MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες

20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες
Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο

Στο  Masterclass σεμινάριο της CWC PRO ο Chef  Αντώνης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει  20 Xειμωνιάτικες Σαλάτες με χαρακτηριστικά από διάφορες κουζίνες του  κόσμου.
H σαλάτα εντάσσεται στις καθημερινές  διατροφικές  συνήθειες των ανθρώπων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και αποτελεί μια ολόκληρη κατηγορία στα μενού των εστιατορίων .
Η  φύση μας χαρίζει απλόχερα τα αγαθά της σε όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι  βρίσκουμε  μια τεράστια γκάμα υλικών που το μόνο που χρειάζεται  είναι η  τεχνογνωσία και η σωστή  προσέγγιση  για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε  ευφάνταστες σαλάτες  που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη μας.

  • Τι πρέπει να προσέξουμε στη σύνθεση μιας σαλάτας .

Πως επιλέγουμε το σωστό σκεύος, ποιες είναι οι ιδανικές  θερμοκρασίες, πώς συνδυάζουμε τα χρώματα σε μια σαλάτα.

  • Πως συνδυάζουμε τα υλικά και τι προσέχουμε στις υφές.

Με ποιους τρόπους ρυθμίζουμε τις οξύτητες, τι ισορροπίες χρειάζονται στη σαλάτα,    πως επιτυγχάνεται το UMAMI.

  • Πως διαχειριζόμαστε τα υλικά μας από την παραλαβή έως και την εφαρμογή τους στο πιάτο.

Ποιες είναι οι θερμοκρασίες μεταφοράς των προϊόντων, ιχνιλασιμότητα  προϊόντων, πως πλένουμε σωστά τα λαχανικά μας , σωστή αποθήκευση.

  • Θα αναλύσουμε τα κόστη της κάθε σαλάτας.

Με ποιόν τρόπο γίνεται  το Food cost analysis της συνταγής, και τι θα πρέπει να αποφύγουμε.

  • Θα αναπτύξουμε το θέμα του κατά πως μπορεί μια απλή σαλάτα να ενταχθεί σε ένα high – end menu.

Θα αναδομήσουμε πιάτα και θα τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας.

  • Θα δούμε τα nutrition facts της κάθε σαλάτας.

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε εξίσου νόστιμες συνταγές αλλά με λίγες θερμίδες.

  • Πως θα φτιάξουμε ένα σωστό dressing

Θα δούμε πως φτιάχνουμε ένα σωστό dressing που να μην «κόβει».
Τι χρειάζεται για να πετύχουμε τη σωστή υφή και τι πρέπει να προσέξουμε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Σαλάτα roots.
  • Glazed salad.
  • Σαλάτα γλυκοπατάτα με dressing μαύρης ελιάς.
  • Pork belly salad.
  • Ψητή κολοκύθα, μπρόκολο και bacon.
  • Σαλάτα παντζάρι με μήλο και καρύδι.
  • Σαλάτα escarole  με φέτα και μέλι.
  • Quinoa salad .
  • Σαλάτα από ρεβίθια με dressing  ταχίνι και βασιλικό.
  • Kiwi salad.
  • Πράσινη σαλάτα με μυρωδικά και  grilled miso apples.
  • Braised Portobello  μανιτάρια με πλιγούρι και maple syrop dressing
  • Steak salad με dressing  πράσινου πιπεριού.
  • Bloody Mary salad.
  • Σαλάτα Nicoise τόνου.
  • Πολύχρωμες φακές με tandoori και καπνιστή πέστροφα.
  • Cous cous με πράσο confit , γραβίερα Νάξου και shriracha and smoke pecans.
  • Low calories salad me αβοκάντο και γαρίδες ποσέ.
  • Cobb salad με κοτόπουλο και τυρί gorgonzola.
  • Κουνουπίδι roti με dressing γιαουρτιού και κόλιανδρο.


To σεμινάριο απευθύνεται σε: Επαγγελματίες Chef - Μάγειρες, Σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, Ερασιτέχνες και Λάτρεις Μαγειρικής, Ιδιοκτήτες και Στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης Κ.Δ.Β.Μ.1 του Σεμιναρίου: << Σεμινάριο Μαγειρικής 20 Χειμωνιάτικες Σαλάτες >> καθώς και το έντυπο υλικό του με συνταγές.

Χώρος διεξαγωγής του Σεμιναρίου.
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 2772802887

Βρείτε Κατάλυμα για την διαμονή σας κοντά στο σεμινάριο μας
Booking.com

Αντώνης Αγγελόπουλος


Ταχύρυθμες Σπουδές Μαγειρικής Τέχνης
Ταχύρυθμες Σπουδές Ζαχαροπλαστικής Τέχνης
Cooking Workshop Member Club
Cooking Workshop Member Club

Προσεχή Σεμινάρια


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Θαλασσινά Μοντέρνα Δημιουργήματα δια χειρός Γιάννη Παρίκου

Θαλασσινά Μοντέρνα Δημιουργήματα δια χειρός  Γιάννη Παρίκου Όταν η παράδοση συναντά το μοντέρνο τότε έχουμε τη γεύση ενός... Περισσότερα


Σεμινάριο Eλληνική  Comfort  Cuisine signature dishes Ρίζες

Eλληνική Comfort  Cuisine με φιλοσοφία και signature dishes από το εστιατόριο ‘Ρίζες’ Με τον chef Δεληθανάση Παναγιώτη Στο Masterclass σεμινάριο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Art of Plating 3  - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων

Art of Plating 3 - H Τέχνη του Στησίματος των Πιάτων CWC PRO Masterclass Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο Στο Masterclass  σεμινάριο της CWC PRO  ο Chef... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Pizzaiolo 40 Ώρες

✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ 20-24/01/2020. Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Αmuse bouche Canapés

Αmuse bouche / Canapés CWC PRO MasterClass Chef Παύλος Κυριάκης Τo amuse bouche ή canapé συνήθως σερβίρεται σε εστιατόρια, και σκοπός του είναι να... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Βασικές Τεχνικές Sous Vide

Βασικές Τεχνικές Sous Vide Με τον Chef Αντώνη Αγγελόπουλο H τεχνική του sous vide  έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά

Η Δημιουργική Ασιατική κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά Η δημιουργική Ασιατική κουζίνα είναι μια παγκόσμια τάση της γαστρονομίας... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Design Cakes Ανάγλυφο Wedding Cake - Αιωρούμενο Peeled Lemon Με τον Pastry Chef Marc Suarez / Ledouxcollage H CWC PRO σε ένα διήμερο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Fine comfort & Fine dining

Fine comfort & Fine dining CWC PRO MasterClass Παναγιώτης Γιακαλής Τα τελευταία χρόνια συναντάμε καθημερινά  στα εστιατόρια τον όρο  comfort food! Ο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food

Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Street Food CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σήμερα, το "Street Food" είναι μία νεα ταση στην εστίαση αλλά... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Brunch & All About Eggs

BEST OF BRUNCH & ALL ABOUT EGGS MASTERCLASS CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Σε αυτό το 5ωρο master class, ο chef του Mama Roux Βασίλης Σπόρος, με το πιο... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden

Σεμινάριο Μαγειρικής Chefs garden Με τον Chef Τάσο Μαντή. Γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στις ελληνικές πρώτες ύλες και... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Modern Pastries Αγίου Βαλεντίνου με τον Pastry chef Γιάννη Γιάχο Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi

Σεμινάριο Μαγειρικής Hands On Learn to Wok – Japanese Sushi CWC PRO MasterClass με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Διήμερο σεμινάριο Hands On ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα

Σεμινάριο Μαγειρικής Learn to Wok Japanese Κλασικά Ιαπωνικά πιάτα CWC PRO MasterClass Demonstartion με τη σεφ της Cardinal Κατερίνα Χανιώτη Ανακάλυψε... Περισσότερα


Σεμινάριο Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines

Entremets, Petit Gateaux, Tarts, Verrines CWC PRO MasterClass Pastry Chef David Vidal Ο Pastry  Chef David Vidal επιτυγχάνει στις δημιουργίες του τη διαφορετικότητα και την... Περισσότερα


Σεμινάριο CWC PRO Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας

Σεμινάριο Τεχνίτης Αερόφυλλου Μπουγάτσας (40 ώρες) CWC PRO Ταχύρυθμο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής ✅ ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY

Σεμινάριο Μαγειρικής BAO BUNS ACADEMY CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Tα τελευταία χρόνια τα  bao buns έχουν μπεί στον κόσμο της... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best of Burger Academy

Best of Burger Academy - Το πιο διάσημο sandwich του κόσμου μέσα από 20 συνταγές O chef Βασίλης Σπόρος, είναι γνωστός για την αγάπη, αλλά και την... Περισσότερα


Σεμινάριο Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL

Σεμινάριο Μαγειρικής Best Of Slow Smoked BBQ & GRILL CWC PRO MasterClass Με τον Chef Βασίλη Σπόρο Αυθεντικό αμερικάνικο ΒΒQ σε offset smoker, με brisket και... Περισσότερα


Σεμινάριο Molecular Gastronomy by Martin Lippo

Molecular Gastronomy by Martin Lippo NitroSchool Barcelona Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του Martin Lippo με την  CWC PRO οι συμμετέχοντες  θα έχουν την... Περισσότερα


SPONSOR BRANDS

Εγγραφείτε στο newsletter της Cooking Workshop Consulting
κάντε κλικ εδώ
για να σας ενημερώνουμε για νέα σεμινάρια και να μαθαίνετε τα νέα μας.
* απαιτούμενο
Παρακαλώ επιλέξτε Groups ενδιαφέροντος

Κάντε like και ενημερωθείτε για νέα σεμινάρια