμικο και πιπεριές Φλωρίνης
- Kale με καπνιστό σολομό και πικάντικη dressing με λεμόνι και σκόρδο
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728023356
1
Βασίλης Σπόρος
No