Το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης CWC PRO PIZZAIOLO 40 ωρών απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Pizzaiolo, και να... Περισσότερα
MasterClass για σεφ, μάγειρες, επαγγελματίες
Σεμινάριο Μαγειρικής CWC PRO MasterClass, BBQ Academy and Soul Food
CWC PRO Masterclass BBQ Academy & Soul Food
chef Instructor Βασίλης Σπόρος
H κουζίνα με τις περισσότερες πολυεθνικές επιρροές από καμία άλλη και αυτή που αυτοπροσδιορίζεται ως η παραδοσιακή αμερικάνικη κουζίνα, μας έχει δώσει εκτός από τις πιο γευστικές συνταγές που έχουμε γευτεί, το βασιλιά του καπνιστού κρέατος, το αυθεντικό αμερικάνικο Low & Slow Barbecue.
O Chef Βασίλης Σπόρος, ο πρώτος Pitmaster στην Ελλάδα, που δημιούργησε στην Αθήνα το εστιατόριο Po’Boys Slow Smoked BBQ με το custom smoker του, που βρίσκεται στην 11 θέση της λίστας των top50 BBQ Joints στην Ευρώπη, θα μας καθοδηγήσει βήμα βήμα και θα μας μεταφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του.
Σε 5 ώρες, θα γνωρίσουμε τις τεχνικές για να σιγοκαπνίσουμε τις πιο διάσημες κοπές κρεάτων - Brisket, Spare Ribs, Pulled Pork, Baby Back Ribs, Beef Short Ribs, Γαλοπούλα και Andouille λουκάνικα σε αυθεντικό smoker, ενώ θα μαγειρέψουμε και θα δοκιμάσουμε όλα τα συνοδευτικά για το BBQ και τις χειροποίητες barbeque σάλτες.
Ταυτόχρονα, θα ετοιμάσουμε τις συνταγές που αυτοπροσδιορίζουν τη Soul Food κουζίνα, όπως Baked Mac and Cheese, σούπα Gumbo, Skillet Cornbread, Pork Belly Greens και φυσικά θα μάθουμε τα μυστικά για το πιο ζουμερό και τραγανό τηγανητό κοτόπουλο (Fried Chicken).
Πιο αναλυτικά οι συνταγές που θα δούμε:
(SOUL FOOD)
Σούπα Gumbo
Συνδυάζουμε, κοτόπουλο, λουκάνικο Andouille, γαρίδες, μαύρο roux και μπαχαρικά creole στην πιο γευστική σούπα που έχετε δοκιμάσει
Cornbread
Αφράτο ψωμί από καλαμποκάλευρο και ξινόγαλο, συνοδεύεται καυτό με φρέσκο βούτυρο και είναι η ιδανική εισαγωγή στο γεύμα σας.
Baked Macaroni and Cheese
Συνταγές για Mac and Cheese υπάρχουν πολλές, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή έχει κλέψει τις καρδιές των θαμώνων του Po’Boys και ήρθε πλέον η ώρα να μοιραστεί η γνώση
Pork Belly Greens
Συνδυάζουμε το superfood Kale μαζί με σιγοκαπνιστό pork belly από το smoker και παίρνουμε τα καλύτερα και από τους 2 κόσμους σε μία δική μας εκδοχή των Collard Greens
Bean Casserole
Soul Food χωρίς φασόλια δεν γίνεται και εδώ συνδυάζουμε τρία είδη οσπρίων μαζί με χοιρινό κότσι, μία συνταγή που ταιριάζει πολύ και στη δική μας κουλτούρα.
Fried Chicken
Tα μυστικά και η τεχνική για να βγάζουμε σταθερά και ψημένα μέχρι το κόκκαλο κομμάτια από ολόκληρο κοτόπουλο, με τη μαρινάδα από ξινόγαλο και αβγό και το πανάρισμα με τα 11 μπαχαρικά.
Blackened Salmon
Καμμένος σολομός με τη διάσημη συνταγή του Chef Paul Prudhomme που πρωταγωνιστεί σχεδόν σε κάθε εστιατόριο στη Νέα Ορλεάνη.
New Orleans Potato Salad
Καλαμπόκι, κρεμμύδι, μυρωδικά και μουστάρδα Dijon για μια πατατοσαλάτα που σερβίρεται με το κουτάλι του παγωτού
Apple Coleslaw
Πράσινο μήλο, καρότο, 2 είδη λάχανου και μαραθόσπορος για μια πολύ δροσιστική παραλλαγή της γνωστής σαλάτας.
(TEXAS BBQ)
Θεωρία - Εισαγωγή στο Αυθεντικό Αμερικάνικο Slow Smoked BBQ
Set up σε bullet smoker και προετοιμασία για να καπνίσουμε live Spare Ribs και Baby Back Ribs. Ανάλυση πώς θα κάνουμε την ίδια διαδικασία σε Offset Smoker και το κοινό σε όλους μας Kettle Grill. Θερμοκρασίες, ξύλα που χρησιμοποιούμε και όλα τα στάδια για σταθερό αποτέλεσμα με σωστό κάπνισμα. Προετοιμασία όλων κοπών και τριμάρισμα ανάλογα το είδος.
Η επίδραση της άλμης στο κρέας και τα Rubs που χρησιμοποιούμε
5 διαφορετικά Rubs, ανάλογα την κοπή που χρησιμοποιούμε. Ποιές κοπές ενδείκνυται να περνάμε από άλμη, ποιά η σύστασή της και ποιά πραγματικά επίδραση έχει στο κρέας,
BBQ Sauces and Pickles
Bourbon Glaze, North Carolina BBQ Sauce, Red Eye BBQ Sauce, Sour Cherry BBQ Sauce, Sweet And Spicy BBQ Sauce.
Αγγούρι, κρεμμύδι ξερό και πιπεριές chili σε γρήγορες οσμωτικές πίκλες.
Texas Style Smoked Brisket
H τεχνική για να σιγοκαπνίσουμε ένα Brisket, οι θερμοκρασίες που ακολουθούμε και τα βήματα για επιτυχημένο αποτέλεσμα κάθε φορά.
Beef Short Rib
Για πολλούς, το απόλυτο κρέας που βγαίνει από από Αμερικάνικο Barbeque. Συνδυασμός smoker και sous vide για μοναδικό αποτέλεσμα μετά από 18 ώρες μαγειρέματος.
Baby Back Ribs
Τα πιο νόστιμα χοιρινά παιδάκια
Pulled Pork
Ολόκληρη χοιρινή σπάλα, βήμα βήμα μέχρι να λιώσει και τα τελικά καρυκευμένα για μοναδικό pulled pork
Λουκάνικα Andouille
Σιγοκαπνίζουμε πικάντικα λουκάνικα στο Smoker
Καπνιστό Φιλέτο Γαλοπούλας
Θερμοκρασίες και στάδια για το πιο ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστό ή και κρύο ως αλλαντικό.
Share - Κοινοποιήστε - Στείλτε το σεμινάριο σε φίλο σας.
No
Cooking Workshop Consulting Λέοντος Σοφού 18 Θεσσαλονίκη 54625. 2310 27728015384
1
Βασίλης Σπόρος
No